שתף קטע נבחר

מי שכח את לקחי פרשת רמדיה? משרד הבריאות

במשרד הבריאות לא מפיקים לקחים: שנתיים וחצי לאחר מותם של התינוקות בשל מחסור בויטמין B1, החיוני לתפקוד מוחי תקין, המשרד מסיר מעצמו את האחריות לבדיקת המרכיבים החיוניים במזון לתינוקות. כך מדווח היום ידיעות אחרונות. שר הבריאות אדרי בתגובה: נדון בכך שוב

הוריהם של שני התינוקות שמתו לאחר שניזונו מהפורמולה הצמחית של רמדיה, והורים רבים נוספים לא ישכחו לעולם את הפרשה שהתפוצצה לאחר שנמצא כי הפורמולה חסרה בויטמין B1 החשוב לתפקוד מוחי תקין. שנתיים וחצי לאחר הפרשה, מפרסם 'ידיעות אחרונות' את החלטת משרד הבריאות להפסיק לערוך בדיקות לפורמולת התינוקות ולחזור לשיטה הישנה בה האחריות על הבדיקה מוטלת על החברות היצרניות.

 

זמן קצר לאחר חשיפת פרשת רמדיה, הודיע שר הבריאות דאז, דני נוה, כי יש להפיק לקחים מן האירוע וקבע כי מעתה מוצרי מזון לתינוקות ייבדקו כמו תרופות. המשמעות: כל סדרה של מוצרי מזון לתינוקות תעבור סדרת בדיקות מקיפה על ידי נציגי משרד הבריאות במעבדות שהוסמכו לכך על ידי המשרד, כדי לוודא שהיא מכילה את כל המרכיבים הנדרשים לבריאותם של התינוקות הניזונים ממנה, ושאין בה חומרים שעלולים להזיק להם.

 

במשך שנתיים וחצי מילא שירות המזון הארצי אחרי ההנחיות, אולם כעת החליטו שם לחזור לשיטה הישנה שלפיה האחריות לבדיקת המוצרים מוטלת על יבואני תרכובות המזון, והם רק מדווחים למשרד הבריאות על פי דרישה על תוצאות הבדיקות. על פי ההנחיות החדשות, רק מוצר חדש או סדרה ראשונה של יבואן חדש ייבדקו ישירות על ידי משרד הבריאות. מעבר לכך ידגום המשרד מזון לתינוקות "מעת לעת".

 

גורמים במשרד הבריאות הגדירו אמש את ההנחיות החדשות "שערורייתיות". "המשרד חוזר על הטעויות שנעשו בעבר וגרמו לפגיעה בלתי הפיכה בעשרות משפחות, מתוך מחשבה שהציבור שכח וסלח", אמר גורם בכיר במשרד. לדברי גורמים בשירות המזון הארצי, הסיבה לביטולן של ההנחיות היא הקושי הטכני והתקציבי ליישם אותן.

 

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, ד"ר בועז לב, מסר אתמול (ג') ל'ידיעות אחרונות' בתגובה: "משרד הבריאות גיבש נוהל מתקדם לבדיקות מזון שמטרתו לטפל במזונות רגישים באינטנסיביות גדולה יותר ממזונות אחרים. המשרד בודק את תהליכי הייצור והבקרה המשמשים את החברות שמייצרות תרכובות מזון לתינוקות ומוודא כי הם עומדים בסטנדרטים בינלאומיים גבוהים ומחמירים.

 

"בנוסף אנו בודקים גם את אמינות היצרנים המבצעים את הבדיקות, ונמשיך לעשות כך בכל עת. הציבור מצדו צריך לרכוש מוצרים טובים שיוצרו על ידי יצרנים אמינים. אנחנו עושים את המיטב כדי להבטיח שהמזון שמגיע לצרכנים יהיה באיכות טובה". בעקבות פניית "ידיעות אחרונות" הורה אתמול שר הבריאות, יעקב אדרי, למנכ"ל המשרד לכנס דיון דחוף בנושא כדי לדון בשיקולים שהביאו לשינוי הנהלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"נוהל מתקדם לבדיקות מזון". מזון לתינוקות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים