שתף קטע נבחר

הלטאות בקעו עם שחר

תעלומה בגן החיות בלונדון: הריון מסתורי של לטאת דרקון קומודו מבלבל את הזואולוגים המקומיים; כיצד מתאוששים פינגווינים לאחר תקיפה של כלב ומדוע כדאי לחתולים לאכול את מזונם באיטיות? חדשות חיות מהעולם

לטאות הפתעה עיר נולד שוברים את הגלים קח ביס 

 


פורסם לראשונה 01/05/2006 23:04

 

לטאות הפתעה

לראשונה באירופה, בקעו ארבע לטאות כוח ענק (המכונות גם כ"דרקוני הקומודו") בחודש שעבר בגן החיות בלונדון והותירו את עובדי גן החיות נרגשים ומבולבלים מעט. לטאת הכוח בשם סונגאי, הובאה ללונדון כחלק מתוכנית רבייה אירופאית שנועדה לעזור לזן הלטאות הנמצא בסכנת הכחדה. מקום מושבה הקבוע נמצא דווקא בשמורת טבע, לא הרחק מפאריז.

 

אחת התעלומות שמסעירות את הזואולוגים המקומיים היא כיצד עוברה הלטאה. הפעם האחרונה שסונגאי קיימה יחסי מין היתה לפני שנתיים עם קינאם, לטאת כוח ענק ממין זכר בפאריז, אך השניים היו צעירים מדי כדי להתרבות. סונגאי הטילה את הביצים עוד לפני שהגיעה לפגישתה הלוהטת עם המאהב הבריטי שלה, שהמתין בגן החיות.  

 

תעלומה בגן החיות. (צילום וידאו: רויטרס)

 

מייסד שמורת הטבע "ת'יורי" בצרפת, סיפר לסוכנויות הידיעות כי ישנן שתי אפשרויות לפתרון החידה. יתכן כי לנקבות לטאות הקומודו יש מנגנון מיוחד המאפשר להן לאחסן את הזרע או את הביציות המופרות לתקופות ארוכות במיוחד ובמקרה הנוכחי, לשנתיים ימים. האפשרות השנייה שהועלתה היתה שהלטאות ממין נקבה, מסוגלות לייצר מעין העתק של עצמן על ידי הפרייה עצמית.

 

בקרוב יערכו בדיקות גנטיות ללטאות שינסו לפתור אחת ולתמיד את התעלומה. לטאות הקומודו הענקיות הן הלטאות הגדולות ביותר הקיימות בעולם, מגיעות לאורך של שלושה מטרים, ניזונות בעיקר מבשר ומסוגלות לארוב ולטרוף כבשים, איילים ויונקים אחרים. הארס העז המצוי בבקטיריה בתוך נוזל הרוק של הלטאות מסוגל להרוג במהירות את הטרף שלהן. כיום מומחים משערים כי נותרו בעולם כ-6,000 לטאות קומודו.

 

חזור למעלה
עיר נולד

לאורוות אגודת "צער בעלי חיים", הגיעה לפני כחודש אתון בשם מזליקה, שהובאה על המחלקה הוטרינרית בעיריית ת"א. האתון מזליקה נמצאה משוטטת ברחובות העיר, ללא כל השגחה ונאספה על ידי פקחים מקומיים. האתון הובאה לאגודה שמיהרה לשכנה בתא מרופד בקש ובמזון עשיר, הבטן הגדולה של האתון הבהירה הלידה צפוייה בקרוב ולפני מספר ימים, הגיח לעולם בשעות הבוקר המוקדמות, עיר קטן וחינני, שהחל לעשות את צעדיו הראשונים בקרבת אמו, פעם מתרסק, פעם מצליח לשמור על יציבות זמנית ומנסה לינוק ככל יכולתו מאמו הנרגשת.

 


העיר ואמו מזליקה באורווה (צילום: חיים שוורצנברג)

 

אגודת צער בעלי חיים בישראל פועלת בשנים האחרונות למניעת סבל מחמורים וסוסים ולקידום זכויות בעלי החיים. בחצי השנה האחרונה, החרימו האגודה כ-30 סוסים וחמורים שעברו התעללות קשה. החמורים הוחרמו בחלקם מנערים שהתעללו בהם או מגורמים שהעבידו את בעלי החיים בסחיבת עגלות כבדות שגרמו לקריסתם. חילוצי הסוסים והחמורים מתבצעים בדרך כלל בשיתוף עם המחלקות הוטרניריות המקומיות ומתנדבים שנרתמים לסייע במצוקת בעלי החיים.

 

כיום גרים באורוות האגודה כ-18 חמורים וסוסים הממתינים לבית חם ואוהב. לא כל אחד יכול לאמץ סוס או חמור ולכן רק חוות בעלות רישיון, משקים חקלאיים ופינות חי בעלות אישור מוסדר, יוכלו לאמץ את בעלי החיים. מהאגודה מבטיחים לבדוק את הבית העתידי בקפידה ואף מסרסים את החמורים הזכרים, על מנת לאפשר גידול נוח, בדומה לגידול האתונות. רוצים להציע שם חדש לחמור הצעיר? אתם מוזמנים לשלוח הצעות באמצעות מנגנון התגובות

 

חזור למעלה
שוברים את הגלים

ארבעת הפינגווינים הקטנים, המכונים בלואי, רודני, באבס ומרילין, הובאו השנה למרפאה בגן החיות בטרזונגה, אוסטרליה, לאחר שסבלו מתת תזונה ומפציעות שנגרמו עקב תקיפת כלב. בתום תקופת ההחלמה ולאחר שטופלו על ידי רשויות הטבע המקומיות, השבוע הגיע הרגע לשחרר את הפינגווינים לחופשי בחוף הים.

 

רוצו, חברים, רוצו. (צילום וידאו: רויטרס)

 

הפיגווינים הקטנים שוקלים קילוגרם אחד לערך וגובהם מגיע עד ל-40 סנטימטרים. הם נחשבים כצוללים מצויינים. כרגע החבורה השובבה נמצאת באיזורי חופיה של סידני וישנם סיכויים טובים לכך שהאיחוד עם מושבת הפינגווינים המקורית יתרחש בקרוב. בינתיים, הם שוחים באושר בין הגלים ומושכים סקרנים רבים לחופי הים.

 

חזור למעלה
קח ביס

אכילה מהירה של מזון אינה בריאה ואף עלולה לגרום לחנק במקרים מסויימים. את הלקח הקשה לעיכול, למד השבוע חתול רעב במיוחד בסקוטלנד. ג'ק דניאלס, חתול בן ארבע נוהג לצוד את ארוחותיו בנמל המקומי בעיירה פורטגורדון בצפון סקוטלנד. הקירבה לים טומנת בחובה גם קירבה לדגים וג'ק הגרגרן אוהב לחפש אחר חטיפים עם קשקשים. המזל כנראה האיר פנים לג'ק באותו יום וזימן לו מפגש עם דג חי. החתול לא היסס והחליט לבלוע את הדג בשלמותו, אך הדג השיב מלחמה ונתקע בגרונו של החתול.

 

בעלת החתול ששבה לביתה, נחרדה לגלות את המראה המזעזע ושמה לב כי ג'ק מתקשה לנשום

"בתחילה חשבתי שהיה זה כדור שיער שנתקע לו בגרון, עד שהבחנתי שרגליו ופיו החלו מתכסים בדם. אני חושבת שהוא ניסה להסיר את הדג באמצעות הציפורנייים שלו ונשך את עצמו", אמרה לעיתון "הדיילי רקורד".

 

השניים מיהרו לוטרניר לקבלת טיפול רפואי ולאחר שימוש בכלי מיוחד לאיתור הדג שהוכנס לגרונו של החתול, החסימה שוחררה וג'ק מתאושש כעת בביתו. "הווטרניר אמר לי שהגיע הזמן שאלמד את ג'ק כיצד ללעוס ולחתוך היטב את הארוחות שלו".

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הלטאות בקעו לביקור בגן החיות בלונדון
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
עוד מאמץ אחד ודי
צילום: רויטרס
העיר החדש עם אמו המותשת
מומלצים