שתף קטע נבחר

בוטל הדו"ח לקשיש שהאכיל יונים

עיריית חולון הודיעה לאברהם דנגור, קשיש נכה בן 78 שנקנס ב-290 שקלים, כי הדו"ח בוטל "לפנים משורת הדין". עמותת "תנו לחיות לחיות": "הפרסום ב-ynet ודעת הקהל לחצו על העירייה, אנחנו עדיין מתעקשים לאפשר לקשיש להאכיל את היונים. זה עושה אותו מאושר ולא גורם זיהום ונזק לסביבה. אם העירייה תקנוס אותו שוב, מאות אנשים יגיעו למקום עם לחם ויאכילו את היונים"

התגובות הנזעמות מצד ארגוני בעלי חיים, תושבי העיר ואזרחים רבים, גרמו לעיריית חולון לבטל את הדו"ח שנרשם לאברהם דנגור, קשיש בן 78, שנתפס מאכיל יונים בגן ציבורי. תחנוניו של הקשיש באוזני הפקח שקנס אותו, מכתביו לאנשי העירייה ובקשותיו החוזרות והנשנות לביטול הקנס לא הועילו - אך התגובות החריפות שהגיעו בעקבות הפרסום ב-ynet, הביאו לבסוף לביטול הקנס.

 

מנהלת מחלקת פניות הציבור שלחה מכתב לדנגור, בו כתבה כי "הועברה בקשה לפיקוח העירוני במסגרת צוין האירוע החריג והחד-פעמי, כמו גם מצבך הרפואי וביצוע העבירה בתום לב והבעת חרטה. הפיקוח העירוני, בהתייעצות עם המחלקה המשפטית, החליטו לפנים משורת הדין להמליץ בפני התובע העירוני על חזרה מהאישום בתיק זה".

 

בשבועות האחרונים נמצא דנגור, קשיש נכה המתקיים מקצבת נכות, בסערת רגשות עזה. פקח של העירייה שצפה בדנגור מאכיל יונים ברחבה ציבורית הנמצאת בשכונת קרית שרת בחולון, קנס אותו ב-290 שקלים. דנגור פנה לעירייה בבקשה לבטל את הקנס, העירייה סירבה בתקיפות, והוא זומן למשפט שנקבע.

 

מעשה הומניטרי או עבירה?

 

דנגור ציין במכתבו כי האכלת היונים הנה אחת הפעילויות היחידות המוסיפה אור ועניין לחייו. עוד הוא כתב, כי "אני מודה שעשיתי טעות, אולם זו טעות בתום לב. חשבתי לתומי שאני עושה מעשה הומניטרי", כתב, וציין כי "במקום לא הוצב שלט המזהיר (מפני האכלת יונים)".

 

עיריית חולון סירבה לבקשה, ואף השיבה ל-ynet בנושא. "הבעיה עם האכלת יונים היא לא ההאכלה עצמה אלא תוצאותיה. השלכת שיירי מזון מכל סוג בשטח הציבורי יוצרת זוהמה ולכלוך, שגורמים למפגע תברואתי חמור מאוד. דבר זה הינו מנוגד לחוק ומפריע מאוד לדיירי האיזור ולאלה המטיילים בו. הדבר חמור שבעתיים בתקופה זו, בה בנוסף למפגע התברואתי מתווסף החשש מפני התפרצות שפעת העופות".

 

"חשוב לציין", כתבה דוברת העירייה, נורית בייסקי, "כי במוקד העירוני מתקבלות תלונות רבות של תושבים מדי שבוע בנושא זה, בה הם מתלוננים על מפגעים רבים הנוצרים מהאכלת היונים ודרישה לאכיפת החוק בנושא. למרות שהדו"ח ניתן כדין ועפ"י החוק, זכותו של התושב לפנות לבית המשפט ולשכנעו לבטלו".

 

"שהעירייה תחפש כסף במקום אחר"

 

מה השתנה בימים האחרונים? בעמותת "תנו לחיות לחיות", שהחלו במאבק משפטי וציבורי לביטול הקנס והדו"ח, מעריכים שדעת הקהל והתגובות הקשות שקיבלה העירייה הם אלו שהביאו לשינוי. "הפרשה הזו היא אבסורד שלא יאומן", אומרת אתי אלטמן. "האכלת היונים היא בנשמתו של מר דנגור, זה מה שעושה לו טוב על הלב. האכזריות של הפקח והעירייה פשוט מרגיזים. לא צריך להערים קשיים על הציבור הרחב, עדיף שהפקחים יתעסקו בעבודה החשובה שהם עושים ולא באזרחים קשיי יכולת, שמה שנשאר להם בחיים זה לרדת למטה ולהאכיל כמה יונים".

 

אלטמן תוקפת גם את טענות העירייה על  "זוהמה ולכלוך, שגורמים למפגע תברואתי חמור מאוד", לשון הדוברת. "כמה פירורים לחם לא מזהמים, הרי לא נשאר גרגיר ממה שנשאר על הרצפה, היונים אוכלות הכל", אומרת אלטמן. "מתייחסים לאזרחים מן השורה כמו עבריינים. אם לעירייה חסר כסף שיגידו ואולי נעשה מגבית עבורה. אני מסכימה לאסוף את הכספים בעצמי, אתנדב להגיע ולקבץ נדבות עם מתנדבי העמותה, בשביל העירייה. הם גיבורים על אנשים חלשים? זו בושה וחרפה".

 

ב"תנו לחיות לחיות" מציינים כי לא מדובר בסופו של המאבק. "אנחנו עומדים מאחורי האיש הזה, ומתעקשים שהוא יוכל להמשיך ולהאכיל את היונים, מה שעושה לו טוב על הלב ומוסיף טעם לחייו. אם ימשיכו לעשות לו צרות, תדאג העמותה שמאות אנשים יגיעו למקום ויאכילו את היונים, אפילו אם נקבל קנסות", אומרת אלטמן. "אנחנו אמנם עמותה שעוסקת בזכויות בעלי-חיים, אבל כאן אנחנו רואים בבירור את הקשר בין זכויות בע"ח לבין זכויות אדם. נמשיך וניאבק לא רק בשביל היונים, אלא גם ובעיקר בשביל מר דנגור, שכל מה שהוא רצה זה לבלות כמה דקות בהאכלת יונים בפירורי לחם, דבר שנעשה ברחבי העולם ואף זוכה לעידוד הרשויות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
להאכיל או לא? צילום ארכיון
צילום: איי פי
מומלצים