חברון: המשטרה נערכת לפינוי - אחרי הדיון בבג"ץ
ביום חמישי יסתיים החודש שניתן לשלוש המשפחות שפלשו למבנה הנטוש, לפנותו מרצון. בשעות הצהריים ידון בג"ץ בעתירת המתנחלים
ביום חמישי הקרוב היו אמורים כוחות מג"ב ומשטרה לפנות את שלוש המשפחות שפלשו בניגוד לחוק לבית פלסטיני סמוך לשכונת אברהם אבינו בחברון. עם זאת, עדיין לא ברור האם הפינוי יתבצע המועד, זאת מאחר ועתירת המתנחלים לבג"ץ תידון רק בשעות הצהריים של אותו יום.
ביום ראשון השבוע הודיע צה"ל למתנחלים שנכנסו למבנה הנטוש כי עליהם לפנות את המקום בתוך עשרה ימים, ולא - הם יפונו בכוח. המתנחלים נכנסו למבנה שבועיים קודם לכן, לאחר שהציגו לנציגי הצבא והמינהל האזרחי מסמכים המעידים על כך שהם שוכרים את המקום.
המסמכים נבדקו גם על ידי המשטרה וגם על ידי הפרקליטות ולאחר הבדיקה טענו במערכת הביטחון כי מדובר במסמכים לא חוקיים וכי המתנחלים פלשו למבנה. במקביל לבדיקה פנו מספר פלסטינים לכוחות הביטחון בטענה כי מדובר בבית השייך להם.
על פי החוק, פולש למבנה באופן בלתי חוקי חייב לפנותו בתוך שלושים ימים לכל היותר על מנת להחזיר את המצב לקדמותו. ביום חמישי הקרוב תסתיים התקופה שהוקצתה למתנחים במבנה הנטוש ועל כן נערכו כוחות הביטחון לפינוי המשפחות. הפינוי אמור להיערך כאשר כוחות מג"ב ומשטרה יהיו במעגל הפנימי וחיילי צה"ל במעגל אבטחה חיצוני, על מנת לשמור על אנשי המשטרה והאזרחים.
כאמור, בעקבות
החלטת בג"ץ שלא לדון היום בעתירה אלא רק ביום חמישי לקראת הצהריים, עדיין לא ברור אם הפינוי עצמו יהיה באותו היום. במערכת הביטחון הודיעו כי בכל מקרה לא ייעשה כל צעד לפני שתתקבל הודעת בג"ץ.
בסוף חודש ינואר התפנו מרצון תשע משפחות שהתגוררו בשוק הסיטונאי בחברון בכך נמנע פינויין בכוח, שעורר חשש כבד להתנגשויות אלימות בין המתנחלים לחיילים. המתנחלים טענו שהובטח להם שמערכת הביטחון אמורה כעת להאיץ את ההליכים המשפטיים שהחלו בעבר, על מנת לשכור את הבתים מעיריית חברון לתושבים היהודים.