שתף קטע נבחר

נציב שירות המדינה נגד המבקר, ולהיפך

הנציב שמואל הולנדר מאשים את המבקר מיכה לינדנשטראוס, כי הכין "דו"ח ביקורת חסר-יסוד", בעקבות הפרטים המופיעים בו אודות הליכי מינוי עובדי מדינה. בלשכת המבקר הגישו תלונה על לחצים מצד אנשי הנציבות שניסו למנוע את פרסום הדו"ח ומבהירים: "לא נהסס לבקר גם את הבכירים ביותר"

עימות חזיתי בין נציב שירות המדינה למבקר המדינה: לקראת פרסום דו"ח המבקר מחר (ג') בסוגיית מינויים בשירות המדינה, שיגר הנציב, שמואל הולנדר, מכתב חריף ובו הוא מאשים את המבקר מיכה לינדנשטראוס, "בהגשת דו"ח בלתי מקצועי, מגמתי, גדוש טעויות עובדתיות ומשפטיות, שבין עורכיו נמצאת משפטנית שלה ניגוד עניינים".

 

מלשכת מבקר המדינה נמסר: "הוגשה תלונה נגד אנשי הנציבות ליועץ המשפטי לממשלה על הפעלת לחצים. הביקורת שלנו לא תהסס לבקר גם את הבכירים ביותר במנהל הציבורי בדרכה המקצועית, ההוגנת והישרה". ידיעה ראשונה בנושא פורסמה הבוקר בעיתון "הארץ".

 

מחר יפרסם מבקר המדינה, השופט בדימוס מיכה לינדנשטראוס, דו"ח חדש. בדו"ח, שפרטיו אסורים לפרסום עד יום שלישי בארבע אחר הצהרים, ישנה ביקורת על דרך המינוי של עובדי מדינה באישור נציבות שירות המדינה. לטענת אנשיו של הולנדר, "מדובר בדו"ח חמור, נטול בסיס עובדתי, שהפרטים העתידים להתפרסם בו חמורים מהטענות שהועלו על ידי אנשי לינדנשטראוס בטיוטא שהוגשה לתגובתם בטרם הדפסת הדו"ח".

 

טענת הנציב: ניגוד עניינים בעריכת דו"ח המבקר

 

ב-3 באפריל השנה, נשלח מכתב חריף על ידי הנציב הולנדר למבקר המדינה לינדנשטראוס. בין היתר טען הנציב שקיים ניגוד עניינים מצד היועצת המשפטית של משרד מבקר המדינה, עו"ד נורית ישראלי. לטענת נציב המדינה, הוא הביא בשנת 1996 לפיטוריה של עו"ד ישראלי בעת ששימשה כיועצת המשפטית של הנציבות. עובדה זאת, לדבריו, מציבה אותה בניגוד עניינים ואסור היה למבקר המדינה להניח לה להיות שותפה לעריכת דו"ח הנוגע לו ולאנשיו.

 

"התנהלותם הבעייתית של עובדים במשרדך והגיבוי שאתה נותן להתנהלות זאת, אינם מאפשרים לי להחריש יותר", כתב הנציב הולנדר למבקר המדינה לינדנשטראוס. "נורמות בסיסיות המתחייבות על פי החוק ופסיקת בתי המשפט, מופרות ונרמסות ברגל גסה במשרד מבקר המדינה. הכנת דו"ח ביקורת חסר-יסוד תוך ניגוד עניינים, חשש לשיקולים זרים ופסולים ואי מתן זכות טיעון ופגיעה בכללי הצדק הטבעי. מעל הכל - העלאת ליקויים ופגמים כביכול אצל המבוקר, תוך התעלמות צינית מהעובדה שמרד המבקר נוהג בדיוק באותה צורה".

 

הנציב מאשים את המבקר בכך שהדו"ח השנתי בעניין המכרזים אשר הוגש לראש הממשלה, הוא חמור מאוד יחסית לטיוטת דו"ח הביקורת שהוגשה להשגות ותגובת נציבות השירות. "שינויים כה מהותיים בדו"ח סופי שכבר הוגש לראש הממשלה, הינם מעשה נדיר וכמעט חסר תקדים, ומצביעים על כך שגם אתה נוכחת לדעת עד כמה היו הקביעות הללו נטולות יסוד - אך לא מצאת לנכון לזרוק את הדו"ח כולו למקום המיועד לו, סל הניירות", כתב הנציב הולנדר במכתבו למבקר המדינה.

 

לשכת המבקר: "הופעלו לחצים במטרה למנוע פרסום הדו"ח"

 

מלשכת מבקר המדינה נמסר בתגובה: "דו"ח הביקורת השנתי 56ב', נוגע בין השאר למינוי בעייתי, תמוה ביותר, של נציב שירות המדינה... כבר מבקר המדינה הקודם, השופט אליעזר גולדברג, העיר בדו"ח על הליכי משמעת בשירות המדינה בהתייחס לנציב, כי אמירות שלו 'הן חסרות יסוד ואינן ראויות לממלא תפקיד ציבורי, על אחת כמה וכמה כשהן באות מנושא משרה כה בכיר, אשר אמור לשמש דוגמא לכלל השירות הציבורי'.

 

"נציב שירות המדינה מצא להגיב על הדו"ח החדש טרם פרסומו וטרם נודעו פרטיו לציבור. במהלך החודשים האחרונים הפעיל הנציב, לדאבון הלב, לחצים כבדים על עובדי הביקורת, באמצעות עובדים בכירים במשרדו. זאת במטרה למנוע את פרסום הדו"ח, ללא הצלחה. תלונה בעניין זה הועברה ליועץ המשפטי לממשלה לפני כמה שבועות. הביקורת לא תהסס לבקר גם את הבכירים ביותר במינהל הציבורי, בדרכה המקצועית, ההוגנת והישרה", נמסר מלשכת מבקר המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
מיכה לינדנשטראוס
צילום: אלעד גרשגורן
צילום: דן בלילטי
שמואל הולנדר
צילום: דן בלילטי
מומלצים