שתף קטע נבחר

"נתתי לד"ר פיגר מעטפה, והכל הסתדר"

אסתר בר-גל, שבעלה נפטר מסרטן, הגישה היום תלונה במשטרה נגד ד"ר אריה פיגר. ל-ynet היא מספרת: "ישבתי במחלקה ושמעתי מחולים שאם נותנים כסף אז הדבר מזרז את העניינים. נתתי לד"ר פיגר ישירות מעטפה עם כסף ואז הפכתי להיות אצלו לקוחה VIP - והכל הסתדר". ד"ר פיגר מסר כי הוא אינו יכול להתייחס למקרים ספציפיים, אך הוא בטוח שחפותו תוכח

אסתר בר-גל שבעלה יוסף בובר בר-גל ז"ל נפטר לפני שלוש שנים מסרטן הקיבה והכבד הגישה היום (ד') בשעה 10:00 תלונה במשטרת אילת נגד ד"ר אריה פיגר. ל-ynet היא אומרת: "אין בו טיפת אנושיות. מה שחשוב לו היה הכסף". 

 

פחות מיממה לאחר שנחשפו החשדות כלפי ד"ר אריה פיגר , החלו להגיע למפלג ההונאה במשטרה עשרות טלפונים מאזרחים שהעלו טענות כלפי הרופא שטיפל בהם או בקרוביהם בעבר. ד"ר פיגר מכחיש את כל החשדות נגדו ומסר שוב כי הכל נפל עליו כרעם ביום בהיר. הוא ציין כי, בשל מגבלות החקירה, הוא אינו יכול להתייחס למקרים ספציפיים אך הוא בטוח שחפותו תוכח.

 

בר-גל מספרת שבעלה חלה בסרטן הקיבה והכבד והופנה לד"ר פיגר דרך קופת חולים מכבי. בר-גל סיפרה במשטרה כי "קופת חולים מכבי באילת שייכת לבית החולים איכילוב בתל אביב. כאשר היפנו אותנו לד"ר פיגר. הגענו אל בית החולים ושם בעלי קיבל טיפול. בשבועות הראשונים הוא לא יכול היה לקבל מרשם וכך המחלה המשיכה וחילחלה בגופו. בשלב מסוים שמעתי בפרוזדור, כאשר ישבתי עם חולים אחרים במחלה, שאם נותנים כסף אז הדבר מזרז את העניינים. נתתי לד"ר פיגר ישירות מעטפה עם כסף ואז הפכתי להיות אצלו לקוחה VIP והכל הסתדר".

 

אתמול, כאשר שמעה אסתר על התלונות שהוגשו נגד ד"ר פיגר, היא מייד ידעה שהיא רוצה להתקשר למשטרה ולהגיש גם היא תלונה. "זעמתי כאשר שמעתי על מעצרו. ברוך השם שיש אנשים שהיה להם את האומץ כדי להגיש נגדו תלונות ואז החלטתי שגם אני חייבת להתלונן" אמרה אסתר.

 

אסתר פונה גם לרופאים ומפנה אליהם מסר "תהיו יותר אנושיים ותתחשבו קצת במשפחות שנשארות הרבה פעמים מחוסרי הכל בשל מחירי התרופות. לפעמים עלו מחשבות מה יבוא קודם הטיפול או האוכל".

 

ד"ר פיגר ל-ynet: "לא ביקשתי אגורה"

 

ד"ר אריה פיגר, דחה היום בשיחה עם ynet את החשדות לפיהם הפנה חולים לניסוי תמורת כסף והבטיח להם שיקבלו תרופות שאינן בסל, אמר ד"ר פיגר: "מעולם לא ביקשתי אף אגורה כדי להכניס חולה למחקר. זה מחקר בינלאומי ואלו שקובעים מי יקבל את התרופה נמצאים בחו"ל. לי אין שום השפעה על זה. ההחלטה אם לקבל תרופה א' או ב' היא של מחשב".

 

לדברי ד"ר פיגר, המחיר הגבוה של תרופות שאינן בסל הוא בעייתי לא רק עבור הרופאים. "להציע (לחולה) תרופה של 25 אלף שקלים לחודש זו בעיה איומה לרופא, קשה להוציא את זה מהפה. אבל ההחלטה איזו תרופה יקבל החולה היא החלטה של צוות הרופאים".

   

ד"ר פיגר אישר את הדברים שפורסמו אתמול ב-ynet, לפיהם הוא היה חבר בקבוצת רופאים בכירים שנתנה ייעוץ לוועדת הסל בנושא תרופות אונקולוגיות. "אספו קבוצה של רופאים בכירים וביקש את דעתנו לגבי מספר תרופות", הסביר. "אני לא מכחיש שהמלצנו על אווסטין וארבטיקוס. לא רק אני - כל המומחים המליצו על התרופות האלו. למה שנגיע למצב אבסורדי שחולי סרטן יצטרכו לשבות רעב?".

  

עם זאת, למרות שהיה חבר בוועדה מצומצמת שהמליצה לוועדת הסל, ד"ר פיגר אינו חושב שהיתה לו השפעה יתרה על ההחלטות שהתקבלו במסגרתה. "לאף רופא יחיד אין דרך להשפיע, זה כמו השפעה של חבר כנסת אחד מתוך 120". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
ד"ר פיגר. לא לקחתי אגורה
צילום: עופר עמרם
צילום: שאול גולן
"הפכנו ללקוחות VIP". איכילוב
צילום: שאול גולן
מומלצים