שתף קטע נבחר

סין השלימה את בניית הסכר הגדול בעולם - אך המחיר כבד

בתום 17 שנים של עבודות, לאחר העברתם של למעלה ממיליון תושבים, הצפת כ-600 קילומטרים ובהם שתי ערים ו-116 עיירות - הושלמה בסין בנייתו של הסכר הגדול בעולם, סכר "3 הערוצים". פעילי איכות סביבה: הסכר יגרום לזיהום, זהו פרויקט פוליטי

סין השלימה את עבודות הבנייה בסכר ההידרו-אלקטרי הגדול בעולם, סכר "שלושת הערוצים", כך על-פי דיווחים אתמול (שבת) בכלי התקשורת המקומיים הרשמיים.

 

גובהו של המבנה העיקרי בסכר הוא 185 מטרים, אורכו כ-3 קילומטר והוא חוצה את נהר היאנגצה. עם זאת דווח, עדיין נותרה עבודה רבה במקום עד שהפרויקט יהיה פעיל באופן מלא.

 


סכר שלושת הערוצים בסין (צילום: איי.פי)

 

חברת בת של הממשלה הסינית, המנהלת את פרויקט בניית הסכר, הודיעה השבוע כי 12 מתוך 26 הגנרטורים שיפעילו את המתקן יותקנו בשנתיים הקרובות. עוד נמסר כי הפרויקט יושלם בשנת 2008, שנה לפני המתוכנן.

 

כשיושלם הפרויקט, הגנרטורים יפיקו מהמים הזורמים בסכר אנרגיה המקבילה לכ-15 תחנות כוח גרעיניות, 18 גיגה-ווטים. טווח התמסורת של האנרגיה הוא כאלף קילומטרים, כך שהסכר ייאפשר העברת חשמל נקי מזיהומי אוויר למיליוני סינים. בין השאר הוא יאפשר לספינות משא להפליג במעלה הנהר עמוסות בסחורות, במקום הדרך היבשתית הארוכה והמסוכנת יותר.

 


הסכר לפני שהושלם (צילום: איי.פי) 

 

עלותו של הסכר, שבנייתו החלה לפני 17 שנים, נאמדת בכ-25 מיליארד דולר. בשיאו של הפרויקט, כ-30 אלף עובדים הועסקו בבנייתו. הוא ממוקם סמוך לעיירה סנדופינג במחוז הובאיי שבמרכז המדינה ונועד לאפשר את השליטה בנהר העוצמתי והארוך בסין. 

 

הסכר אמור לספק לסינים לא רק חשמל בכמויות אדירות, אלא גם את המערכת הגדולה בעולם לבקרת שטפונות, שגבו רבבות קורבנות במהלך ההיסטוריה של האזור. אך למרות כל זאת, ארגוני איכות הסביבה הביעו את חששם שהפרויקט השאפתני יגרום באמצעות האטת הנהר לעלייה בזיהום. כמו כן, בשטח הגדול שהוצף על ידי הסכר היו קודם לכן מפעלים שכעת עלולים לזהם את המים באיטיות. 

 

על מנת לבנות את הסכר הוצפו קרוב ל-600 קילומטרים של אדמה, עליה שכנו קודם לכן שתי ערים, 116 עיירות ומאות כפרים.

לצורך הפרויקט האדיר פונו מבתיהם במהלך השנים למעלה ממיליון תושבים. פעילי זכויות אדם טוענים שרבים מהם פונו בכוח, ובתיהם נהרסו לנגד עיניהם. ישנן גם טענות על פיצויים שהובטחו אך לא מומשו. כעת, כשהמים מכסים את כל האזור, אין להם שום אפשרות לחזור לנחלת אבותיהם.

 

פעיל איכות הסביבה סיני לעיתונאים: "זה גדול מדי. מה שהמבקרים אומרים הוא שיש לעצור את זה, שזה לא יהיה, שיש להשאיר את הנהר. אבל לא - זהו פרויקט פוליטי".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
נגמר. העובדים באתר הסכר חוגגים
צילום: איי פי
צילום: איי פי
חגיגות באתר בניית הסכר
צילום: איי פי
מומלצים