מכונית חדשה ב-10,000 שקל
לנו זה אולי נשמע כמו חלום רחוק במיוחד, אבל עבור ההודים זו תהפוך למציאות כבר בשנת 2008, כשטאטא תציג מכונית חדשה לכל פועל
טאטא, יצרנית הרכב השלישית בגודלה בהודו, הודיעה על כוונתה לייצר מכונית קטנה חדשה - וזולה במיוחד. המכונית היא פרי חזונו של יו"ר טאטא, ראטאן טאטא, נמצאת בתכנון מזה שנים רבות אבל רק כעת מודיעים ההודים על כוונתם להגשים את החלום. בטאטא מדברים על מחיר של 2,200 דולר בלבד למכונית החדשה, פחות מ-10,000 שקל ומחצית ממחיר המכונית הנמכרת ביותר בהודו - מתוצרת מארוטי (לבית סוזוקי). לו תשווק בישראל, לאחר תוספת המיסים השונים, עשוי מחיר הטאטא הקטנה לעמוד על פחות מ-40,000 שקל. מכונית חדשה, להזכירכם.
"מכונית העם" של טאטא, שפרטים מלאים אודותיה עדיין לא פורסמו, צפויה להיות תחבורה בסיסית במיוחד, תחליף נוח ובטיחותי לתחבורה הנפוצה בהודו - אופנועים וקטנועים. על-פי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, בכוונת ההודים להקים מפעל ייצור ייעודי למכונית החדשה, שימוקם במדינת מערב-בנגל. במפעל יועסקו 2,000 עובדים, והיוזמה החדשה תיצור מקומות עבודה ל-10,000 פועלים נוספים בחברות משנה וספקי חלפים.

טאטא אינדיקה. ההודים מתכננים מכונית זולה במיוחד לשוק המקומי
לפי יו"ר טאטא, המכונית המהפכנית נמצאת כבר בשלבי פיתוח מתקדמים, עם מספר דגמי אב-טיפוס שנבחנים במעבדות היצרנית. היו"ר הסכים לפרט כי למכונית יהיה מרכב ארבע דלתות ומנוע אחורי בגרסאות דיזל ובנזין. כדי לחסוך בעלויות, היא תורכב באמצעות דבקים מתקדמים במקום ריתוך בחלק מהמקומות, ותיוצר מחלקי פלסטיק רבים במקום פלדה. בחירה זו תסייע גם לחסכון במשקל, מה שיאפשר מנועים קטנים וחסכוניים.
המכונית החדשה צפויה להיות קטנה מהאינדיקה, הסופר-מיני של טאטא שהיא גם המכונית הראשונה שעוצבה ומיוצרת במלואה בהודו. על-פי נתוני שוק הרכב ההודי, 75% מהמכוניות החדשות שנמכרות במדינה הן מהקטגוריה אליה מתכננים בטאטא לחדור עם "מכונית העם", מה שעשוי למנף אותם באופן משמעותי בשוק המקומי.