אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

דברו חלש בעצמכם

רובנו לא מעשנים כל מה שזז (צילום אילוסטרציה) צילום: דודו בכר
רובנו לא מעשנים כל מה שזז (צילום אילוסטרציה) צילום: דודו בכר
 
 
 
 
 
בפעם הבאה שאת נתקלת ב'משה לוי היה פה' על סלע, תזכרי שמשה לוי זה מישהו אחד, מכוער במיוחד, ולא אוכלוסיה שלמה. סך הכל אנחנו ממש בסדר, ונשמח לשבת איתך על מלווח"
 
 
 
 
 
 


 

אז שכבו לך בערסל, ביג דיל!

עדיף להיות קצת קולני אבל עם חדוות חיים וסקרנות בריאה, מאשר להיתקע חיים שלמים בבועה ולפזר חיוכים. תשובה לתרמילאית האוסטרלית, מסטודנט ישראלי שמתארח בארצה

איציק מזרחי
פורסם: 28.05.06, 23:09

שלום ניקולה,

 

שמי איציק, ישראלי לא מכוער שלומד במלבורן לתואר שני בתקשורת. במקרה יצא לי לעבוד כעורך באתר "למטייל" קרוב לשנתיים, כך שאני מכיר היטב את קהילת התרמילאים הישראלית על כל גווניה, וגם חרשתי בעצמי כמה אלפי קילומטרים במסלולים מוכרים יותר ופחות עם תרמיל על הגב. קראתי את המכתב שלך והתאכזבתי. אני לא כאן כדי להעביר שיעור מזורז ביסודות העיתונאות, אבל מרגיש לי קצת מוזר לשפוט קהילה עצומה של תרמילאים על סמך כמה חוויות עם ערסל ומיניבוס. במילים אחרות, די נמאס שכל מי שקצת טייל בעולם ונחשף לצווחות בעברית או לדיסק של "שוטי הנבואה" בווליום מופרז רץ וקובע שאנחנו "צעקניים ודוחים", כדברייך.

 

ההיטפלות לאוכלוסיית התרמילאים הישראלית היא השחור החדש. נטשנו את גונבי הברזים מכרתים, שכחנו את עוקרי הכיורים מאנטליה

המכתב של ניקולה
לישראלי המכוער שהתנחל לי בערסל  / ניקולה ליפמן
נכון, גמרתם צבא ומגיע לכם להתפרק. אבל החוצפה וההסתלבטות על כל דבר שזז הן גול עצמי לישראל. מכתב מיהודיה אוסטרלית, שכבר מזהה אותנו מקילומטרים
לטור המלא

 ובחרנו להתביית על החבר'ה הצעירים, שרק אתמול החזירו ציוד מאובק ושחוק לאפסנאות אחרי שלוש שנים כל-כך יקרות, ובסך-הכל רוצים לפצות קצת את עצמם על הזמן האבוד הזה ולראות מה קורה מעבר למקום הקטן שנקרא ישראל. נכון, חלקם "מטיילים" רק כדי להיצמד לדליים של וודקה עם רד-בול ערב אחרי ערב, להכיר מקרוב את קטלוג הפטריות העדכני של איי תאילנד ולעשן כל מה שזז. את קוראת להם "הסוג השני". ובכן ניקולה, הסוג הזה הוא המיעוט, היוצא מן הכלל, החריג. להקדיש להם ביקורת כה ארוכה וכוללנית זה כמו לדווח על תחרות "היפה והשמנה" של באר-שבע בעמודי החדשות.

 

התרמילאי הישראלי האמיתי והשכיח הוא מקור של גאווה למדינה הקטנה והבעייתית שלנו. הוא סקרן, אינטליגנטי, רחב אופקים, מקדיש ימים שלמים לחקר אמיתי ועמוק של היעדים אליהם הוא מתכוון להגיע. מהיכרות אישית עם סטודנטים זרים רבים אני יכול לומר לך, שרובם הגדול לא ראה ולו מקום אחד מעבר לעיר המגורים שלהם, שלא לדבר על המדינה. גם פה, במלבורן, הם לא זזים מעבר לקו הקבוע של אוניברסיטה-מקדונלד'ס-מיטה. לפני כמה ימים ניסיתי לארגן כמה חבר'ה לטיול משותף לשמורת הקאקדו (Kakadu), ורק לא לקחתי בחשבון שהייתי צריך להביא מפה, כי לא היה להם מושג שזה באוסטרליה. הבורות חוגגת, השאננות משתלטת על כל חלקה טובה ומה שבאמת מעניין זה שופינג (אם את בת) ובירות (אם אתה בן). את יודעת מה, ניקולה, אולי בעצם עדיף להיות קצת קולני אבל עם חדוות חיים וסקרנות בריאה, מאשר להיתקע בבועה שלך חיים שלמים, תוך כדי פיזור מחוות מנומסות וחיוכים אדיבים לכל עבר.

 

אז התנחלו לך בערסל, מה הביג דיל? את בטיול תרמילאים, לא בנופש מאורגן של ויצ"ו. ויש לי חדשות בשבילך: גם לאוסטרלים לא חסר, ואחרי מספר חודשים כאן אני לא ממש בטוח אם עוד אפשר לדבר על "תדמית מנומסת", כהגדרתך. באפריל

 האחרון טיילתי בטזמניה, ולאחר יום הליכה מעייף בנופים הקסומים של האי הגעתי לאכסניית תרמילאים בעיר הקטנה לונקשטן (Launceston). גררתי את עצמי למיטה, מותש לחלוטין, מוכן לשינה מתוקה של כמה שעות טובות. רבע שעה לאחר מכן החליטו האוסטרלים בחדר הסמוך (אני כבר מזהה את המבטא) לערוך מסיבה "אינטימית" עם מוסיקה, שיחות קולניות על פוטבול ותקיעת גרעפסים בריאים. הניחוחות למזלי לא הגיעו לחדר, אבל הרעש כן. מיותר לציין שלא ישנתי דקה. אז נכון שזה מרגיז, ונכון שמתחשק לקרוא לאמא שלהם בכל מיני שמות (מה שאכן עשיתי), אבל אם הייתי רוצה לישון בשקט מוחלט הייתי צריך להזמין חדר במלון, לא באכסניה. לטיול תרמילאים יש חוקים משלו, ולא תמיד הכל עובר חלק. ולמען האמת, מוזר ככל שיהיה, זה חלק מהחוויה.

 

אז ניקולה, בפעם הבאה שאת מטיילת בעולם ונתקלת בחריטה גסה של "משה לוי היה פה" על סלע, תזכרי שמשה לוי זה מישהו אחד, מכוער במיוחד, ולא אוכלוסיה שלמה. סך הכל אנחנו ממש בסדר, ונשמח לשבת איתך על מלווח ב"קשר הישראלי". תשאירי טלפון בבית חב"ד.

 

איציק מזרחי, סטודנט ישראלי באוסטרליה

 

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמרו כתבה  

 
 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as27-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©