שתף קטע נבחר

אריאל שרון הועבר מהדסה לשיבא

חמישה חודשים אחרי האירוע המוחי הקשה שהותיר אותו חסר הכרה, הועבר ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, לאשפוז במחלקה לשיקום נשימתי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר. "יש לנו אמונה ואנחנו ניתן את הטיפול המקסימאלי וננסה להגיע לתוצאות", אמר מנהל המרכז הרפואי

לאחר חמישה חודשי אשפוז בבית החולים הדסה עין כרם הועבר הבוקר (יום א') ראש הממשלה לשעבר, אריאל שרון, לאשפוז במחלקה לשיקום נשימתי במרכז הרפואי "שיבא" בתל השומר. ראש ממשלה לשעבר הוא עדיין אישיות מאובטחת והמעבר שלו לתל השומר נעשה תחת אבטחה צמודה.

 

מנהל המרכז הרפואי שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין, עידכן לפני הצהריים כי שרון נמצא על מיטתו ביחידה לשיקום נשימתי.

 


ראש הממשלה מועבר באמבולנס (צילום: רויטרס) 

 

חדרו של שרון נראה להגדרת הרופאים כמו "מיני טיפול נמרץ". החל מהבוקר גודשים שוטרים ואנשי אבטחה את מסדרונות הכניסה למחלקה. לשרון הוקצה חדר פרטי, ובנוסף לצוות המחלקה הרגיל, תוצב בכל משמרת אחות אישית שתטפל רק בו.

 

פרופסור רוטשטיין הגדיר את מטרות הטיפול: "יש לנו שתי מטרות גדולות. האחת, לנסות לגמול את ראש הממשלה לשעבר מההנשמה הכרונית שבה הוא מצוי, והאחרת לנסות ולהוציא אותו ממצב חוסר ההכרה. יש לנו אסטרטגיה מגובשת איך לטפל בו. בגילו ובמצבו של ראש הממשלה סיבוכים הם מצב שכיח והמטרה שלנו היא לנסות ולייצב אותו ולהימנע מסיבוכים". לוח הזמנים שהקציבו בשיבא כדי לממש את אחת ממטרות הטיפול הוא כמה חודשים.

 

"המומחים גורסים שהסיכויים להגשים את המטרות לא רבים, "אבל יש לנו אמונה ואנחנו ניתן את הטיפול המקסימאלי וננסה להגיע לתוצאות, אמר רוטשטיין.


פרופ' רוטשטיין בבית החולים (צילום: איי.אף.פי)

 

הוא הודה שככל שחולף הזמן מהארוע המוחי, קטן הסיכוי להתעוררות. "יש מקרים בהם אנשים חזרו לרמת הכרה טובה לאחר כמה חודשים בהם היו מחוסרי הכרה, והם מסוגלים לדבר ולתקשר. הגיל הוא לא הגורם החשוב ביותר".

 

בניו של ראש הממשלה לשעבר עמרי וגלעד שרון מעורבים בכל פרטי הטיפול וקיבלו עדכון מהרופאים לגבי האסטרטגיה שתינקט ולגבי הסיבוכים האפשריים. "בשבילנו הוא חולה יקר מאוד, איכפת לנו גם אמוציונאלית מאריק. ניתן לו את הטיפול המקסימאלי שאפשר לתת", הסביר מנהל המרכז הרפואי. 

 

במקרה שבו תוך כמה חודשים לא יושגו מטרות הטיפול, יוגדר מצבו של שרון כחולה סיעודי. במקרה כזה יש אפשרות להמשיך את הטיפול במחלקה אחרת בשיבא, או להמשיך את הטיפול בביתו של החולה לאחר הכנה מוקדמת.

  

אלי חפץ, שאמו מאושפזת במחלקה, אמר: "אני מקבל את הגעתו של שרון בברכה. בהתחלה אולי יהיה לי קצת קשה מבחינת ביורוקרטיה, אבל זה חיובי וזה כבוד למחלקה ששרון נבחר להגיע הנה". אנשי צוות המחלקה קיבלו תגי אבטחה כתומים, כדי לאפשר להם כניסה מהירה במעגלי האבטחה במקום.

 

מונשם כל העת

 

שרון מחוסר הכרה מאז האירוע המוחי הקשה שעבר ב-4 בינואר השנה ועדיין נושם בתמיכת מכונת הנשמה. הוא צפוי לעבור תהליך רב-תחומי שנועד לחזק את מערכת הנשימה שלו ולגמול אותו מהתלות במכונת ההנשמה, גמילה מלאה או חלקית.

 

במחלקה לשיקום נשימתי קיים טיפול מיוחד לחולים הסובלים מפגיעות ראש, בין השאר באמצעות אמצעים שונים, שכוללים גירוי באמצעות קול, אור ומגע. כמו כן מותאמת למטופל תזונה מיוחדת לחיזוק השרירים וניתנות תרופות שמורידות את עומס הנשימה ומגבירות את ההיענות לטיפול.

  

עד היום רשמה המחלקה כ-80 אחוזי הצלחה, אך יש חולים שלא ניתן לגמול אותם מפעולת ההנשמה. אם יצליח השיקום הנשימתי, ושרון ינשום באופן עצמאי לחלוטין, הוא יוכל לעבור לחלקים אחרים של מחלקת השיקום בשיבא ולעבור שיקום נוסף.  

 

המחלקה לשיקום נשימתי בשיבא, שבראשה עומד ד"ר אריה ולנר, היא המחלקה היחידה מסוגה בארץ. שיקום נשימתי הוא תחום חדשה ברפואה השיקומית. כיום יש תור גדול של מטופלים הממתינים להתקבל למחלקה. במחלקה 18 מיטות. בכל חדר שני חולים, אך שרון צפוי לקבל חדר משלו. שרון טופל בעבר בבית החולים שיבא, וגם רופאיו האישיים - פרופ' בולק גולדמן וד"ר שלמה שגב - נמנים על צוות מבית החולים. 

פורסם לראשונה 28/05/2006 10:51

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שיירת ראש הממשלה יוצאת מעין כרם
צילום: רויטרס
צילום: בועז שובל
גלעד שרון הבוקר בבית החולים
צילום: בועז שובל
צילום: ירון ברנר
המחלקה לשיקום נשימתי
צילום: ירון ברנר
מומלצים