שתף קטע נבחר

3 פשטידות ועוגה אחת - מתכונים לשבועות

שבועות כמעט כאן והארץ מלאה גבינות קשות ורכות, חלב, חמאה ויוגורט - מכבשים ומעיזים, מפרות ואפילו מבופלו. קבלו ארבעה מתכונים שיעשו לכם חג חלבי במיוחד

מאפה קיפרי ריגטי ברוטב גבינה וירקות מאפה פילו עם תרד וגבינת קשקבלו קיש גבינת עיזים ורוזמרין עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות 

מאפה קיפרי ריגטי ברוטב גבינה וירקות

 

מתכון באדיבות חברת "אסם"

 

המרכיבים (4-6 מנות):

250 גרם פסטה מסוג 'קיפרי ריגאטי' (chifferi rigati - סוג של פסטה קצרה) מבושלת ע"פ ההוראות ומסוננת

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ דק

1 כף עלי טימין

250 גרם פטריות שמפיניון, חתוכות

1 כוס אפונה עדינה (קפואה)

כ- 20 עגבניות שרי חתוכות לרבעים

מלח ופלפל שחור טחון טרי

לרוטב הגבינה:

50 גרם חמאה

1 כף שמן זית

2 כפות גדושות קמח

500 מ"ל חלב

1 כפית חרדל

3 כפות עירית קצוצה

50+150 גרם גבינה צהובה מגוררת

מלח, פלפל שחור גרוס טרי וקורט אגוז מוסקט

 

כלים: תבנית בקוטר 27 ס"מ או תואמת

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים בצל ומטגנים תוך ערבוב, על אש בינונית, כ- 5 דקות.
  2. מוסיפים טימין, פטריות ואפונה, וממשיכים לטגן ולערבב עוד 5 דקות.
  3. מערבבים עם העגבניות והפסטה, ושומרים בצד.
  4. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  5. רוטב הגבינה: ממיסים בסיר את החמאה והשמן. מוסיפים את הקמח תוך ערבוב, ומבשלים עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מן האש.
  6. בהדרגה ותוך כדי טריפה, יוצקים את החלב. כשמתקבלת תערובת אחידה מחזירים לאש ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 3-2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מסירים מן האש, מוסיפים עירית ומתבלים.
  7. מוסיפים 501 גרם מהגבינה ומערבבים היטב. יוצקים על הפסטה, מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.
  8. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, ומפזרים מעל את הגבינה הנותרת. אופים כ-30 דקות, עד שהמאפה זהוב.

 

 

חזור למעלה
מאפה פילו עם תרד וגבינת קשקבלו

 

מתכון באדיבות "חוות הבופלו"

 

המרכיבים:

1/2 ק"ג עלי פילו

50 גרם חמאה מומסת

1/4 כוס שמן

למילוי:

1 ק"ג עלי תרד

150 גרם גבינת מוצרלה מעושנת מגוררת

150 גרם גבינת קשקבלו מגוררת

3 ביצים

1/2 כוס יוגורט בופלו

1/2 כוס עלי פטרוזיליה ושמיר קצוצים

2 תפוחי אדמה מבושלים ומגוררים גס

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החמאה והשמן ומשמנים בחלק מהתערובת תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ. שוטחים בתבנית עלה פילו כשהמיותר גולש מעבר לדפנות, מורחים בשומן. מניחים מעל את העלים הנותרים , תוך הברשת כל עלה בשומן.
  2. שוטפים את עלי התרד, חולטים דקה במים רותחים עם מעט מלח ומסננים. קוצצים גס ומניחים בקערה.
  3. מוסיפים את הגבינות, הביצים, היוגורט, עשבי התיבול ותפוחי האדמה, מתבלים במלח ופלפל. מערבבים ושוטחים את עלי הפילו. מקפלים את עלי הפילו הגולשים כלפי המרכז בצורה לא סימטרית ומברישים בשומן הנותר.
  4. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, עד שהעלים בצבע זהוב עמוק. אפשר להכין בכלי אפייה אישיים ואז זמן האפייה 20-25 דקות.

 

חזור למעלה
קיש גבינת עיזים ורוזמרין

 

מתכון באדיבות קונדיטוריית "בן עמי"

 

המרכיבים:

הבצק:

180 גרם קמח

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

1/2 כפית מלח

1/4 כפית סוכר

2 כפות מי קרח

כמה טיפות מיץ לימון  

המילוי:

2 חבילות גבינת עיזים רכה (פרומעז למשל)

רוזמרין טרי לפי הטעם

3 ביצים

2 גביעי שמנת חמוצה

מלח, פלפל, אגוז מוסקט

כוסברה

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור, רק עד שנוצר גוש בצק. מרדדים את הבצק לעלה, מרפדים איתו תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ ומקפיאים.
  2. אופים את הקלתית אפייה מקדימה של כ- 15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהיא מזהיבה.
  3. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי, יוצקים לתוך הקלתית ואופים עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה התייצבה, בחום של 180 מעלות.

 

 

חזור למעלה
עוגת גבינה אפויה עם אוכמניות

 

מתכון באדיבות קונדיטוריית "בן עמי"

 

המרכיבים:

לבצק:

50 גרם חמאה

2-3 חלמונים

1/4 כוס סוכר

175 גרם קמח

1 כפית אבקת אפייה

 למילוי:

5 ביצים

1/2 1 כוסות סוכר

1 שקית סוכר וניל

750 גרם גבינה 9%

4 כפות קורנפלור

4 כפות אינסטנט פודינג וניל

למילוי - קופסת מלית אוכמניות

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את כל חומרי הבצק במעבד מזון ומפעילים אותו רק עד שנוצר כדור בצק. מרדדים את הבצק לעלה ומרפדים בו תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ. אופים אפייה מוקדמת כ-1/4 שעה בחום של 180 מעלות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  2. מקציפים את החלבונים לקצף רך. מוסיפים בהדרגה1 כוס סוכר ומקציפים עד קבלת קצף נוקשה.
  3. בקערה נפרדת מערבבים את החלבונים, 1/2 כוס סוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור, אינסטנט פודינג.
  4. מקפלים בעדינות את תערובת הגבינה עם הקצף. יוצקים את התערובת על הבצק ואופים בחום של 160 מעלות כ- 35 דקות.
  5. מכבים את התנור, לא פותחים אותו ומניחים לעוגה להתקרר בתוכו.
  6. לאחר שהעוגה מתקררת מצפים את העוגה עם האוכמניות ומכניסים למקרר.

 

 

חזור למעלה
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים