אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

ישיבת הממשלה

אולמרט. אל תדברו על המסמך צילום: רויטרס
אולמרט. אל תדברו על המסמך צילום: רויטרס
 
פרץ. "כיבוש עזה לא רלוונטי" צילום: גיל יוחנן
פרץ. "כיבוש עזה לא רלוונטי" צילום: גיל יוחנן
 
דיכטר. להפסיק את הקסאם בכל מחיר צילום: גיל יוחנן
דיכטר. להפסיק את הקסאם בכל מחיר צילום: גיל יוחנן
 
 פורומים
 
 


 

דיכטר: לכבוש חלקים בעזה, פרץ: זה לא רלוונטי

בישיבת הממשלה דרש השר לבטחון פנים, אבי דיכטר, לעשות הכל כדי להפסיק את ירי הקסאם, כולל כיבוש שטחים ברצועה. שר הביטחון בתגובה: "כיבוש חלקים בעזה לא רלבנטי". אולמרט שיבח את פרץ: "כל הפעולות האחרונות שנעשו ברצועת עזה הביאו לתוצאות טובות. על כך מגיע כל הכבוד למערכת הביטחון וגם לאדוני שר הביטחון"

אטילה שומפלבי
פורסם: 04.06.06, 11:38

אהוד אולמרט לומד מהר. שבוע אחרי שהמתיחות בינו לבין השר עמיר פרץ הגיעה לשיאה, דואג ראש הממשלה הבוקר (יום א') ללטף את שר הביטחון שלו במילים חמות. אולמרט אמר בישיבת הממשלה כי "כל הפעולות האחרונות שנעשו ברצועת עזה הביאו תוצאות טובות מאוד. על כך מגיע כל הכבוד למערכת הביטחון וגם לאדוני שר הביטחון".

 

בישיבת הממשלה עלתה הצעה של השר לביטחון פנים, אבי דיכטר, להביע עמדה ישראלית בעניין מסמך האסירים. שר הביטחון אמר בתגובה: "אל לנו להתערב בסוגיה המתחוללת ברשות. מדובר בעניין פנימי, ואין צורך שננקוט עמדה כלשהי. דעת הקהל הפלסטינית נראית כתומכת במסמך האסירים. נראה כי יש קונצנזוס מאחורי אבו מאזן, ואילו ממשלת החאמס שלא משלמת משכורות הופכת לנטל על העם הפלסטיני".

 

עוד עלתה בישיבה הצעתו של דיכטר לעלות מדרגה בפעילות ברצועה, ולכבוש שטחים ברצועה. "עלינו לפעול כמו בצפון", אמר דיכטר. אחרי הישיבה הבהירו אנשיו של דיכטר כי אין בדבריו משמעות אופרטיבית של כיבוש הרצועה.

רק פוליטיקה
מלחמת אגו בגן הילדים / אטילה שומפלבי
פרץ בטוח שכולם מחפשים אותו, אולמרט פוחד לאבד שליטה, אבל הברית הזאת לא תתפרק בקרוב. בתנאי שגם הקרדיט יישאר
לכתבה המלאה

 

השר דיכטר דרש מראש הממשלה ומהממשלה להפסיק את ירי הקסאמים מצפון רצועת עזה בכל מחיר. "כפי שצה"ל שיתק לפני שבוע את החיזבאללה". לדבריו, "אם צריך, אפשר להפוך את בית חנון לעיר רפאים. צריך להחזיר את מאזן ההרתעה. לא ייתכן שבאותו שבוע, ניתן לשתק את ירי החיזבאללה, ולא ניתן להפסיק את ירי הקסאמים".

 

בעניין, "מכתב האסירים", אמר דיכטר כי "לא מדובר באסירים אלא ברוצחים. אין במכתבם של הרוצחים שום עמידה בתנאי ראש הממשלה. הם מבקשים את נושא זכות השיבה כזכות לגיטימית, והם מבקשים להמשיך טרור בתוך קווי 67, ואין הכרה בכלל במדינת ישראל. זה אומר מדינה פלסטינית בגבולות 67' שבירתה ירושלים".

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, אמר בתגובה לדברי דיכטר: "כיבוש חלקים מעזה לא רלבנטי. מערכת הביטחון פועלת בהצלחה לאורך זמן אל מול האיומים, תוך בחינת כלים ושיטות חדשות להפעלת הכוח".

 

ראש הממשלה: אל תדברו על המסמך

 

ראש הממשלה הגיב בנושא: "מסמך האסירים הוא מסמך שאין בו שום חידוש מבחינתנו. תוכנו בלתי קביל לחלוטין והוא לא מהווה בסיס לשום דבר. לא הייתי טורח להתייחס אליו, כי זה עניין פלסטיני פנימי".

 

לדברי ראש הממשלה, "לא כל דבר זקוק לפרשנות ישראלית. לא כל שביב של מהלך זקוק לפרשנות של שרים. אני לא מתכוון לפגוע אישית בשר כזה או אחר, אבל לפני הכל אנחנו שרים, יש פרשנים בתקשורת. יש לתת לפלסטינים להתעסק בענייניהם. לא ננהל עימם משא ומתן אלא על בסיס מפת הדרכים ועל בסיס הקוורטט ואומר זאת למובארק".

 

על מערכת היחסים הרגישה עם הרשות הפלסטינית והעומד בראשה אמר אולמרט: "אנחנו לא מחרימים את אבו מאזן. היינו שמחים אם היתה לו יכולת לכפות את כוחו על הרשות. כולם יודעים ומכירים זאת, כולל השכנים שלנו וכולל אבו מאזן עצמו. המאבק בטרור הוא כל הזמן שילוב בין פעולות מקסימליות ובין איזונים". אולמרט אמר כי "יש אמצעים חריפים בארסנל שלנו, אך לעתים, בחשבון הבינלאומי, הם לא מועילים. לא שווה לפגוע באזרחים, ולכן - הפעילות נגד הטרור היא שילוב של כמה דברים. צריך לשקול מה מועיל מתי".

 

בכל מה שקשור ללבנון וההסלמה בגבול הצפון בתחילת השבוע שעבר, אמר אולמרט: "אנחנו הולכים על חבל מאוזן ואחראי. ירי פגזים? אתם חושבים שזה דבר קל? לא. אנחנו חרדים שפגז יסטה ממסלולו ויפגע בחפים מפשע.

 

"אל תשכחו שכל אותם אנשי טרור או ארגוני טרור הובאו למקומם, כי מישהו עשה את העבודה. אנחנו תמיד נישאר עם עיניים פקוחות לגבי כל הזירות. יש לנו את הזכות להתגונן. אם נצטרך אמצעים חריפים יותר, נגיב".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as14-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©