נפטר פרופ' ג'סטין פסוול, מבכירי רופאי הילדים בארץ
מנהל בית-החולים לילדים ע"ש ספרא בתל-השומר פרופ' ג'סטין פסוול, מוותיקי "שיבא", נפטר אתמול (שבת) ממחלת הסרטן. הלווייתו התקיימה היום אחר הצהריים בנוכחות מאות רופאים ומטופלים
מנהל בית-החולים לילדים ע"ש ספרא בתל-השומר פרופ' ג'סטין פסוול, מוותיקי "שיבא", נפטר אתמול (שבת) ממחלת הסרטן. פרופ' פסוול הוא מבכירי תחום רפואת הילדים ואימונולוגיית הילדים בארץ ובעולם. חלק ניכר ממחקריו עסקו במניעת מוות מדיזנטריה.
ג'סטין פסוול (63) נולד בקייפטאון, דרום אפריקה, שם גם למד רפואה ועלה לישראל ב-1966. "הוא היה ציוני מטורף", סיפר מנהל "שיבא" פרופ' זאב רוטשטיין, "למרות שכל השנים הציעו לו לעבוד במקומות הכי נחשבים באנגליה ובארצות הברית, הוא בחר להישאר ב'שיבא'".
פרופ' פסוול שימש עמית מחקר בהרווארד וגם במכון לבריאות הילד בלונדון. הוא מונה למנהל מחלקת ילדים ב"שיבא" בשנת 1985 וכיהן במשך 12 שנה כמנהל חטיבת הילדים. כמו כן שימש כמנהל מעבדות המחקר האימונולוגי בילדים ב"שיבא" מאז היווסדן, לפני 20 שנה.
הוא היה חבר באיגודים מקצועיים בתחום רפואת הילדים בישראל, באירופה ובארצות הברית, ועמד בראש החוג לרפואת ילדים בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל-אביב.
פרופ' פסוול פרסם למעלה מ-100 עבודות מחקר. חלק גדול ממחקריו התמקדו במחלות הנגרמות מטפילים ובחקר המנגנון הפעיל במחלת כליות אימונית.
"אחד המחקרים הכי חשובים בהם התעסק היה מניעת מוות מדיזנטריה על ידי חיסון. עד לפני 20 שנה ילדים פיתחו דיזנטריה ומתו כתוצאה מכך, ולכן פסוול החליט להקדיש מחקר לעניין", מספר פרופ' רוטשטיין אך מדגיש כי "פזי התייחס למחקר ככלי לטיפול טוב יותר בחולה ולא ככלי להתפארות".
פרופ' פסוול חלה בילדותו בפוליו ונותר משותק באחת מרגליו. אך לדברי מכריו הוא לא נכנע למגבלה זו. הוא שירת כרופא צבאי בצה"ל והיה מחלוצי יחידת הפינוי בהיטס של חיל האוויר. בתפקיד אחר היה רופא בשריון, שם עשה על עצמו "ניסוי רפואי", כאשר בעקבות תלונות של חיילים על דליפת גזים בטנקים התנדב להסתגר בטנק וביצע דגימות מדמו במטרה לגלות האם החומר הדולף רעיל. "לאור הניסוי שלו גילו שישנה תקלה בטנקים, ופתרו אותה", סיפר פרופ' רוטשטיין.
הלווייתו של פרופ' פסוול התקיימה היום (א') בנוכחות מאות רופאים מרחבי הארץ ומטופלים רבים. הוא השאיר אחריו אישה ושלושה בנים.
"ציוני מטורף". פרופ' פסוול ז"ל
מומלצים