בבוכרה היפה - בחש, אושפלוב וגושגישדה
מישל דור עטה גלימה ויצא לבקר בפסטיבל "בוכרה הקטנה" שנערך בגני יהושע, כדי לטעום קצת מאכלים בוכריים. טעם, נהנה, ואפילו ארגן כמה מתכונים בוכריים מסורתיים
-
צילום וידאו: שי רוזנצוויג
אתמול התקיים בפארק גני יהושע שבתל-אביב, אירוע "בוכרה היפה" שכלל "חגיגה של טעמים, צבעים, מסורת ומורשת עשירה", לדברי נשיא קונגרס העולמי של יהודי בוכרה, לב לבייב. התרשמתי מחגיגת הצבעים ומהביגוד המסורתי שנראה בכל מקום. ההפרדה בין הנשים היתה מודגשת עד כדי שהוקצב להם מתחם משלהם לריקודים עם שלט ענק "לנשים בלבד".
בלב האירוע הוקם דגם ענק של העיר "בוכרה היפה" שהשתרע על שטח של אלפי מ"ר, עם שערים ומבנים ססגוניים בדומה לשערי הענק דמויי הרגיסטן באוזבקיסטן, שרוחבם כ- 20 מ' וגובהם כ-7 מ', המעוצבים באופן הדומה לתבליטים ולצבעים של המבנים הבוכריים העתיקים. דוד ד'אור, יהודה סעדו, אלי לוזון, סטלוס ואורן חן, משפחת אלייב, ומופעי מולטימדיה וזיקוקין סגרו את האירוע בתוכנית אמנותית. מהמארגנים נמסר כי לפי הערכות המשטרה השתתפו באירוע כ-30,000 מבקרים.
במתחם הוקם גם מרכז אוכל גדול במסגרתו הוכנו יותר מ-50,000 סמוסות, 3 טון אושפלוב, אלפי צ'יבורק ומאכלים ממיטב המטבח הבוכרי האותנטי. לצד המאכלים הלאומיים נהנו רוב האנשים מאוכל מוכר יותר כגון אסאדו, קבבים וצ'יפס. אני התרשמתי מסיר נחושת מכובד בן יותר מ-50 שנה, שאי אפשר לחשב את כמויות האוכל הבוכרי שעברו דרכו משך השנים. "את הסיר הזה אנו מחדשים כל חג מחדש כיוון שהוא עשוי מנחושת", התגאה חיימוב האחראי במקום.
אז אם גם אתם רוצים לנסות אוכל בוכרי, קבלו ארבעה מתכונים בוכריים מסורתיים באדיבות ורדה בן ברוך, חברת נשיאות קונגרס יהדות בוכרה העולמי.