שתף קטע נבחר

סקירת מצלמה: Canon PowerShot A700

הדגם החדש בסדרת מצלמות החובבים של Canon, לא כולל את כל השכלולים שראינו במצלמות קודמות. אבל מדובר באחד הדגמים היותר מוצלחים של החברה. כזה שיאפשר גם להדיוטות מוחלטים וגם למי שהתנסו כבר בצילום, לצלם תמונות נהדרות

סדרת PowerShot A של Canon היא מהוותיקות והיותר מוצלחות בתחומה. גם בדורות מוקדמים יותר שלה, הצטיינו המצלמות הללו תמיד בביצועים טובים, איכויות תמונה מפתיעות והנדסת אנוש מצויינת.

 

PowerShot A700, הדגם המתקדם ביותר בדור הנוכחי, בסך-הכל שומר על הקו המסורתי - אותו עיצוב מוכר שכבר איננו נראה אופנתי כל-כך, אבל מוכיח את עצמו בכל פעם מחדש. הגוף עשוי מתכת ופלסטיק, בעל גימור נאה, נוח מאד לאחיזה. במשקל של 200 גרם, ובנפח קצת גדול מדי בשביל להיכנס לכיס, זו אינה המצלמה הכי קלה וקומפקטית שתוכלו למצוא, אבל השימוש בה משכנע שאין כאן גרם מיותר.

 

A700, לפני כל דבר אחר, היא מצלמה מהירה ומדוייקת. עם זמן של כ-1.5 שניות לצילום התמונה הראשונה, וזמן דומה בין תמונה לתמונה, זו אחת המצלמות המהירות שתוכלו למצוא ברמת המחיר הזו. גם הפוקוס האוטומטי מהיר מאד ומגיע לתוצאות טובות גם בתאורה חלשה.

 

איכות מצוינת

 

בכלל, מדובר באחת הדיגיטליות היחידות שמגיעות לתוצאות משביעות רצון גם בצילומי פנים, עם או ללא פלאש. זה בנוסף לאיכות מצויינת, ממש ללא רבב, בצילומי חוץ, כמעט בכל מצב תאורה; איכות מאקרו טובה מאד; יכולות מרשימות בצילומי לילה.

 

בניגוד לדגמים מוקדמים יותר, גם יכולות הוידאו של A700 חזקות יחסית. היא מצלמת וידאו באיכות טובה, בגודל של עד VGA ובקצב 30fps, עד לנפח של 1GB.

 

מפרט עשיר ומאוזן

 

האתגר הגדול במצלמות מהקטגוריה הזו, הוא לשלב פשטות של מצלמת Point & Shoot, עם תחכום ואיכויות תמונה שמזכירים מצלמה מקצועית. A700, כמו דגמים קודמים בסדרה, מספקת את הסחורה ומציגה תוצאות מרשימות במצב האוטומטי, לצד אפשרויות מגוונות מאד לצילום ידני.

 

היתרון הכי בולט שלה הוא הזום האופטי x6 (בהשוואה ל-x4 בשאר המצלמות מהסדרה, ו-x3-x4 ברוב הדגמים בקטגוריה). בשאר התכונות שלה היא מזכירה מאד את דגם ה-6 מגה-פיקסל הקודם, A540, עם כמה שיפורים בולטים: שליטה טובה יותר במאפייני הצילום, אפשרות לבחירה ידנית של נקודת הפוקוס, שימוש יעיל קצת יותר בסוללות וביצועים משופרים.

 

עושה את העבודה

 

כמו מצלמות אחרות של Canon, גם הדגם הזה מגיע עם מתאם לעדשות חיצוניות שמאפשרות לשדרג את היכולות שלו. היא גם מאפשרת התאמה אישית של הטיימר ואיזון-הלבן, סובלת מרמה נמוכה יחסית של רעש ב-ISO400, ומציעה מצב צילום-רצף (Continuous) שיכול להמשיך בקצב של 2 תמונות לשנייה עד שתמלאו את כרטיס הזיכרון. המעבר של הזום מקצה לקצה (Wide-Tele) אורך פחות מ-2 שניות, והתגובה שלו מהירה - קל לעצור באמצע.

 

במילים אחרות: זו מצלמה שתעשה את העבודה, ותצלם עבורכם תמונות איכותיות גם אם אתם לא מבינים הרבה בצילום. אבל אם תחליטו ללמוד קצת לעומק את עקרונות הצילום, ולהפוך לצלמים קצת מתוחכמים יותר אז זו מצלמה נהדרת לגדול איתה. יעזרו לכם התיעוד עברי מפורט, ו"סדנת צילום דיגיטלי" תקליטור ה-DVD המצורף (שאיננו מבריק, אבל בהחלט אינפורמטיבי).

 

יתרונות וחסרונות נוספים

 

צג ה-LCD של A700 פחות מתוחכם מזה של דגם A620 למשל (בו הצג נשלף וניתן לכוונון וסיבוב על שני צירים). גם הרזולוציה שלו נמוכה יחסית (115 אלף פיקסלים). אבל הוא גדול (2.5 אינטש), בהיר, בעל זמן תגובה נמוך, ונראה מצויין כמעט בכל מצבי התאורה.

 

האיכויות שלו ניכרות גם במהלך הצילום וגם בשעת הצפייה בתמונות. במצב Playback ניתן לעבור בין תצוגה רגילה לתצוגת צלמיות ו-Slideshow, לסובב או לבצע זום עד פי 10 וגם לצרף תזכורות קוליות. הכניסה ל-Playback, אגב, היא לא באמצעות סיבוב חוגת-המצבים כפי שהיה פעם, אלא בכפתור ייעודי, פתרון נוח בהרבה.

 

דווקא מערכת התפריטים הפכה לדעתנו קצת פחות ידידותית בהשוואה לדגמי A המוקדמים, אבל היא עדיין נוחה, ומשלימה את הממשק הפיזי המצויין.

 

עוד יתרון של A700 הוא השימוש בשתי סוללות AA. הן אמנם כבדות יותר מסוללות ליתיום-יון כמו אלו בהם משתמשים חלק מהדגמים הזולים, אבל יש להן יתרונות אחרים. ראשית, אפשר לקנות סוללות AA נטענות, רצוי בסט של ארבע, ואז תוכלו תמיד לטעון זוג בזמן שאתם משתמשים בזוג השני. שנית, אם תשארו בלי סוללות טעונות תמיד תוכלו לגשת לקיוסק הקרוב ולהצטייד בסוללות אלקליין סטנדרטיות. השימוש בהן פחות כלכלי, אבל הן מחזיקות יותר זמן (עם סוללות אלקליין טובות הצלחנו לסחוט מ-A700 כ-450 תמונות, שזה הרבה מאד).

 

גישה קשה לכרטיס הזיכרון

 

כמו כל המצלמות מסדרה A, גם הדגם הזה מגיע עם תוכנת ZoomBrowser (עבור משתמשי מקינטוש מצורפת גם תוכנת ImageBrowser).

 

בניגוד לתוכנות שמצורפות למצלמות אחרות, בזו כדאי להשתמש - גם כי היא טובה יותר וגם כי A700 לא מתבססת על דרייבר ה-Mass Storage של Windows כדי להתחבר למחשב, מה שאומר שאי אפשר לגשת לכרטיס הזיכרון כאל כונן רגיל. במקום זה, היא מזוהה כמצלמה דיגיטלית ונגישה דרך אשף העברת התמונות של XP, שעלול להיות מעצבן קצת.

 

עוד דבר שקצת הפריע לנו: A700 תומכת רק במצב 2:3 אחד, ברזולוציה 1600x1200. זה אומר שבהדפסה לגודל הפופולרי של 10x15, שולי התמונה ייחתכו. בזה A700 לאו דווקא נופלת מדגמים אחרים ברמת המחיר שלה, אבל ממנה היינו מצפים לקצת יותר.

 

כך או כך, A700 היא אחת הדיגיטליות היותר מהנות שפגשנו לאחרונה. קלה לתפעול וגם מתוחכמת, מגיבה היטב להזדמנויות צילום וכמעט לעולם לא מאכזבת.

  

ציון:

 

בעד: איכויות צילום גבוהות, ביצועים גבוהים, צג 2.5 אינטש מצויין, זום x6, פשוטה לתפעול, נוחה מאוד

 

נגד: אבזור דל, קצת גדולה, ממשק התוכנה היה יכול להיות טיפה ידידותי יותר

 

השורה התחתונה: עיסקה מצויינת למתחילים ולמתקדמים.

 

מידות/משקל: 94.5x66.5x43.4 מ"מ/200 גרם

 

תכונות עיקריות: 6 מגה-פיקסל, CCD 1/2.5", זום אופטי x6, זום דיגיטלי x4, f/2.8-4.8, מהירות תריס 1/2000-15 שניות, צילום מאקרו 1-55 ס"מ

 

מצבי ומאפייני צילום: 13 תוכניות צילום מוכנות, צילום פנורמי, 7 פילטרים + פילטר צבע מותאם אישית, טיימר 2/10 שניות + מותאם אישית, ISO 50-800, 6 מצבי איזון-לבן + מצב מותאם אישית, 5 מצבי פלאש.

 

רזולוציות ואיכויות: 5 רזולוציות מ-VGA עד 2816x2112 פיקסלים, וידאו AVI M-JPEG, ברזולוציה 160x120-VGA/15-30fps או 320x480 עד 60fps.

 

תצוגה: LCD בגודל 2.5 אינטש, 115 אלף פיקסלים

 

אחסון: SD

 

ממשקים: USB 2.0, A/V NTSC/PAL, PictBridge

 

אספקת חשמל: שתי סוללות AA (מצורף סט אלקליין), ספק-כוח חיצוני (לא מצורף)

 

אבזור: סרט נשיאה, כבילה, תיעוד, זוג סוללות חד-פעמיות

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות

 

למפרט מלא באתר היצרן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים