שתף קטע נבחר

פיתוח יפני: שליטה על רובוט מהסלולרי

העזרים המיועדים לטלפון הסלולרי לא מפסיקים להפתיע: משעון בלוטות' שמודיע על צלצול, עד טלפון דור שלישי המסיע את הרובוט האישי ממקום למקום

כשמדברים על ציוד עזר לטלפון הסלולרי מתכוונים בדרך-כלל לאוזניות, למטען סוללות או לדיבורית בלוטות' לרכב. אבל היום אפשר לרכוש כמה עזרים פחות מוכרים ומקובלים, שיכולים להפוך את חוויית השימוש בסלולרי למעניינת בהרבה. מה אפשר לעשות איתם? למשל, להפעיל את הרובוט האישי, אם יש לכם אחד.

 

רובוט דור שלישי

 

כבר ראינו רובוטים יפניים המופעלים באמצעות שבב בלוטות' אלחוטי. סוני-אריקסון שיווקה בעבר מכונית זעירה, שנשלטת באלחוט, בעזרת הטלפון הנייד. עכשיו מציגה NTT דוקומו, ספקית הסלולר הגדולה בארץ השמש העולה, רובוט דור שלישי הנשלט מרחוק דרך הטלפונים הפועלים ברשת הסלולרית FOMA שלה.

 

בעזרת לחיצה על מקשי הספרות של הטלפון אפשר לשגר אל הרובוט פקודות מתוכנתות מראש, ולהזיזו ממקום למקום. כדי לוודא שהרובוט מציית לפקודות, מותקנת בו מצלמה דיגיטלית זעירה, המשגרת תמונות אל צג הטלפון באמצעות שירותי הדור השלישי.

 

עדיין בניסוי

 

הדגם הניסיוני, שהוצג לאחרונה, נוצר משילוב בין הרובוט עתיר היכולות 1 ROBONOVA שנמכר ברשת לכל דורש, לבין יחידת AV של FOMA.

 

היחידה, המיועדת למפתחים, מאפשרת קישוריות אלחוטית בין טלפון נייד לבין מוצרי אלקטרוניקה ביתיים בעזרת רשת הדור השלישי. היא כוללת חיבורי USB , חריץ לכרטיסי זיכרון של SD וחיבורים לקול ולתמונת וידאו. ניתן להשתמש בחלק מהם או בכולם, בהתאם לדרישות המכשיר האלקטרוני.

 

המערכת עדיין לא עומדת למכירה, אך בקרוב צפויים להגיע לשוק היפני שלל מכשירים נוספים, שיאפשרו גם הם למשתמשי הטלפון הסלולרי לשלוט באמצעותם בכל מכשירי האלקטרוניקה הביתיים, ומכל מקום שבו יש קליטה סלולרית, כלומר גם ממרחקים גדולים.

 

סליחה, מה ההודעה?

 

מי אמר ששעון-יד צריך להסתפק באפשרויות הצנועות שהוא מספק כיום?

 

חברת סייקו היפנית הציגה אב-טיפוס של שעון בלוטות' עבור טלפונים סלולריים. השעון לא ממש קומפקטי, בלשון המעטה, וגם העיצוב קצת שנוי במחלוקת, אבל הוא נהנה מקישוריות לטלפון וממסך תצוגה בהיר וחד, שיכול להציג מידע מגוון על הטלפון הסלולרי שלכם: החל ממצב הסוללה ועוצמת הקליטה, דרך התראה על הודעות SMS שהגיעו, וכלה בפירוט שמו ומספרו של המתקשר בשיחה נכנסת.

 

בשילוב עם אוזניית בלוטות', מאפשר השעון להשאיר את הטלפון בתיק. הוא יכול לשמש כשלט-רחוק שבאמצעותו ניתן להגביר או להחליש את עוצמת השמע והצלצול של הטלפון.

 

תוכלו לתכנת אותו כך שיצלצל או ירטוט בכל פעם שמגיעה הודעה חדשה או שיחה נכנסת.

 

פותח כבר ב-2001

 

זו לא הפעם הראשונה שסייקו מודיעה על פיתוחו של שעון המופעל באמצעות בלוטות'. כבר ב-2001 פרסמה החברה כמה תמונות של שעון שכזה, אבל לאחר שנדמה היה שהמוצר נגנז בשקט, המשיכה סייקו לעבוד עליו.

 

לאחרונה חשפה החברה אב-טיפוס פעיל, והשעון עצמו צפוי להגיע לחנויות ביפן כבר לקראת סוף השנה הנוכחית.

 

עד שנקבל שעון סלולרי אמיתי, שגם נוכל להתקשר באמצעותו, הטלפון של סייקו יוכל לפחות לפטור אותנו מהצורך לפשפש בהיסטריה בתיק בכל פעם שנדמה לנו ששמענו צלצול.

 

לשלם בדיו אלקטרוני

 

כבר שנים שהדיו האלקטרוני מאיים לכבוש את העולם בסערה, אבל בינתיים הספרים הישנים עדיין לא פינו את מקומם לספרים אלקטרוניים.

 

לפי שעה, מופיעים מוצרים הרבה יותר צנועים. כזה הוא הפיתוח של חברת SiPix האמריקנית: צג נייר אלקטרוני המשולב בכרטיס אשראי, מאפשר אימות מאובטח של פרטי חשבון במהלך קניות באינטרנט. הצג הוא דקיק וגמיש, וצורך כמות זעירה של אנרגיה, כמו שניתן לצפות מצג העושה שימוש בדיו אלקטרוני.

 

סיסמה חד פעמית

 

הכרטיס מציג סיסמה חד-פעמית עבור כל עסקת רכישה: כל מי שינסה לפצח את הסיסמה או להעתיק את הכרטיס יגלה עד מהרה שהסיסמה שהשיג מתאימה לעסקה אחת ויחידה – כך שהמשכפלים יישארו עם כרטיס לא מעודכן.

 

במהלך רכישה מכוונת או התחברות מהבית לבנק לצורך ביצוע פעולות, אמור בעל כרטיס האשראי ללחוץ על כפתור המותקן בו כדי לקבל סיסמה מספרית לשימוש חד-פעמי. לאחר שהקוד מופיע על הצג השטוח, מזין המשתמש את המספר למערכת המסחר המקוונת כדי להוכיח שיש ברשותו את כרטיס האשראי המקורי, ומשלים את העסקה.

 

באמצעות צג כזה, המבוסס על דיו אלקטרוני, ניתן יהיה להראות את היתרה של ארנק אלקטרוני או של כרטיסי מתנות משולמים מראש, ואפילו את מלאי הנקודות שמחלקות חברות האשראי השונות.

 

הכרטיס מבוסס על טכנולוגיה של חברת Card Innovative, ששילבה על כרטיס מגנטי בגודל רגיל סוללה, מעגל חשמלי, מתג ומסך. אף שהצג המובנה דקיק הוא עמיד בפני לחץ.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים