שתף קטע נבחר

יוזמה: גישה חינם ל-300,000 ספרים ברשת

300,000 ספרים יהיו זמינים לצפייה חינם למשך חודש שלם. יוזם הפרוייקט חוזה: תוך שלוש שנים נאפשר גישה למיליון ספרים בחינם

פרוייקט גוטנברג בשיתוף עם מאגר הספרים ה-World eBook Library, יציע גישה חופשית לכל גולש לכ-300,000 ספרים באנגלית ובשפות נוספות במשך חודש במסגרת פסטיבל הספרים האלקטרוניים העולמי הראשון. הספרים יהיו זמינים החל מה-4 ביולי, יום השנה ה-35 לפרוייקט גוטנברג.

 

רוב הספרים נתרמו על ידי ה- World eBook Library שבדרך כלל גובה סכום של 8.95 דולר לשנה לגישה למאגר שכולל למעלה מרבע מליון ספרים, מסמכים ומאמרים. בין הספרים ניתן למצוא גם את אליס בארץ הפלאות, וגם ספרים עיוניים כגון מילונים ואגרונים (מילונים למלים נרדפות).

 

יותר ספרים בחינם בשנים הבאות

 

מייסד פרוייקט גוטנברג, מייקל הארט (59), הודיע על היוזמה כבר לפני חודש. בסוף השבוע מסר כי בפסטיבל שייערך ב-2009 יהיו זמינים לצפייה חינם כמיליון ספרים. לדבריו, כ-100,000 ספרים יוצעו חינם באופן קבוע באתרי הפרוייקט ברשת. כרגע רק 18,000 ספרים זמינים בחינם.

 

"אנחנו רוצים שרוב הספרים יהיו נגישים לרוב האנשים", אומר הארט, "משחר האינטרנט המטרה שלנו הייתה להילחם בבורות ובאנאלפבתיות".

 

הארט יזם את פרויקט הספרים ב-1971, כשסיים את לימודי האוניברסיטה שלו באילינוי. רוב הספרים בפרוייקט, הם כאלה שפגו זכויות היוצרים עליהם, והם הוקלדו ונסקרו למחשבים על ידי אלפי מתנדבים ברחבי העולם. בהם ספרים מספרות בדיונית ועיון. חלקם יהיו זמינים ב-100 שפות.

 

הדור הצעיר קורא שייקספיר על מסכים קטנים

 

למרות ששוק של ספרים אלקטרוניים מסחריים נשאר מצומצם, הארט אומר שהספרים "משכו את עניין הציבור בלי הרבה יחסי ציבור", וכי הם נקראים באופן נרחב במחשבי כף יד, טלפונים סלולרים, ואפילו על ידי תוכנות יעודיות למכישרי iPod. "האנשים האלה, שגדלו על מכשירי GameBoy, עבורם המסך של המכשיר הוא הגודל הסטנדרטי", הוא אומר. "עבורנו, הזקנים, זה קטן מדי, אבל להם לא אכפת".

 

עד שנת 2020, חוזה הארט, 10 מליון ספרים יהיו זמינים ברשת, בשל הדרישה ההולכת וגוברת בשוק הזה. "קיבלתי מכתבים מאנשים שאמרו לי שהם מעולם לא היו קוראים את שייקספיר, לולא הייתי מעלה את כתביו לרשת".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
גוטנברג. נלחמים באנאלפבתיות
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים