שתף קטע נבחר

ושוב: נאשם באונס ברח במהלך משפטו

בתוך פחות מחודש שוב התברר להרכב שופטים בבית המשפט המחוזי כי נאשם באונס שהיה אמור להתייצב לדיון בפניהם - נמלט מהארץ. לפני כחודש נעלם הפדופיל נחמן סטל, וכעת נמוג לו אלכסנדר בלייב, המואשם באונס צעירה בת 19

מבוכה בבית המשפט המחוזי בתל אביב: בפעם השנייה בחודש האחרון נמלט נאשם באונס במהלך משפטו. עורך הדין יעקב שקלאר, הגיש אתמול (יום א') בקשה דחופה לבית המשפט בה הוא מבקש לבטל את הדיון שנקבע למחר למרשו, אלכסנדר בלייב, זאת לאחר שאבד הקשר עמו ולפיכך לא ניתן להמשיך במשפטו.

 

נגד בלייב (41) הוגש בפברואר 2005 כתב אישום באשמת באונס של צעירה בת 19. על פי כתב האישום, הגיע בלייב

 לביתה של הצעירה, אותה הכיר, נכנס לחדרהּ כאשר ישנה, העיר אותה והחל לשוחח עמה. הוא סיפר לה כי היה מעורב בתאונת דרכים וכי עליה לעשות כל שירצה כדי שיירגע.

 

הצעירה ביקשה מהנאשם שיעזוב את ביתה וניסתה להזעיק עזרה באמצעות טלפון נייד, אך הוא חטף אותו מידה והזהיר אותה שלא לטלפן לאיש. לאחר מכן, החל ללטף אותה וניסה להפשיט אותה. הצעירה אמרה לו כי היא אינה מעוניינת ועזבה את החדר. הנאשם הלך בעקבותיה, הפשיט אותה בכוח ואנס אותה.

 

במהלך משפטו קבע בית המשפט העליון כי בלייב נחשב למסוכן, ואין לשחררו ממעצר עד שהמתלוננת בתיק תעיד בבית המשפט. בספטמבר 2005, לאחר שהמתלוננת העידה, החליט שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב דוד רוזן לשחרר את בלייב למעצר בית מוחלט, בערבות עצמית של 200 אלף שקל ובערבות צד ג'. 

 

אלא שכעת מתברר שהדבר איפשר לבלייב להימלט. עורך דינו שקלאר אמר בעקבות זאת: "הנאשם חש כי דבריו אינם נשמעים בבית המשפט. התחושה היתה, כך הסביר לי במהלך משפטו, כי אין תקווה לזיכוי ויכול להיות שעל רקע זה, משאפסה תקוותו, הוא העדיף להיעלם".

 

בדיעבד התברר כי שני הנאשמים שברחו נשפטו אצל אותו הרכב שופטים, בראשותה של השופטת ברכה אופיר-תום, כשלצידה השופטת מרים סוקולוב והשופט ישעיהו שנלר. הנאשם הקודם הורשע על ידי השופטים בביצוע מעשה מגונה בילד בן 14, אך לאחר מכן נמלט ללונדון. יש לציין כי השופטים אינם אחראים על שיחרורם של הנאשמים וכי ההחלטות בנוגע לכך מתקבלות על ידי שופטי המעצרים. 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עו"ד שקלאר. סמך על השופטים
עו"ד שקלאר. סמך על השופטים
צילום: תומריקו
"הנאשם הפשיט את הצעירה בכוח" (ארכיון)
"הנאשם הפשיט את הצעירה בכוח" (ארכיון)
צילום: חיים זיו
מומלצים