שתף קטע נבחר

פישר: להעלות את שכר הלימוד באוניברסיטאות

נגיד בנק ישראל מתריע מפני בריחת הסגל האקדמי בשל השכר הנמוך ואומר: אם האוניברסיטאות רוצות לשמור על כוחן, עליהן לגייס כסף רב על ידי העלאה משמעותית של שכר הלימוד

"אם האוניברסיטאות בישראל רוצות לשמור על כוחן, יהא עליהן לגייס כסף רב, ועל כסף זה לבוא מהעלאה משמעותית של שכר הלימוד אותו משלמים כיום הסטודנטים", כך אמר אתמול (א') בנק ישראל פרופ' סטנלי פישר בעת שקיבל דוקטור לשם כבוד מהאוניברסיטה העברית.

 

פישר סבור כי השכר הנמוך המוצע כיום למרצים באוניברסיטאות גורם לבריחה של הסגל האקדמי. "בעבר, מרבית הישראלים שלמדו לדוקטורט בחו"ל שבו ארצה. כיום, בעיקר בעקבות הפרשי המשכורות וההיצע הנמוך של משרות, מרביתם אינם שבים", אמר.

 

לדברי נגיד בנק ישראל, "חלק מהכסף יכול לבוא מרישום פטנטים ומכירת קניין רוחני, דוגמת האוניברסיטה העברית, אולם אין זה מספיק. על מנת לחזק את האוניברסיטאות, יהיה צורך להעלות את שכר הלימוד. על אף התנגדותם של הסטודנטים בעבר, שכר לימוד גבוה יותר הכרחי על מנת לאפשר לאוניברסיטאות למשוך אליהן את הסגל האקדמי לו הן זקוקות ולהמשיך לתרום לקידום הטכנולוגיה הישראלית".

 

עם זאת, ציין פישר כי יש להעלות את שכר הלימוד בלי לפגוע בזכותם של הסטודנטים להשכלה גבוהה, ובכך הציע וריאציה לתוכנית האוסטרלית, המציעה הלוואות סטודנט, שאותן יש להחזיר לאחר השתלבות במעגל העבודה.

 

לסיום, ציין פישר כי מעבר להיותה של אוניברסיטה מקור לקדמה טכנולוגית, "היא מהווה בראש ובראשונה מקור לידע, לתרבות, לערכים ולחברה, ובשל כך על ישראל להוקיר את מערכת ההשכלה הגבוהה ולתמוך בה".

 

פישר היה אחד מעשרת מקבלי דוקטור לשם כבוד בעצרת חגיגית שהתקיימה אתמול בקמפוס הר הצופים באוניברסיטה העברית. בנאום הפתיחה למושב ה-69 של אירועי חבר הנאמנים של האוניברסיטה העברית, הציג פישר תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית. 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורי פורת
פישר. להעלות משמעותית את שכר הלימוד
צילום: אורי פורת
מומלצים