שתף קטע נבחר

חברון: מתנחלים יידו בלוקים לעבר חיילי צה"ל

עתירת המתנחלים לבג"ץ נדחתה, והבוקר הגיעו חיילים ושוטרים להקים גדר סביב הבית הפלסטיני, שסביבו ניטשת מחלוקת. אלא שבמקום המתינו להם עשרות תוקפים רעולי פנים, דווקא מהצד היהודי. 20 מהם נעצרו

עימות חם בחברון: עשרים מתנחלים נעצרו היום (ג') לאחר שיידו אבנים ובלוקים לעבר שוטרים וחיילי צה"ל שבאו לשפץ את הגדר סביב בית שרבאטי שבשכונת אברהם אבינו בחברון. בג"ץ דחה את העתירה של ועד הישוב היהודי בחברון שלא לבנות את הגדר.

 

תזכורת: מדובר בבית בן מספר קומות השייך למשפחה פלסטינית, הממוקם בלב שכונת אברהם אבינו, שסביבו ניטש מאבק עיקש. משפחת שרבאטי הפלסטינית אינה מתגוררת בבית, אולם המתנחלים טוענים כי הוא מנוצל לצורך פיגועי טרור. סביב הבית הוקמה חומת בטונדות כדי למנוע מהתושבים היהודיים לפרוץ אליו, אולם בשנה האחרונה הוא ניזוקה מפעילות יזומה של המתנחלים במקום, ובעקבות כך הוחלט במערכת הביטחון לשפצה. 

 

 

העימות החל בבוקר, סמוך לשעה 6, אז הגיעו כוחות צבא ומשטרה על-מנת לשפץ את הגדר סביב הבית. לתושבים היהודים נמסרה הודעה מראש, ובה נכללה גם בקשה שלא לחנות באזור ביומיים הקרובים.

 

המתנחלים הכינו קבלת פנים: כאשר הגיעו הכוחות הבוקר והתארגנו לביצוע עבודות השיפוץ החלו מספר מתנחלים לידות אבנים ובלוקים לעברם, כאשר חלק מהתוקפים רעולי פנים. משטרת מרחב חברון שהבהירה כי תגלה "אפס סובלנות" כלפי פורעי חוק שיבקשו לפגוע בשוטרים וחיילים, עצרה 20 מהתוקפים היהודים. כולם הועברו לחקירה ועל המקום הוטל צו שטח צבאי סגור.

 

אתמול עתר לבג"ץ ועד הישוב היהודי בחברון בדרישה לבטל את צו סגירת השטח בשכונת אברהם אבינו היום ומחר. אנשי הוועד ביקשו מבית המשפט

 להוציא צו ביניים שימנע כל ניסיון להקים את הגדר עד לדיון בעתירה ולמנוע את חזרת המשפחה הפלסטינית לביתה. לדבריהם, מדובר בבית מסוכן ומשפחה עוינת, כאשר מספר פעמים יצאו לפועל פיגועי טרור מכיוון הבית לעבר תושבים יהודים בשכונה.

 

השופטת איילה פרוקצ'יה דחתה את הבקשה וכתבה בין היתר בהחלטתה: "מטרת בניית החומה היא למטרות ביטחוניות מובהקות ונועדה להגן על חיי אדם". השופטת גם מתחה ביקורת על ועד הישוב היהודי בחברון שהתמהמה להגיש את הבקשה, ורק אתמול אחר הצהריים פנה לבית המשפט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קרדיט: דודי ועקנין
(ארכיון)
קרדיט: דודי ועקנין
מומלצים