שתף קטע נבחר

סקירה: מצלמה FZ7 של פנסוניק

Lumix FZ7 החדשה של פנסוניק, היא מצלמה שמנסה להציע את הטוב שבכל העולמות: צילום איכותי, ביצועים גבוהים, טווח רחב של אפשרויות והגדרות, וממשק פשוט מספיק כדי שגם צלם מתחיל יוכל להפיק ממנה את המקסימום

Lumix FZ7 היא מצלמה שעושה דרך ארוכה לקראת הצלם החובב. במצב האוטומטי, ובכלל, מדובר באחת המצלמות היותר פשוטות לתפעול שפגשנו. הממשק הפיזי זמין ונוח, מערכת התפריטים ידידותית מאד, וצג ה-LCD זריז, בהיר וחד. העינית הדיגיטלית שלה גדולה וברורה מספיק כדי להחליף אותו בשעת הצורך, אבל תזדקקו לה לעיתים רחוקות.

 

FZ7 היא מצלמה קלה יחסית, לא גדולה, נוחה לאחיזה, ובעלת מנגנון ייצוב תמונה יעיל, שיעזור לכם לקבל תמונות חדות יותר. מנגנון הפוקוס מהיר ומדוייק, נשלט באמצעות חוגה שמקיפה את כפתור הצילום, ומגיב מצויין לכל מגע קל.

 

הפוקוס הידני נשלט באמצעות כפתור דמוי ג'ויסטיק, שבמצבים אחרים משמש לשליטה הידנית במפתח העדשה, מהירות התריס, ותכונות אחרות שיעניינו את מי שמבין יותר בצילום. אם אתם חסרי ניסיון, תוכלו להשתמש בה במצב האוטומטי ולקבל תוצאות חדות ובעלות צבעים חיים, כמעט תמיד.

 

יש דגמים נוספים שמציעים תכונות דומות, וישנם דגמים פשוטים וזולים ממנה - ובעיקר בעלי זום פחות גדול - כך שזו ממש לא האפשרות היחידה.

 

בכל אופן, אם זו הולכת להיות המצלמה הראשונה שלכם, זה כל מה שאתם צריכים לדעת: מדובר במצלמה טובה. אם אתם כבר מבינים קצת יותר, יש כמה דברים נוספים שכדאי לדעת.

 

יתרונות שקשה להחמיץ

 

יהיה לא מדוייק לומר שזו מצלמה חדשה. Lumix FZ7 היא בעצם שיפור לדגם קודם מאותה סדרה, FZ5, דגם מוצלח ומוערך כשלעצמו. התוספות והשיפורים העיקריים בהשוואה לדגם ההוא: צג 2.5 אינץ' במקום 1.8, רזולוציות נוספות גם בסטילס וגם בוידאו, פוקוס ידני, עוד תוכניות צילום מוגדרות מראש (Scenes), טווח רחב יותר של רגישויות לאור (ISO), וחיי סוללה קצת יותר ארוכים.

 

מי שהכיר את הדגם הקודם יודע שכל השיפורים הללו נוגעים במקומות הנכונים. FZ7 גם מציעה רזולוציה של 6 מגה-פיקסל במקום 5, אבל זה לא באמת חשוב (במיוחד בהתחשב בכך שרכיב ה-CCD לא גדל, עדיין 1/2.5"). בכל אופן, הפרט החשוב באמת במפרט של המצלמה הזו הוא הזום האופטי x12 שמספקת עדשת ה-Leica שלה. בשילוב עם הפוקוס האוטומטי, ותנועת הזום, שניהם מהירים ומדוייקים מאד - מדובר באמת באטרקציה.

 

מה שהתקבל היא מצלמה רב-תכליתית אמיתית, שמתאימה גם לצילום תמונות נוף וגם לצילומי תקריב, גם לצילומי חוץ ביום שמשי וגם לצילומי פנים לאור מנורת ליבון.

 

הביצועים שלה טובים מספיק גם לצילום ספורט חובבני - או כדי ללכוד את הילדים/חיות המחמד שלכם כשהם/הן בתנועה. והיא רגישה מספיק כדי להתמודד בכבוד גם עם צילומים בתאורה חלשה או בחושך מוחלט. הפלאש שלה, בעל טווח אפקטיבי של כחמישה מטרים ומגוון רחב יחסית של מצבים, משלים את העבודה.

 

מתחת למכסה המנוע

 

המעטה הידידותית מכסה על כמה תכונות שמשתמש מיומן (בכוונה אנחנו לא אומרים "צלם" אלא "משתמש", והכוונה היא גם ואולי בעיקר למשתמשי מחשב) יאהב מאד.

 

10 רזולוציות הסטילס בהן FZ7 תומכת, לא רק נעות כל הדרך מ-VGA ל-6 מגה-פיקסל, אלא כוללות שני מצבים בפורמט 16:9 ושניים בפורמט 3:2, ברזולוציות של 2 ו-5 מגה-פיקסל בקירוב.

 

זה אומר שתוכלו לצלם תמונות ישירות לפורמט הדפסה או להצגה על מסך רחב, בלי לחתוך ובלי לאבד פרטים. ובלי המגבלה המטרידה של רזולוציה גבוהה או נמוכה מדי שמאפיינת לעיתים קרובות את מצבי הצילום האלה במצלמות אחרות.

 

במצבי הווידאו, מלבד התמיכה הכמעט סטנדרטית בימינו ב-VGA, ברזולוצית 640X480, בקצב של 30fps, יש מצב של פורמט רחב ברזולוציה גבוהה (848x480). תכונה נדירה למדי ויקרת מציאות עבור חלק מאתנו.

 

הפוקוס האוטומטי זמין באחד מחמישה מצבים, עם 1 עד 9 נקודות כולל שני מצבים מהירים. המאקרו תומך בצילום ממרחק של החל מ-5 ס"מ, בלי צורך לעבור למצב מיוחד (כלומר, אין סופר-מאקרו נפרד ממצב המאקרו הרגיל).

 

לעינית יש 100% כיסוי. צילום הרצף (Continuous) מגיע לקצב של כ-3 תמונות לשנייה ומתמיד בו עד לצילום של 13 תמונות. ובטעינה מלאה הצלחנו לסחוט מהמצלמה הזו 300 תמונות ברזולוציה מקסימלית או כ-500 תמונות ברזולוציה משתנה (3-6 מגה פיקסל) עד לטעינה חוזרת.

 

אבל יש גם חסרונות

 

FZ7 נתברכה לצערנו גם בכמה חסרונות. קודם כל: ברעש, לא קריטי אך בהחלט יציב, ברוב רמות ה-ISO. עם כל הכבוד למצבי ה-800 ו-1600, הצילום מעבר ל-ISO 400 בדרך-כלל לא מצדיק את המאמץ.

 

ולמרות שמפתה לסמוך עליה בעיניים עצומות, כדאי לדעת שהיא מפתיעה לפעמים גם לרעה. אחוז מכריע של התמונות שצילמנו באמצעותה הציגו חשיפה נכונה, מיקוד מצויין, ודיוק טוב בצבעים. אבל במצבים קיצוניים היא נוטה לזייף בכל הדברים האלה - בין אם מדובר במפתח עדשה ו/או זום גדול, מאקרו, תאורה חלשה, או להפך - תאורת יום חזקה במיוחד.

 

גם לא הבנו מה גרם לפנסוניק לספק אותה עם כבל USB קנייני שלא נעשה בו שימוש באף מצלמה אחרת (שאלה רטורית, אל תענו). במחיר של 350 דולר ברשת, זו עיסקה לא פחות ממעולה. המחיר המומלץ בארץ, 2990 שקלים, הוא מופרז בעליל - אבל אם תחפשו ותשוו תגלו שאפשר למצוא אותה במחירים נמוכים בהרבה.

 

מחיר: לחצו כאן להשוואת מחירים בערוץ הקניות של ynet

  

יתרונות: קלה, קומפקטית, ידידותית, זמן סוללה ארוך, תכונות וידאו מתוחכמות, זום אופטי X12.

חסרונות: רעש (Noise) קל במצבי ה-ISO, כבילה לא סטנדרטית.

השורה התחתונה: מצלמה קומפקטית ומתוחכמת.

ציון: 

 

מפרט טכני

 

מידות / משקל: 112.5x72.2x79 מ"מ / 310 גרם

תכונות עיקריות: 6 מגה-פיקסל, CCD 1/2.5", f2.8-f3.3, מהירות תריס 1/2000-60 שניות, זום אופטי X12.

תכונות נוספות: 22 תוכניות צילום מוכנות, 5 מצבי פלאש, 6 מצבי איזון לבן, צילומי רצף עד 13 תמונות בקצב של 3fps. צילום מאקרו החל מ-5 ס"מ, טיימר עד 60 שניות, ISO 80-1600

תצוגה: LCD 2.5, עינית אלקטרונית (EVF)

אחסון: SD

וידאו: עד 30fps ב-VGA, וגם מצב רחב (848x480) ב-30fps

אספקת חשמל: סוללת ליתיום-יון נטענת (מטען מצורף)

אבזור נוסף: רצועת נשיאה, מתאמים לעדשות, כבילה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים