שתף קטע נבחר
צילום: ויז'ואל/פוטוס

טמפורה לאוהדי נבחרת יפן

כל מי שיעודד היום את נבחרת יפן (וגם מי שלא) מוזמן להכין בלילת טמפורה, לטבול בה ירקות, דגים או פירות ים, לטגן, לטבול ברוטב ולכרסם מול מסך הטלוויזיה. לא חובה לשתות סאקה ליד

טמפורה היא בלילה יפנית שמיועדת לציפוי ירקות, דגים או פירות ים לפני טיגון עמוק. בגלל השימוש במי קרח הבלילה מתנפחת ומתקבל מעטה פריך במיוחד.

 

מה מטגנים:

  • ירקות חתוכים לפרוסות דקות: גזר, פלפל ירוק, חצילים, דלעת, פטריות שיאטקה, בטטה, בצל. בחתיכות החצילים מומלץ לחרוץ חריצים עם סכין חדה כך שהן תיפתחנה כמו מניפה. גזר יש לחתוך לגפרורים בעובי של כשלושה מ"מ.
  • דגים: פיסות פילה דג טרי כמו פרידה, דניס או לוקוס.
  • פירות ים: שרימפס מנוקים (משאירים את הזנב ומוציאים את החוט השחור - מערכת העיכול - עם קיסם). טבעות קלאמרי.

 

בלילת טמפורה

 

מתכון באדיבות מסעדת "צ'ויה"

 

המרכיבים:

1 חלמון

2/3 כוסות מי קרח

3/4 כוס קמח שקורר חצי שעה במקרר

קורט מלח

5 ג' אבקת אפייה

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את החלמון בתוך קערה. מוסיפים את מי הקרח ומערבבים עד להתמזגות הנוזלים. מוסיפים את המלח, אבקת אפייה והקמח ומערבבים עד לקבלת עיסה לא אחידה ומעט גבשושית.
  2. חשוב מאוד לקרר את התערובת כ- שעתיים לפני שימוש.
  3. מחממים שמן לטיגון עמוק. טובלים בזריזות  את הירקות, הדגים או פירות הים ומטגנים עד הזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
  4. הערה: אם מטגנים דגים או פירות ים, עושים זאת לאחר טיגון הירקות.

 

מגישים עם צנון מגורר דק ורוטב טמפורה - שמים גוש צנון מגורר במרכז קערית עם רוטב, טובלים ואוכלים.

 

 

רוטב לטמפורה (Tentsuyu)

 

המרכיבים:

1 כוס מים

1/4 כוס מירין

1/4 כוס רוטב סויה כפית אבקת דאשי (אבקת מרק דגים יפנית. להשיג בחנויות שמתמחות במוצרים מהמזרח)

 

 

אופן ההכנה:

מחממים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש, מצננים לטמפ' החדר.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מירקות ועד שרימפס. טמפורה
צילום: איריס ז'ורלט
מומלצים