ירקות בקינוח? רוברב, ירק שאוהב סוכר
לא, זה לא סלרי משוגע, זה הרוברב: ירק עלים ורדרד וחמצמץ, שמתחבר לסוכר והופך לחלום. מיכל לוי-אלחלל ממגזין "שף" מגישה מתכוני רוברב
הרוברב (Rhubarb) הוא ירק עלים, הדומה מאוד לסלרי, רק שצבע גבעוליו ורוד עמוק בבסיס וירקרק בחלק הקרוב לעלים.
השימוש הוא רק בחלק הוורוד של הגבעולים, שלהם טעם חמצמץ מודגש, ואותם אוכלים רק לאחר בישול או אפייה, שצריכים להיות קצרים:10-15 דקות בלבד בחום גבוה. למרות שהוא ירק, נפלא לצרף אליו סוכר ולהשתמש בו להכנת מנות קינוח, משקאות, ריבות וקומפוטים נפלאים. עונתו מתחילה עם בוא האביב ונמשכת עד לאמצע הקיץ. את הגבעולים בוחרים על פי הצבע: ככל שהצבע חזק יותר כך הרוברב בשל יותר וטעמו חזק יותר.
ככל שהצבע יותר חזק כך גם הטעם. רוברב
צילום: ליאת פז
מומלצים