שתף קטע נבחר

היום: 607 אלף תלמידים יוצאים לחופש הגדול

לרגל החופש הגדול, הזהיר משרד החינוך את התלמידים שיוצאים לחופשה מתזונה לא מסודרת ומריבוי בשימוש במלח. לעומת זאת, אין אזהרות לגבי הסכנות מאלימות או שימוש בחומרים מסוכנים. ויש כאלו שילמדו, בזמן שחבריהם ישחקו מטקות בים

היום (ג') הוא יומם הגדול של 606,705 תלמידים מחטיבות הביניים ומבתי הספר התיכוניים היוצאים לחופש הגדול. מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, הדגיש כי "המשרד מרגיש אחראי על התלמידים גם במהלך חופשת הקיץ".

 

משרד החינוך פרסם חוזר מיוחד המזהיר את התלמידים מפני הסכנות האורבות בחופשת הקיץ. "הים הוא מסוכן, בלתי צפוי ומשתנה כל הזמן. הוא יכול להיות שקט כלפי חוץ אך רוחש זרמים. ילדים נוטים להמעיט בהערכת הסיכונים הטמונים במים בשל חוסר ידע או שובבות". בנוסף לסכנות מהים הסוער ומקרינת השמש המזיקה, מודאגים במשרד מתזונה לא מסודרת של התלמידים ההולכים ותופחים בין ההפסקות.


מקרא: חט"ב = חטיבת ביניים, חט"ע = חטיבה עליונה, תיכון 

 

על פי החוזר "יש להעדיף אכילת פירות שלמים ומגוונים על שתיית מיץ טבעי. יש להקפיד על תזונה מאוזנת: לאכול שלוש ארוחות עיקריות ושתי ארוחות ביניים ולהימנע מריבוי אוכל מטוגן". סכנה אחרת, שעליה מתריע המשרד, היא הריבוי בשימוש במלח. אלימות בקרב בני נוער? פציעות כתוצאה משימוש מתקני חצר מסוכנים? שיטוט לילי ברחובות בחוסר מעש? שימוש בחומרים אסורים? - את אלה לא תמצאו בחוזר הזה.

 

מנכ"ל משרד החינוך , שמואל אבואב, שלח כבר בשבוע שעבר מכתב למנהלי בתי הספר, ובו ביקש מהם לשוחח עם התלמידים ולהדגיש בפניהם את סכנות החופשה בכבישים, בחוף הים ובמועדונים. לדבריו, "מטרת השיחות עם תלמידים על חופשה בטוחה, נועדה כדי להעלות את הצורך בשיקול דעת בבחירת הפעילויות השונות שיעשו על ידם. חשוב ללמד את התלמידים כיצד הם יכולים לזהות 'נורות אדומות' המתריעות על סכנה ולהציב לעצמם 'תמרורי אזהרה' ו'תמרורי הכוונה', לחדד את העירנות בבחירת מקומות הבילוי ובהתנהגות שקולה בהם".

 

לומדים גם בחופש הגדול 

 

אולם, לא לכל התלמידים יהיה זה "חופש גדול". במהלך חופשת קיץ יפעיל המשרד, כמדי שנה את תוכנית "המחצית השלישית" במרכזי למידה אזוריים בכל רחבי הארץ. התוכנית מכוונת לסגירת פערים, לעידוד מיצוי היכולות של התלמידים, לחיזוק תחושת המסוגלות שלהם ובעיקר לאפשר לתלמידים להשלים את תעודת הבגרות בטרם עזיבתם את מערכת החינוך העל יסודית.

 

הלימודים ובחינות הבגרות יתקיימו במרכזי למידה ברחבי הארץ. המרכזים יופעלו בתוך בתי ספר כאשר כל קבוצת הלמידה מורכבת מכ-20 תלמידים. מרכזי הלמידה ייפעלו במשך שישה שבועות, במשך חמישה ימים בשבוע. בניגוד לבחינות הבגרות הרגילות שאינן עולות כסף, להיבחן בקיץ זה לוקסוס שלא כולם יכולים לעמוד בו: מתכונת הלימודים וההיבחנות עולה בין 400 ל-550 שקלים. במשרד החינוך מבטיחים כי "בתכנית ילמדו רק מורים בעלי ניסיון והצלחה בהוראה ובהגשת תלמידים לבחינות הבגרות על פי המלצות מנהל בית ספרם".

  

משרד החינוך יקצה סכום של 2 מיליון שקלים עבור קייטנות קיץ לתלמידי שדרות ולתלמידים המתגוררים ביישובים הנמצאים בטווח ירי רקטות הקסאם. הסכום שמייעד המשרד לפעילות מהווה כמחצית מהעלות הכוללת של הקייטנות, כאשר המחצית השנייה תמומן על ידי הרשויות המקומיות וההורים, בסיוע הסוכנות היהודית.

 

המגזר הערבי: קייטנות על חורבות כפרים 

 

פעילויות ועבודות מגוונות ממתינות גם לתלמידים מהמגזר הערבי. התנועה האיסלאמית מארגנת מחנות קיץ לילדים מגיל חמש ועד 14 באזור הישובים הערבים של המשולש ועמק יזרעאל. פרט לכך עקורי כפרים שונים ובכללם אקרית וברעם יקיימו מחנות קיץ מיוחדים לילדיהם, בהם הם יקיימו פעילויות שונות על חורבות הכפרים שנהרסו.

 

לפעילויות אלו אוהבים ההורים להגיע ולהשתתף בהם יחד עם ילדיהם. כמו ביישובים העירוניים היהודיים, גם ביישובים הערביים, רבים מהתלמידים יעבדו במסעדות ובשאר ענפי השירותים בחופשת הקיץ. ואילו בישובים הכפריים, התלמידים שבחופשה ישתתפו בעבודות קטיף, שם הם משתכרים בין 60 עד 70 שקלים ליום.

 

בהכנת הידיעה השתתף רועי נחמיאס
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים הורנשטיין
יוצאים לחופש (ארכיון)
צילום: חיים הורנשטיין
צילום: מאיר פרטוש
התלמידים יחזרו בעוד חודשיים
צילום: מאיר פרטוש
צילום: סי די בנק
להיזהר מהשמש
צילום: סי די בנק
צילום: סי די בנק
לשמור על תזונה מאוזנת
צילום: סי די בנק
צילום: גיל יוחנן
חופשה בטוחה. אבואב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים