מאוגוסט: סנקציות על הגברת ווליום בפרסומות
קשת וערוץ 10 התקינו מכשור לבדיקת עוצמת הרעש בפרסומות ובפרומואים. רשת עדיין לא רכשה את המכשור
קשת, וערוץ 10 השלימו את התקנת המכשור לבדיקת הווליום בפרסומות. הזכיינית רשת עדיין לא רכשה את המכשור. גם במרכז השידור ברשות השנייה הותקנה מערכת הניטור. הרשות השנייה מסרה כי בתחילת אוגוסט תתחיל להפעיל את הנוהלים הנוגעים להגברת הווליום בפרסומות ובפרומואים, אל מול הזכיינים.
לדברי אייל בוחבוט, יו"ר הוועדה לבחינת הווליום בפרסומות, מדובר בסוגייה הנמשכת זמן רב ומפריעה לצופים באופן גורף. "אני שמח שהפתרון נמצא, ובזמן הקרוב הגברת הווליום תחשב כהפרה בוטה של הזכיינים. בעיני קיימת חשיבות להחמרה בנושא זה בשל הפגיעה באינטרס הציבורי".
נושא הווליום בפרסומות נבדק ברשות השנייה עוד מימי יו"ר המועצה הקודם, מנשה סמירה. בתחילת 2005 הודיעה מועצת הרשות השנייה, כי החליטה לבדוק את נושא הווליום בזמן הפרסומות, בעקבות פניות של הציבור בעניין, וכי הבדיקה תעשה בעזרת מומחים הנדסיים ומומחים רפואיים בנושא רעש ושמע. ועדת הטלוויזיה של המועצה הקודמת התבקשה לבחון את טענות הצופים שהגיעו לנציב תלונות הציבור, על כך שעוצמת הקול עולה בזמן פרסומות ומהווה מטרד לצופה. הרשות השנייה התייחסה לנושא זה גם בדרישותיה במסגרת המכרז לערוץ השני.