שתף קטע נבחר

לנגוס בבשר החי - קרפצ'יו, טרטר ושאר חברים

למי יש כוח למאכלים מבושלים, חמים וכבדים בקיץ הלוהט הזה? הטרטר, הסביצ'ה והקרפצ'ו הם האופציות הקרירות המתבקשות לארוחות בשיא החום. לא צריך לבשל כלום

אחרי קדירות החורף המהבילות ותבשילי האביב החמימים והקלילים, ממש מתבקש לשוב ולעיין באופציה הקיצית האידיאלית, שדוחקת הצידה את הבישול וקוראת לנגוס בבשר החי, פשוטו כמשמעו. בשרים ודגים נאים היו זה מכבר לחזון נפרץ במקומותינו, אבל בבית יש הנרתעים מלהגיש מאכלים שלא בושלו. אולם היום, כשאפשר להשיג בשר בקר טרי באיכות טובה אפילו במרכולים, וגם הדגים הטריים מקבלים תנופה חדשה באמצעות מסע פרסום לעידוד הצריכה, אפשר להכניס בקלות את הברירה הנאה גם הביתה.

 

בשר נא נתפס בעינינו המזרח-תיכוניות כאוונגרד נועז המיועד לחובבי אוכל אמיצים במיוחד, ודגים חיים נחשבים כשייכים למטבח היפני האנין, אבל הרבה מאוד מאכלים המבוססים על בשר ודגים נאים משתייכים לקלאסיקה של מטבחי כל העולם. תחושת החדשנות המתפרצת נובעת מהעובדה, שהמסעדות המתהדרות במטבח עדכני גייסו לצורך העניין גם ירקות, שהגשתם ללא בישול לא מעוררת הרמת גבה גם בקרב חשדני אוכל מובהקים, והמנות המורכבות מהם זכו לשמות המדגישים את היותם "חיים". למעשה, הם מזכירים טרטר או קרפצ'ו רק בצורת ההגשה שלהם, אך גורמים למבוכה בקרב הסועדים האנינים, שלא כל-כך מתמצאים במונחים הבסיסיים, שלא לדבר על יצירי הכלאיים שהוגים השפים היצירתיים.

 

"הבישול פוגע לא אחת באיכויות חומרי הגלם ומסתיר את טעמם הטבעי", אומר השף עומר בן-גל ממסעדת "לילית". וזוהי, למעשה, תמצית כל העניין. האוכל הנא מבוסס על מוצרים מובחרים וטריים, ודורש במפגיע מהטבח התערבות מינימלית בלבד. מתאים לכם? אתם יכולים לנסות את זה בבית.

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גירסה מקומית ועכשווית. סביצ'ה
גירסה מקומית ועכשווית. סביצ'ה
צילום: גיא רובננקו
באדיבות הטטרים. טרטר טונה אדומה
באדיבות הטטרים. טרטר טונה אדומה
לכבוד הצייר. קרפצ'יו בקר
לכבוד הצייר. קרפצ'יו בקר
מומלצים