שתף קטע נבחר

זעם על דברי השופטים שייתכן שהנאנסת נהנתה

במועצה לשלום הילד זועמים על שופטי בית המשפט המחוזי בנצרת שהרשיעו אב באונס בתו, אך אמרו: "ייתכן שבמשך השנים, משהייתה המתלוננת לנערה, נעמו לה מעשי הנאשם והיא חפצה בהם". ד"ר יצחק קדמן: "אין שופטים אלה ראויים לשבת יותר על כס המשפט בישראל". כעס רב גם במרכז לנפגעות ונפגעי אונס

במועצה לשלום הילד מתחו בצהריים (יום ו') ביקורת קשה על בית המשפט המחוזי בנצרת שגזר 16 שנות מאסר על אב שבמשך 12 שנים אנס את בתו המאומצת. עיקר הזעם במועצה מופנה כלפי התבטאות השופטים במהלך הדיון שבו הורשע האב, כפי שפורסמה ב"ידיעות אחרונות": "ייתכן שבמשך השנים, משהיתה המתלוננת לנערה, נעמו לה מעשי הנאשם והיא חפצה בהם ולכן לא התחמקה ממנו וגם לא טרחה לספר על מעשיו, עד שנאלצה לעשות כן לאחר אירוסיה מפחד שלאחר נישואיה היה מתגלה שאיננה בתולה".

 

"בדברי האלימות המקוממים שלו, בית המשפט הפך את עצמו שותף לפשע של גילוי עריות", אמר יו"ד המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן ל-ynet. "אין שופטים אלה ראויים לשבת יותר על כס המשפט בישראל. לא רק שיש בדבריהם עלבון והוצאת דיבה כלפי הילדים והילדות הרבים שנפגעו מגילויי עריות, אלא יש בכך סכנה מוחשית שילדים וילדות מתבגרים ומתבגרות לא יעזו בעתיד להתלונן ולשבור את קשר השתיקה, שכה קשה להם לשבור ממילא".

 

בכוונת המועצה לשלום הילד להגיש ביום ראשון תלונה רשמית לנציבת תלונות השופטים של בית המשפט, תוך דרישה תקדימית למצוא דרך למחוק את התבטאויות השופטים מפסק הדין "כדי שלא ימשיכו להיות כתם מעיק על מערכת המשפט בישראל".

 

עוד מתכוונים במועצה לבקש מהנציבה לשגר לשופטי המחוזי בנצרת את ספרה של ד"ר תמר כהן "לחיות בצל הסוד", שכולל אסופת סיפורים של נפגעי גילויי  עריות. במועצה אומרים שאולי הספר יסייע לשופטים להבין את גודל העוול שגרמו לקורבן, ש"הפכה בהבל פה לשותף לעבירה, בשליפת קולמוס חסרת אחריות".

 

גם במרכז לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית זועמים על התבטאות. "לצערנו הרב, למרות שחשבנו שאנחנו כבר בשנות ה-2000, מתברר שגם שופטים בישראל לוקים באותן תובנות מוטעות ומעוותות לגבי נפגעי ונפגעות תקיפה מינית. בכל פעם שאנחנו חושבות שאנחנו מתקדמות צעד אחד קדימה בהשמעת קולן המושתק של הנפגעות והנפגעים, אנחנו מגלות שבעצם אנחנו הולכים שני צעדים אחורה", אמרה ל-ynet יו"ר המרכז, טל קרמר.

 

"האמירות האלה של השופטים נופלות בדיוק לאותו מקום בו שופט בישראל גוזר חצי שנה עבודות שירות על נאשם שהודה בהתעללות מינית במשך שנים בקטין, ועל אותו בית דין לערעורים שמחליט לא לשלול את דרגותיו של האלוף יצחק מרדכי", היא הוסיפה.

 

באיגוד ובמרכזי הסיוע מבקשים כבר מזה זמן רב לערוך השתלמויות לשופטים כדי "להסביר ממקום מקצועי מהן תגובותיהם

 של הנפגעת או הנפגע ולמה הם לא התלוננו. אולם בינתיים מנהל בתי המשפט, השופט בועז אוקון, מסרב לאפשר השתלמויות שכאלה".

 

התבטאותם השערורייתית של שלושת השופטים, גבריאלה דה-ליאו לוי, נחמה מוניץ וסגן הנשיא השופט אהרון אמינוב, פורסמה ב"ידיעות אחרונות" ועוררה זעם רב בפרקליטות המדינה. בפרקליטות כבר הגישו ערעור לבית המשפט העליון על העונש, ודרישה להסתייגות מהדברים כך ש"יתוקן העוול הנורא שנגרם למתלוננת". על הערעור חתם המשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים, עו"ד יהושע לברגר.

 

הפרקליטה שטיפלה בתיק בבית המשפט המחוזי התביישה להעביר את הכרעת הדין למתלוננת, על אף שהנאשם נמצא אשם, ולו רק בגלל אותן התבטאויות אומללות של השופטים.

 

הנהלת בתי המשפט מסרה בתגובה לפסק הדין כי "להנהלת בתי המשפט נודע כי בכוונת הפרקליטות להגיש ערעור. לכן, אין הנהלת בתי המשפט יכולה להתייחס לתיק העומד ותלוי בפני ערכאת ערעור. יש להניח כי אם נפלה טעות העניין יתוקן בערכאת הערעור. באופן רגיל בתי המשפט אינם מעירים הערות על קורבנות עברה".

 

בהנהלת בתי המשפט התייחסו לטענתם של מרכזי הסיוע לנפגעי תקיפה מינית על כך שמנהל בית השפט סירב לאפשר קיום השתלמויות בנושא זה ואמרו כי "למנהל בתי המשפט אין סמכות להורות על קיום סדנה כזו אחרת. במידה והייתה פניה כזו למנהל בתי המשפט, הוא העבירה למכון להשתלמות שופטים שבסמכותו עניין זה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
האב אנס את הבת מגיל 6
צילום: שאול גולן
מומלצים