שתף קטע נבחר

בנימינה: הפגנה סוערת נגד סגירת מפגש הרכבת

בעקבות הוראתו של השר מופז לסגור לאלתר את מפגש המסילה עד לבניית הפרדה דו-מפלסית, הפגינו כ-500 תושבים והציבו במקום טרקטורים (עם כוורות דבורים כדי למנוע משוטרים להתקרב). שישה מפגינים עוכבו לחקירה. התושבים מתלוננים: "היישוב נחצה לשניים". ראש המועצה: "אפילו בעזה לא סגרו צומת"

הפגנה סוערת בבנימינה: כ-500 בני אדם הפגינו בצהריים (ב') סמוך למסילת הברזל בבנימינה, תוך עימותים עם שוטרים. המפגינים הציבו טרקטורים וציוד כבד, חסמו כבישים וכן את מסילת הרכבת. המשטרה עיכבה לחקירה שישה מפגינים. בעקבות ההפגנה נחסם לתנועה כביש 652 מגבעת עדה לבנימינה.

 

המפגינים מוחים על כוונת שר התחבורה, שאול מופז, לסגור כביש החוצה את מסילת הברזל סמוך ליישוב בעקבות תאונות הרכבת האחרונות, עד לבניית הפרדה דו-מפלסית. בעקבות ההפגנה סגרה המשטרה את הכניסות הראשיות לבנימינה בפני כל מי שאינו תושב היישוב.

 

השוטרים הציבו גדרות ברזל ותיל שמנעו מעבר משני כיווני המסילה והתושבים מנגד, הציבו שלטים עליהם נכתב "מופז עושה סיכול ממוקד לבנימינה", "מופז שר תחבו-רע" ו"הרכבת דורסת את בנימינה". במהלך ההפגנה הותקפו חלק מהשוטרים ואחד מהם ספג מכה קשה במפשעה ונלקח לבדיקות בבית החולים. בנוסף, ביצעו המפגינים תרגיל מקורי כאשר באחד ממעברי פסי הרכבת הועמד טרקטור עליו הוצבו כוורות פתוחות של דבורים, על מנת למנוע מהשוטרים לגשת למקום.

 

בבנימינה מתייחסים להחלטת השר בזעם רב וטוענים כי היא תגרום לבעיות קשות בתנועה, מאחר והכביש החוצה את המסילה הוא ציר ראשי המחבר בין שני חלקי המושבה ומוביל מכביש חיפה-תל אביב אל זכרון יעקב, גבעת עדה, פרדס חנה ויישובי אלונה. החלופות לכביש זה - במידה שייחסם - הן נסיעה לבנימינה דרך פרדס חנה או זכרון יעקב, או מעבר תת-קרקעי מתחת לפסי הרכבת שמאפשר מעבר למכוניות שגובהן פחות מ-2.10 מטרים. עם זאת, מעבר זה הינו בעל נתיב אחד בלבד ואינו מתאים לכלי רכב גבוהים, דוגמת משאיות ואטובוסים. 

 

ראש מועצת בנימינה, אריה זיתוני, שלח לאחרונה מכתב מחאה לשר מופז בשם תושבי המושבה, תחת הכותרת "מאבקנו הוא לא רק לאיכות חיים אלא בעיקר מאבק לחיים". היום אמר זיתוני: "המאבק לא יסתיים ומחר ייסגר גם חניון הרכבת. אני מקווה שהציבור ימשיך במאבק עד כדי עצירת תנועת הרכבות באזור. בישיבת המטה שנקיים היום אנו מתכוונים להעלות הצעות לסגור את כל היישוב וכן להשבית את מערכת החינוך. איננו מוכנים לקבל את סגירת הצומת. אפילו בעזה לא עשו דבר כזה".

 

הדרך לבית הספר מתארכת

 

אחת המפגינות אמרה ל-ynet: "הם עשו הפרדה בין בנימינה. אי אפשר לעבור מצד אחד של היישוב לצד השני. יש מעבר אחד שמעליו עוברת המסילה, אבל מדובר במעבר צר שאוטובוס לא יכול לעבור מתחתיו. חמור מכך גם ניידת טיפול נמרץ או רכב כיבוי אש יצטרף לעשות דרך יותר ארוכה כדי להגיע לצד השני של היישוב. אנחנו ישוב חקלאי וישנם חקלאים רבים שלא יכולים לעבור במעבר הזה". אחד הילדים שהצטרפו להפגנה הוסיף כי "האוטובוסים המסיעים תלמידים יצטרכו לעשות סיבוב גדול כדי להגיע לבית הספר".

 

מחלק הגז ביישוב, שנפגע לדבריו מההחלטה, אמר: "אני כבר שנים מחלק גז במקום, עכשיו אני לא יכול לנסוע מצד אחד של היישוב לצד השני. המשאית שלי גבוהה מדי למעבר מתחת לגשר".

 

התושבים מצהירים כי החסימה של המפגש באמצעות גדרות רק תהווה סכנה גדולה יותר לילדים. אחת המפגינות: "עכשיו הילדים בחופשת הקיץ. הגדרות האלו יגרו אותם לטפס עליהן ולחצות את המסילה. עכשיו המקום הפך להיות מסוכן יותר". התושבים זועמים על כך שהיישוב בעקבות סגירת הכביש נחצה לשניים. "שנים אנחנו פועלים לאחד את שני חלקי היישוב שנחצו על-ידי מסילת הברזל ועכשיו שמים את הגדר ועושים הפרדה בין צידו המערבי והמזרחי של בנימינה. עכשיו הפכנו לגטו בנימינה. כמו חומה שנבנתה באמצע הבית שלנו".

 

חלק מהתושבים מתח ביקורת על כך שהמשטרה הגיע למקום בכוחות גדולים. "הם הביאו לפה הרבה שוטרים ויס"מניקים. חלק מהשוטרים היו רכובים על סוסים – לאן הגענו, איזו בושה? להביא סוסים נגד התושבים. מזל שלא הביאו גם כלבים".

 

התושבים אינם מבינים מדוע נסגר המעבר שידוע כבעייתי כבר זמן רב, לאחר שבשבוע שעבר נתקע למשך מספר שניות אוטובוס על פסי הרכבת. "כשהאוטובוס נתקע על פסי הרכבת בשבוע שעבר, זה רק בגלל שהמנוע נכבה בגלל שהנהג לא ידע לאיזה כיוון לפנות. התקינו פה מערכת רמזורים משולבת, גם לרכבים וגם לרכבת. אמרו לנו שזו המערכת הכי משוכללת בעולם – אז למה הם סוגרים את הצומת? קודם שימצאו פתרון ואחר כך יסגרו את הצומת".

 

  • רוצים לדבר על זה? היכנסו לפורום "העיר והבית" ב-ynet

 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הרכבת דורסת את בנימינה"
"הרכבת דורסת את בנימינה"
צילום: רענן בן צור
ראש המועצה אריה זיתוני
ראש המועצה אריה זיתוני
צילום: רענן בן צור
אוטובוס ילדים שנתקע לאחרונה על פסי הרכבת בבנימינה
אוטובוס ילדים שנתקע לאחרונה על פסי הרכבת בבנימינה
צילום: ערוץ 10
מומלצים