שתף קטע נבחר

צרפת על פעולת צה"ל: מגנים מעצרים פוליטיים

שר החוץ הצרפתי הביע הסתייגות ממעצר בכירי חמאס ביהודה ושומרון. "אנו מגנים כל מעצר של אישיות פוליטית, ומתנגדים לכל סוג של אלימות. הפתרון היחיד הוא הדיפלומטי"

שר החוץ הצרפתי, פיליפ דוסט-בלאזי, גינה הבוקר (יום ה') את פעולת צה"ל ביהודה ושומרון, במהלכה נעצרו כ-60 בכירים פוליטים ובהם שרי ממשלת החמאס, חברי פרלמנט, בכירי התנועה ופעיליה.

 

"אנו מגנים כל מעצר של אישיות פוליטית", אמר שר החוץ הצרפתי במוסקבה, לשם הגיע לצורך פגישה של נציגים משמונה המדינות המתועשות. "אנו מתנגדים לכל סוג של אלימות, וכמובן שגם את זו שמתרחשת בתקופה האחרונה במזרח התיכון

בין ישראל והפלסטינים. אין פתרון אחר מלבד הדיפלומטיה והשימוש באלימות הוא ודאי לא הפתרון לקונפליקט המתמשך".

 

שר החוץ האוסטרלי, אלכסנדר דאונר, פירסם הודעה רשמית בה הביע את תנחומי הממשלה לבני משפחתו של אשרי בישראל ובאוסטרליה.

 

בהודעת השר נכתב כי "טרוריסטים פלסטינים לקחו אחיות לחטיפתו ורציחתו של אליהו. אוסטרליה מגנה בתוקף מעשים ברברים מעין אלה, שלא תורמים דבר לנסיונות להשיג פתרון של שלום לסכסוך הישראלי-פלסטיני. העולם כולו עומד מאוחד בהתנגדותו למעשיהם הנוראיים של הטרוריסטים, הנוטלים חייהם של חפים מפשע".

 

משרד החוץ פרסם הודעה כי שרי וחברי פרלמנט מהחמאס נעצרו "על רקע חברותם, וחלקם אף על פעילותם בארגון טרור, שפעילותו אסורה על-פי חוק". לפי ההודעה שפורסמה, "לקיחת האחריות על האירועים בימים האחרונים ועל חטיפת החייל, כמו גם הדרישה לחילופי שבויים מוכיחים שעיקר מטרת החמאס אינו דאגה לחיי העם הפלסטיני אלא הוצאה לפועל של מדיניות טרור נגד ישראל".   

 

דובר החמאס, מושיר אל מסרי, היה תקיף הרבה יותר: "מה שקרה הוא תקדים חמור, פשע בינלאומי והכרזת מלחמה פתוחה נגד העם הפלסטיני", אמר בראיון לרשת הטלוויזיה אל ג'זירה. "זוהי הפיכה נגד ערכי המוסר האנושיים והדמוקרטיים ופגיעה ברצון עמנו. מול כל זאת על הקהילה הבין לאומית לומר את דברה. איפה המדינות הערביות והמוסלמיות? אנו מדגישים שמעצר השרים וחברי הפרלמנט אינו רק פגיעה בריבונות ובלגיטימציה הפלסטינית בלבד, אלא גם בזו של כל הממשלות והפרלמנטים הערביים, האיסלאמיים ואלו של המדינות החופשיות".

 

אל מסרי פנה למדינות הערביות האיסלאמיות: "עמנו מחכה שתפעלו ותביעו את דחייתכם מפשעי הציונים. אני מדגיש שמול

התוכנית הזו, שבאה אחרי איומים חוזרים ונשנים כלפי הממשלה, הפרלמנט והעם הפלסטיני, אין להסתפק בגינוי בלבד. צריכים שיהיו צעדים נוספים, ובכלל זה קטיעת כל הקשרים הדיפלומטיים והכלכליים עם האויב הציוני. זה מה שעמנו הפלסטיני מצפה לו". 

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוסט-בלאזי. "הפתרון הוא דיפלומטי"
דוסט-בלאזי. "הפתרון הוא דיפלומטי"
צילום: רויטרס
המעצרים בשומרון
המעצרים בשומרון
צילום: רויטרס
מומלצים