ירוק, צהוב, אדום - ארבעה מתכוני פלפלים
יעל גרטי פוגשת את חומוסון - בשלן שמשתף בפורום אוכל של ynet ומגדל פלפלים כבר שנים רבות - מחלצת ממנו מתכון צמחוני ומגישה עוד שלושה מתכונים, כולם עם פלפלים
רוני זלוטוגורסקי הוא אחד הבשלנים הבולטים בפורום האוכל של ynet (שם הוא ידוע בכינוי "חומוסון"). העובדה שהוא מתגורר במושב צופר בערבה לא מפריעה לו להשיג את השרימפסים הכי טריים, את הפרודוקטים האסיאתיים הכי נדירים ולהרכיב מנות גורמה מפנקות למשפחתו הקטנה.
זלוטוגורסקי, בקרוב בן 50, הוא הסבא הכי חתיך שהזדמן לי לפגוש. הוא מתגורר בצופר כבר 25 שנה, מגדל פלפלים בשלל צבעים, מבשל מהם מטעמים למשפחתו וכשנחה עליו הרוח הוא מסתובב ברחבי הארץ ומחלק ארגזי פלפלים לחבריו מפורום האוכל.
הרומן שלו עם הפלפלים החל בהאחזות הנח"ל מורג. עד היום הוא מאוהב בהם, אולי משום שגידול פלפלים נותר לדבריו אחד הגידולים הרווחיים ביותר. רווחיות הגידול מהווה תמריץ לחברות המפתחות מינים חדשים לפי דרישות הצרכנים. "יש כיום מבחר זנים כמעט אין סופי", הוא אומר, "כולם פותחו בשיטות קונבנציונליות, ולא בהנדסה גנטית, חלילה".
זלוטוגורסקי, המגדל את פלפליו בשיטת ההדברה המשולבת, שפירושה שימוש באויבים הטבעיים של המזיקים, מתגאה בתוצרתו הנקיה לחלוטין מרעלים. לדבריו, רוב הפלפל בערבה גדל במבנים, ולא בשדות פתוחים, שיטה המקלה על הדברת המזיקים. היות ומגדלים פלפלים כמעט בכל אזורי הארץ ניתן להשיגם לאורך כל השנה. חומוסון עצמו עוסק בקטיף בין נובמבר לאפריל - מאי.
פלפל, יש לומר, הוא שם בלתי תקני. השם הנכון לפלפלים שאנו אוכלים הוא פלפלת, בעוד פלפל מתייחס לתבלין. באנגלית נקראים הפלפלים הללו בשם פלפל מתוק, כדי להבדילם מהתבלין. הפלפל, הנקרא בלטינית Capsicum, שייך למשפחת הסולניים. מוצאו ממרכז ודרום אמריקה ומי שאחראי להבאתו לאירופה הוא כריסטופר קולומבוס.
פלפל הוא פצצת ויטמין C. די באכילת פלפל אדום אחד ביום בכדי לספק את מנת הוויטמין C המומלצת. בפלפל אדום יש גם בטא קרוטן, נוגד חמצון מצוין, ההופך לויטמין A בגוף, לוטאין, התורם לבריאות העין, ויטמין B6 וויטמין E. פלפל כתום מכיל, לצד שפע ויטמין C, גם לוטאין ונוגד חמצון נוסף בשם זיאקסנטין, התורם גם הוא לבריאות העין. פלפל צהוב מכיל, לצד שפע ויטמין C, גם לוטאין ואילו הפלפל הירוק מכיל, לצד שפע ויטמין C, חומצות פנוליות המסייעות במניעת סרטן ופיטוסטרולים, המפחיתים ספיגת כולסטרול. בפלפל אדום יש רק 27 קלוריות ב-100 גרם
ומה חומוסון הכי אוהב להכין מפלפלים? פלפל ממולא, כמובן. צמחוני או בשרי. ומתוך התחשבות בקהל הצמחוני (להלן: אני) הוא תרם לנו מתכון צמחוני שהוא מכין מפלפליו.
מומלצים