שתף קטע נבחר

אחת ולתמיד: סויה טובה לבריאות או לא?

אמרו שהיא טובה ללב ולכלי הדם, שהיא מונעת את תסמיני גיל המעבר ושאפילו תינוקות יכולים ליהנות מיתרונותיה. אבל יותר ויותר מתברר שסויה זה לא בדיוק מה שחשבנו. האם היא טובה או רעה לבריאות? "מנטה" עושה סדר

קשה למצוא מזון כלשהו שזכה לכמות מחקרים, ויכוחים ומחלוקות כמו הסויה. מן הסתם, יש קשר בין זה לבין העובדה שמדובר בתעשייה עולמית המגלגלת כ-700 מיליון דולר בשנה. תומכי הסויה מכנים אותה Super-food, וגורסים שהיא מונעת מחלות רבות. המבקרים לעומת זאת, מכנים אותה "איום על הבריאות" וטוענים

 שלא רק שאין לה שום השפעה חיובית על מצבנו הבריאותי, אלא שהיא אף עלולה להזיק. בעיקר בגלל הפיטואסטרוגנים, אותם אסטרוגנים צמחיים, שחשבו כי הם מועילים לבריאות אך התברר שהם עלולים להיות מסוכנים.

 

ממצאי מחקרים עדכניים שפרסמה לאחרונה אגודת הלב האמריקאית אף הביאו את ה-FDA לשקול את ביטול ההיתר שנתן באוקטובר 1999, לרשום על מוצרי הסויה את ההיגד הבריאותי לפיו אכילת 25 גרם סויה ביום "מפחיתה סיכון למחלת לב כלילית".

 

אז מה עושים עכשיו? אוכלים או לא? ואם כן - כמה? ואם לא - למה? בעזרת המומחים שלנו אספנו את כל המחקרים העדכניים ביותר בנושא.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חלב סויה. סיכונים רבים
חלב סויה. סיכונים רבים
צילום: יונתן בלום
פולי סויה. עד המחקר הבא
פולי סויה. עד המחקר הבא
צילום: יונתן בלום
מומלצים