אינטל מציגה: מעבדי Core 2
שבועיים לפני ההכרזה הרשמית, אינטל חורגת ממנהגה ומשחררת לתקשורת מידע מפורט על הטכנולוגיה השולחנית החדשה שלה: מגוון גירסאות של מעבדי Core 2 (שם הקוד ("Conroe"), ערכות שבבים ולוחות-אם עבורם
מועד ההכרזה הרשמית ותחילת האספקה של מעבדי Core 2 בגירסאות השולחניות (שם הקוד "Conroe"), נקבעו ל-27 ליולי, כך מסרה אינטל היום (ו').
לקראת ההכרזה, הפיצה אינטל למערכות העיתונים מצגת ובה פרטים על הטכנולוגיה החדשה, כולל מידע על דגמי המעבדים, ערכות השבבים ולוחות-האם שיוצגו לקראת סוף החודש.
Core 2 Duo השולחני יוצג בשלב ראשון בארבעה דגמים, שיסומנו E6300 עד E6700 ויפעלו במהירויות שעון של 1.86-2.67GHz. שניים מהם יהיו בעלי מטמון בנפח 2MB ושני האחרים עם מטמון בנפח 4MB. כולם יתמכו באפיק זיכרון במהירות 1.066 גיגהרץ (FSB1066) וייתמכו בשש ערכות שבבים ממשפחות 96x ו-94x.
דגם חמישי, המעבד למשחקים Core 2 Extreme X6800, ירוץ במהירות של 2.93GHz (אינטל מבטיחה שעד סוף השנה יגיע לשוק דגם במהירות 3.2GHz). הדגם הזה יכלול מטמון בנפח 4MB וייתמך על-ידי ערכת השבבים 975X Express.
השיפור בביצועים
הנתונים שהציגה אינטל - בסך-הכל דומים מאד לנתונים הלא רשמיים שפורסמו לאורך החודשים האחרונים - מלמדים על שיפור ביצועים משמעותי לרוחב כל קו המעבדים החדש, בהשוואה למעבדים האחרונים ממשפחת פנטיום 4.
באפליקציות הנפוצות, מציג Core 2 Duo שיפור של 14 עד 43 אחוזים בהשוואה ל-Pentium D הדו-ליבתי (ההשוואה נערכה בין גירסאות ה-2.66GHz וה-3.6GHz של שני המעבדים, בהתאמה). בהשוואה ל-Pentium EE 965, גירסת ה-3.73GHz של מעבד המשחקים של אינטל, מציג Core 2 Extreme שיפור ביצועים של 52 עד 67 אחוז במשחקים.
הנתונים האחרונים משמעותיים במיוחד, משום שהם מוחקים את הנחיתות ממנה סבלה אינטל מול AMD בביצועי משחקים. מפת הדרכים המעודכנת של אינטל מתזמנת את גירסת ה-Quad Core של Core 2 Extreme (מוכרת בשם הקוד "Kentsfield") לרבעון הראשון של 2007. בערך לתקופה בה AMD מתכננת להציג מעבד Opteron ראשון בעל ארבע ליבות.
מה יהיה במחשבי Conroe
מהמידע שסיפקה אינטל ל-ynet, מתקבלת תמונה ברורה למדי של מפרטי המחשבים השולחניים בטכנולוגיית Conroe שיגיעו אלינו כבר באוגוסט.
אינטל חשפה פרטים לא רק על המעבדים החדשים, אלא גם על הטכנולוגיות שיקיפו אותם. לרבות מספרי דגמים של תשעה לוחות אם חדשים עבור מעבדי Conroe ושל ערכות השבבים עליהן הם יתבססו. כמו גם המפרטים המלאים של השילובים השונים בין ערכות השבבים ממשפחות 965/975 לבין ערכות "הגשר הדרומי" (South Bridge, השבבים האחראים על התקשורת והציוד ההיקפי) החדשות ICH-8.
טכנולוגיית הלוח החדשה של אינטל תתמוך, קודם כל, במעבדי Conroe וברכיבי זיכרון DDR2 במהירויות שעון של 533-800MHz. החיבור בין הנ"ל יתבצע, כאמור, באמצעות אפיק נתונים מסוג FSB1066, בו אינטל השתמשה עד היום בעיקר עם מעבדי Pentium Extreme Edition. גירסאות G של ערכות השבבים החדשות יגיעו עם המאיץ הגרפי המובנה Intel GMA X3000, שיציע מספר עדכונים בהשוואה לגירסאות GMA הקודמות.
שבבי ICH-8 יספקו למחשבים החדשים בין השאר תמיכה ב-10 חיבורי USB2, 6 חיבורי כוננים מסוג SATA, ותקשורת אתרנט (רשת מקומית) במהירויות 10/100/1000 מגהביט לשנייה.
ICH-8 ישלב מספר טכנולוגיות מעודכנות של אינטל, שיוסיפו תכונות ניהול שונות - לרבות שליטה טובה יותר ביציאות ה-USB (מטעמים של אבטחה), במהירויות המאווררים, ועוד. ICH-8 גם יוסיף תמיכה מובנית בתקן xSATA, המאפשר לחבר כוננים חיצוניים במהירות גבוהה עד פי 8 מ-USB 2.0.
הארכיטקטורה המשופרת תכלול בין השאר דרייברים ייעודיים לכוננים, שצפויים לשפר את ביצועיים ב-7-13 אחוזים עם כונן יחיד וב-15 עד 40 אחוזים במערכי RAID0/1 (בנוסף לשיפור הגולמי בשיעור של כ-30 אחוזים המושג כתוצאה מהוספת כונן).
שילוב הטכנולוגיות הזה, עם אי אלו תוספות שיכללו גם תוכנות ייעודיות, ירכיב את הפלטפורמות החדשות vPro (לשוק העסקי) ו-VIIV (למחשבי מדיה). אינטל תציע גם גירסאות "Entry Level" של ערכות השבבים 963 ו-946, שישודכו עם ICH-7 ויציעו תכונות דומות יותר למחשבים הנפוצים היום.
הרקע להכרזה
זוהי הפעם הראשונה בה אינטל חושפת מידע רב כל-כך על משפחת מוצרים חדשה, שבועיים לפני ההכרזה הרשמית.
המהלך הזה ממשיך את מגמת השינוי במערך השיווק ויחסי הציבור של אינטל. מתחילת השנה היקף השמועות והפרסומים הרשמיים למחצה אודות הטכנולוגיות הבאות של אינטל, היה גדול בהרבה ממה שאינטל הרגילה אותנו בשנים
האחרונות.
הסימנים מראים שה"hype" של אינטל סביב טכנולוגיית Merom/Conroe, כמו גם התמחור מחדש של מוצרי Pentium D בחודשים האחרונים, מוכיחים את עצמם.
בחודש יוני נטלה אינטל מחדש את ההובלה בשוק הקמעונאי האמריקני, אחרי חודשים בהם AMD דחקה אותה ממנו. מתקפת יחסי הציבור של אינטל, וההצלחות שלה בשוק זה ובשווקים נוספים, היא הסיבה העיקרית לירידה ברווחי AMD ברבעון השני של השנה.



