חשדות לפרשת שחיתות גדולה גם באנגליה
אחרי שערוריית הענק באיטליה, מפרסם ה'ניוז אוף דה וורלד' כי ההתאחדות האנגלית חוקרת העברות לא חוקיות בפרמייר-ליג מאז ינואר 2004
איטליה לא לבד? פחות משבוע אחרי גזרי הדין הקשים בשערוריית השחיתות הגדולה בארץ המגף, מפרסם ה'ניוז אוף דה וורלד' הבריטי כי גם באנגליה מתנהלת חקירה בחשדות להעברות לא חוקיות בהן מעורבות מספר קבוצות בכירות מהפרמייר-ליג.
לפי הפרסום, ההתאחדות האנגלית כבר שכרה חברת חקירות שתבדוק את הנושא, בו מעורבים מועדונים, סוכנים ושחקנים. חברת החקירות צפויה לבדוק חשבונות בנק של החשודים וגם לעלות על מספר שיחות טלפון חשודות, שכמו באיטליה, אמורות להיות אלו שישפכו אור על הפרשה.
מנכ"ל הפרמיירליג, ריצ'רד סקדאמור, הודיע כי ייחקרו כל ההעברות שבוצעו בליגה מאז ינואר 2004. אגב, בזמנו פרצה סערה באנגליה אחרי שסוון גוראן אריקסון, מאמן הנבחרת דאז, טען כי יש שחיתות בפרמייר-ליג ודרש לפתוח בחקירה של מספר נושאים, ביניהן העברות מוזרות.
ארסן ונגר, מנג'ר ארסנל, היה הראשון שהתייחס לנושא, אחרי שפאביו קאפלו, לשעבר מאמן יובנטוס, טען כי גם באנגליה יש שחיתות ולא רק באיטליה. "בכדורגל האנגלי לא יכול לקרות מקרה כמו מה שהיה באיטליה. כאן לא חושבים בכלל על תשלום שוחד לשופט. טוב מאוד שיובנטוס הוענשה, מי שמרמה צריך להיות מוענש".