שתף קטע נבחר

מפקד בשריון: "דבר לא מונע מאיתנו להמשיך"

מפקד גדוד 82 של השיריון, שאיבד ארבעה מחייליו מיד לאחר אירוע החטיפה לפני כשבועיים, אומר בראיון ראשון כי למרות האובדן חייליו ימשיכו לבצע כל משימה נדרשת

סגן אלוף עודד בסיוק, מפקד גדוד 82 של השיריון, איבד ארבעה מחייליו ביום הראשון ללחימה בלבנון, מיד לאחר אירוע החטיפה לפני כשבועיים. בימים האחרונים נפצעו עוד מספר חיילים מהגדוד בשורה של מבצעים ופעולות בשטח הלבנוני. אבל מבחינתו ומבחינת חייליו, המלחמה נמשכת. "אני אומר לחיילים שלי שהחברים שלהם שנכנסו מיד לאחר החטיפה, הם גיבורים".

 

לדברי בסיוק, "הם ניסו לעצור אירוע חטיפה בשטח לבנון ושילמו את המחיר היקר ביותר שיכלו לשלם. אני מצפה מכל חייל שיעשה אותו הדבר ואנחנו נעשה הכל על מנת שהוא לא יפגע".

 

 


חיילים נערכים בגבול (צילום: רויטרס)

 

מבין הכוחות הרבים של צה"ל שפועלים בגבול עם לבנון נגד חיזבאללה פועל גם גדוד 82 מחטיבה 7. הגדוד שהיה שותף בסוף חודש מאי לפעולות שביצע צה"ל לאורך קו המגע וצבר הישגים משמעותיים, איבד ביום החטיפה ארבעה מחייליו בעת פיצוץ מטען רב עוצמה מתחת לטנק מרכבה. ואולם, גם האירוע הקשה הזה לא עצר את הגדוד שהמשיך בפעילות ואף ספג נפגעים נוספים. בראיון ראשון אומר המג"ד כי חייליו ימשיכו ויבצעו כל פעולה נדרשת מאחר והם מבינים את גודל האחריות שמוטלת על כתפיהם.

  

את הרגע שבו התפוצץ המטען מתחת לטנק ראה המג"ד בסיוק אל מול עיניו, כשניצב במרחק עשרות מטרים ספורים מהמקום: "זה הזכיר לי את אירועי הטנק ברצועת עזה בשנת 2002 כשטנק עלה על מטען גחון והתפרק. הבנתי מיד שמדובר באירוע קשה. צריך להבין שמדובר באזור עם לחימה קשה ואלו לא פעולות במסגרת בטחון שוטף. זה קרה מול העיניים שלי אבל התעשתנו מהר והמשכנו לפעול שם. ללא ספק זה היה אחד מימי הלחימה הקשים ביותר שהיו לי אי פעם, ואני נמצא בשירות צבאי כבר 15 שנה".

 

מצדיע לחיילים שלי

 

המג"ד סיפר על תחושות החיילים: "אני עצמי לקחתי שש שעות הפסקה, נסעתי לבקר את המשפחות של הנפגעים ומיד חזרתי. גדוד 82 המשיך גם לאחר האירוע הזה לפעול בגזרה, כולל כניסה לאזורים בתוך לבנון, וחילוץ נפגעים בתקריות אש. זה גדוד שנמצא במרכז העניינים. גדוד 82 של השיריון זו אותה פלוגה שבמלחמת קדש נלחמה ואותה פלוגה שממנה כמעט מגיעים כל הנפגעים. וזה לא קורה במקרה. מדובר באנשים שהולכים קדימה ויודעים את המשימה שלהם ברמה האישית. זה גדוד שעבר בשבוע אחד חוויות שאנשים צוברים בעשר תקופות חיים. אני מצדיע לאנשים שלי ואני חושב שכל עם ישראל צריך לעשות כך".

 

על הכניסה הקשה של הטנק והתוצאות הטרגיות מסביר המג"ד כי מדובר בהחלטה טקטית: "צריך לזכור אירועים אחרים שהיו בעבר ובהם לא עשו שום דבר. הכוח הזה של הגדוד, יחד עם גדוד 50 של הנח"ל, קיבלו פקודה ופעלו. הם היו היחידים שעשו משהו. ניסינו ברמה הטקטית להיכנס למקומות פחות ממולכדים.

 

זו לא הייתה נקודה שקרובה לאזור של החטיפה וגם אני הייתי בוחר את ציר התנועה הזה. זה נראה המקום הכי פחות סביר שיהיה בו מטען. אין לי תלונות למי שנתן את הפקודה, זו פקודה נכונה ברמה הערכית. אנחנו עושים כל מאמץ שלא יקרה כלום ברמה הטקטית אבל אני לא יכול להבטיח שזה לא יקרה".

 

שלושה חיילים נוספים מהגדוד נפצעו בשבוע שעבר בעת ניסיון לחלץ נפגעים בכפר מרון א-ראס: "זה מה שמוכיח ששום דבר לא מונע מאיתנו להמשיך. לחיילים יש אומנם חששות אבל הם מקבלים את זה, הם יודעים מה הם צריכים לעשות יחד עם ההתמודדות עם הכאב על חבריהם. הם ממשיכים לבצע את המשימה שלהם וכך גם צריך להיות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עודד בסיוק
צילום: ירון ברנר
צילום: איי פי
מזרימים עוד כוחות
צילום: איי פי
צילום: איי פי
נכנסים ללבנון
צילום: איי פי
מומלצים