שתף קטע נבחר

רייס עם אולמרט: "זה הזמן למזרח תיכון חדש"

בפגישה עם ראש הממשלה העניקה מזכירת המדינה גיבוי למבצע הישראלי בלבנון: "דרוש הסכם ארוך טווח, איני מתכוונת לשוב לכאן בתוך שלושה שבועות או שישה חודשים". על הקטיושות: "זה לא מקובל בחברה תרבותית, ליבנו עם הישראלים". אולמרט סיפר על "15 אחוזים מהאוכלוסייה שיושבים 14 יום במקלט" - ודיבר על לבנון כפרטנר

במלאות שבועיים למלחמה בצפון, התייצבה הבוקר (יום ג') מזכירת המדינה האמריקנית, קונדוליזה רייס, בלשכתו של ראש הממשלה אולמרט, כדי לעקוב מקרוב אחר ההתרחשויות בשטח ותוכניותיה של ישראל לעתיד. השניים הסכימו כי החלטה 1559 של מועצת הביטחון, בדבר פירוק המיליציות מנשקן ופריסת צבא לבנון לאורך הגבול, כמו גם החלטות ועידת הג'י-8 האחרונה - הן הבסיס לכל פיתרון למשבר הנוכחי.   

 

בדבריה בפתח הפגישה חזרה רייס על עמדות הממשל, שמעניק גיבוי מלא לישראל בפעולותיה - ורק מפציר להישמר מפגיעה באזרחים ומהפלת ממשלתו של פואד סניורה. "אינני מתכוונת לחזור לכאן בתוך שלושה שבועות, שלושה חודשים או שישה חודשים", הבהירה. "צריך לפעול להשגת הסכם ארוך טווח".

 

ביום שלבנון וממשלתה ימלאו את התחייבויותיהן על פי תביעות הקהילה הבינלאומית, הבהיר אולמרט, הן עשויות למצוא

 בישראל פרטנר. "אבל חיזבאללה לעומתם הוא ארגון חבלה פרובוקטיבי, שמונע על-ידי מדינות שהאינטרס שלהם הוא שהאזור הזה לא יתפתח. נרדוף אחריהם, נפגע בהם, זה משהו שלא נסכים לו".

 

ראש הממשלה סיפר לרייס כי "15 אחוזים מאוכלוסיית ישראל יושבים זה 14 יום במקלטים וסובלים ממתקפה ברוטלית של ארגון חיזבאללה. ישראל אולצה למלחמה בשתי חזיתות, בדרום ובצפון. כמעט כל כפר וכל עיר מאוימים על-ידי ארגון טרור".

 

"ליבנו ומחשבותינו עם העם הישראלי, שסובל מהתקפות טרור וטילים נורים לעברו", אמרה מזכירת המדינה לראש הממשלה ולעיתונאים. "אמצעים אלה אינם יכולים להיות מקובלים בחברה תרבותית. אנו תובעים גם חזרה ללא תנאי של החיילים החטופים", הוסיפה.

 

לאור דאגת האורחת והעולם מהמצב ההומניטרי בלבנון, הבהיר אולמרט: "אנו מודעים לבעיות של חלק מהאזרחים ונוכל לסייע לחלק מהצרכים הללו. אבל גברתי המזכירה, גם בישראל עומדים מאות אלפים מתושבי המדינה במצב קשה. יש הרבה מאוד ישראלים אשר מאוימים בדרום על-ידי הקסאם, ובצפון החיים כמעט נעצרו לחלוטין.

 

"אנשים יושבים בחום הקיץ בחדרי ביטחון קטנים ולא ממוזגים, אינם עובדים ואינם יכולים להשיג ולו את הצרכים הבסיסיים של החיים היום-יומיים. אנו נושאים באחריות לשחרורם ממצב זה, תוך שימוש בזכות אנושית בסיסית - זכות ההגנה העצמית. ניאלץ להמשיך ולהילחם נגד ארוגני הטרור". 


 

רייס הגיעה לאזור כחלק מ"מסע דילוגים", שהחל אתמול בלבנון. בפגישה עם גורמים רשמיים בלבנון, חלקם נמנים עם מקורבי

חיזבאללה, היא הציבה את שחרור החיילים החטופים כתנאי מוקדם לכל מו"מ והפסקת אש. ככל הידוע, דרישותיה נענו בשלילה. בירושלים אומרים כי אין כל לחץ אמריקני להפסיק את האש כעת. בהודעה משותפת, שפרסמו אתמול רייס ועמיתתה ציפי לבני, נאמר כי הפסקת אש כשלעצמה אינה יעד - כל עוד לא בשלו התנאים ולא הושג הסדר, שיבטיח את השקט. 

 

בתום ביקורה הקצר באזור יוצאת רייס לפסגת מנהיגים ברומא, שתדון בין היתר במצב בלבנון. בשבוע הבא היא עתידה לשוב לישראל, ובמערכת הביטחון מדברים על "חלון הזדמנויות" לפעולה הצבאית לפחות עד לאותו ביקור. בפגישתה עם אולמרט בירושלים חזרה על חזון הדמוקרטיזציה של ממשל בוש וסיכמה: "זה הזמן למזרח תיכון חדש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
1559 תחילה: רייס ואולמרט
צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ
מומלצים