שתף קטע נבחר

הכנסת: "צו 8 וירטואלי" לגולשים

ועדת המדע והטכנולוגיה קראה לגולשים לסייע למערכת ההסברה של ישראל באינטרנט באופן לא פורמלי. ההתקפות על אתרים ממשלתיים עלו במאות אחוזים מאז תחילת המלחמה

יו”ר ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, ח”כ זבולון אורלב, קרא היום (ד') לגולשים ולחברות לקבל "צו 8 וירטואלי", ולסייע להסברה של מדינת ישראל באינטרנט בימים קשים אלה.

 

הוועדה התכנסה לדיון מיוחד, תחת הכותרת "מלחמה ברשת - במלחמה על דעת הקהל והגנה על תשתיות לאומיות".

 

גידול חד בהתקפות

 

ח"כ אורלב ציין, לאחר בירור עם סגן בכיר לחשב הכללי, איציק כהן, כי מאז תחילת המלחמה, לפני כשבועיים, גדלו מספר ההתקפות על אתרי הכנסת ל-79 אלף התקפות ביממה. זאת, לעומת 10,000 ל-15,000 ניסיונות תקיפה בימים רגילים.

 

האתרים המותקפים ביותר הם אתר משטרת ישראל, אתר הממשלה, אתר ראש הממשלה, המוסד ו השב"כ.

 

"האינטרנט משמש, כמובן, את ארגוני הטרור בדרכים שונות," ציין ח"כ אורלב, "גם כמקור מודיעיני על יעדי פיגוע, מוסדות לאומיים, שדות תעופה, תשתיות, אמצעי תקשורת בין הארגונים".

 

גם אריאל פיסצקי, מנהל אבטחת המידע בנטוויז'ן, אמר כי בשבועיים האחרונים ניתן להבחין בעליית מדרגה בתקיפת אתרים ישראליים. "היום אנו מבחינים ב-40 עד 50 פריצות ביום. משמעות הפריצות האלה היא שהאתר לא זמין ולאחר פרק זמן קצר חוזר לפעילות".

 

יש לציין, כי חלק גדול מההתקפות היו על שרתי נטוויז'ן, ופעמיים לפחות במהלך השבועות האחרונים הצליחו הפורצים להשחית אתרים רבים המתאחסנים בשרתי החברה.

 

משרד החוץ

 

אמיר גיסין, מנהל מחלקת ההסברה במשרד החוץ, אמר כי בתקופות משבר, כמו זו, (וכמו בתקופת ההתנתקות) נרשמת עליה של כ-100 אחוזים במספר הגולשים המבקרים באתר. מאז תחילת המשבר ממוצע הכניסות היומי הוא 40 אלף.

 

אתר משרד החוץ זמין בשפות עברית, אנגלית, ערבית ועוד. על פי גיסין, במשרד החוץ רואים חשיבות רבה בגירסה הערבית של האתר, אליה נכנסים כעשרת אלפים גולשים מדי שבוע.

 

יוזמה פרטית

 

לדבריו, תקציב האינטרנט שמדינת ישראל מקציבה למשרד החוץ עומד על פחות מ-10 מיליון שקלים, ואין די בכך כדי לספק הסברה בצורה נאותה.

 

גיסין הוסיף שישנם תכנים ("שאפשר לדמיין מהם", לדבריו), שמדינת ישראל, כמדינה פורמלית - לא יכולה להפיצם, אך גולשים פרטיים כן יכולים לעשות זאת.

 

אתר גיוס

 

אחת היוזמות הפרטיות האלה היא אתר גיוס, המאפשר לגולשים להוריד תוכנה בשם Megaphone Desktop Tool. תוכנה זו מעדכנת את המשתמשים בזמן אמת לגבי סקרים וכתבות חשובות, הקשורות למלחמה של ישראל ולבנון. עד עתה, במשך פחות משבוע, הורידו את התוכנה כ-4,000 אנשים.

 

עוד יוזמה לעודד הצבעות המוניות בסקרים וקרבות טוקבקים היא בחסות ארגון Israel at Heart (המוכר מתוכנית "השגריר" בערוץ 2).

 

הארגון יזם מבצע בינלאומי שכותרתו "קחו שלוש דקות", במסגרתו הוא מפעיל 500 סטודנטים ופעילים, דוברי שפות שונות שנמצאים בשליחות בחו"ל ל"מתקפת טוקבקים" באתרי האינטרנט השונים בעולם, אתרים שתויגו כעוינים לישראל.

  

היעד: להיכנס כל יום למספר אתרים ולהציף סקרים שונים המתפרסמים בשאלת הלגיטימיות של הפעולה הישראלית בתגובות חיוביות.

 

שרית פלבר, נציגת "קולות" – ההתאחדות העולמית של הסטודנטים היהודיים, סבורה כי אין צורך להציף אתרי אינטרנט במאות תגובות, מכיוון שאז זה יבינו שמדובר במתקפת הסברה יזומה ולפיכך לא יעילה. 

 

יש גולשים משני הצדדים

 

ניר אופיר, העורך הראשי של האתר תפוז, אמר שהוא מוטרד מהאווירה בדיון. הוא הביע חוסר הסכמה עם הסברה כי לישראל יתרון בהסברה באינטרנט. "כפי שהקהילות היהודיות בעולם נלחמות את מלחמת ההסברה של ישראלים, הערבים נעזרים בקהילות מוסלמיות בעולם", אמר אופיר.

 

לסיכום

 

ח"כ אורלב סיכם את הוועדה: "נראה שבכל מה שקשור בצד הטכנולוגי, מדינת

ישראל יודעת לפעול כראוי ולהגן על התשתיות הלאומיות המקוונות, אם כי אסור להיכנס לשאננות כי לא לעולם חוסן.

 

במלחמת ההסברה המקוונת איננו ממצים את היכולות ואת הפוטנציאל שיש לעם היהודי, וננסה לגייס את הציבור כולו, תלמידים, סטודנטים, אזרחים, שרוצים לתרום במלחמה הקשה שאנו מנהלים, מתוך הבנה שהיא חיונית לא פחות מאשר הקרב הפיזי שמתנהל בשעה זאת. קראנו לכך צו גיוס וירטואלי, ואני מאמין שקריאה כזאת שלנו גם תיענה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
להגביר את המודעות בעולם דרך האינטרנט
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: גיל יוחנן
יו"ר הוועדה, ח"כ זבולון אורלב
צילום: גיל יוחנן
מומלצים