שר בכיר: "אין הנהגה ביטחונית שתיקח החלטות"
הקבינט דן כעת בהמלצת צה"ל להרחיב את המבצע בלבנון. שר בכיר מתח ביקורת לאחר ישיבת ה"שביעייה": "חסרה לנו הנהגה ביטחונית שתקבל החלטות באשר להמשך הפעילות; מספיק עם הברברת". שר הביטחון נוטה להימנע, בשלב זה, להרחיב את פעולת צה"ל בלבנון מחשש להסתבכות
האם תורחב פעולת צה"ל בלבנון? צה"ל העלה אמש דרישה בפני שר הביטחון, עמיר פרץ, להרחיב את הפעולה. פרץ אמר כי החלטה על כך תתקבל רק בישיבת הקבינט שנערכת בצהריים (יום ה') בתל-אביב אולם עם זאת, הוא נוטה להימנע בשלב זה להרחיב את פעולת צה"ל בלבנון מחשש להסתבכות.
ל-ynet נודע כי שר בכיר, ממשתתפי פגישת "השביעיה" (פורום סגני ראש-הממשלה), אמר אמש לאחר הדיון: "מה שחסר לנו זה הנהגה ביטחונית אשר תקבל החלטות באשר להמשך הפעילות בלבנון. מספיק עם הברברת! מישהו צריך לקבל החלטות ואלה כנראה אנחנו. אז אנא, קבלו החלטות מתאימות".
במערכת הביטחון שוללים את טענות השר הבכיר כאילו אין הנהגה שמקבלת החלטות: "זה שיש התלבטויות לא אומר שאין החלטות. ההחלטות מתקבלות בפורומים המתאימים ולראיה - פעילות צה"ל נמשכת וצוברת הישגים. אנחנו עושים את העבודה".
הקבינט המדיני הביטחוני מתכנס היום, כאמור, כדי להכריע בעניין, לאחר שנמסר כי היעדים הצבאיים והמדיניים לא הושגו עד כה. ראש הממשלה ושר הביטחון נוטים להמליץ על המשך המבצע "באורח מבוקר, כולל כניסות קרקעיות והימנעות משהות ממושכת בדרום לבנון".
בקרב שרי הקבינט נחלקות הדעות באשר למדיניות הפעלת כוחות צה"ל בדרום לבנון, ואולי אף עמוק יותר בשטח המדינה. לצד שרים המבקשים "לשטח" כפרים לפני כניסת כוחות צה"ל לתוכם כדי למנוע מארבים נוסח זה שנראה אתמול בבינת ג'ביל, יש גם שרים הקוראים לתחום את פעילות צה"ל הן כדי למנוע אבידות קשות והן כדי למנוע ביקורת בינלאומית מתרחבת. שרים אלה מבקשים יתר הקפדה בפעולת צה"ל ומבחינתם, כניסת כוחות נוספים עלולה להוות מקור לפגיעות לכוחות הלוחמים.

אחד השרים אמר ל-ynet: "אנו חייבים להמשיך בפעולות הריכוך מהאוויר, ואין לסכן כוחות קרקעיים שלא לצורך. הפעילות האווירית צריכה להימשך עד שאפשר יהיה בוודאות ובביטחון להכניס את הכוחות הקרקעיים, וגם זאת בצורה מוגבלת".
שרים אחדים בקבינט יבקשו לברר אם הוגדרו קווים צפוניים לכניסת צה"ל ללבנון. זאת מחשש להסתבכות נוסח מלחמת לבנון של 1982. שרים אלה הביעו חשש שמא אירועים חמורים דוגמת כפר כנא במבצע "ענבי זעם" או פגיעה גדולה בחיילי צה"ל יגררו את ישראל להסתבכות מיותרת.
הקבינט בוחן את פעולות צה"ל עד כה במבצע. כמו כן יקבלו סקירה על המצב המדיני מפי שרת החוץ. זאת על כינוסה של ועידת רומא, שהתכנסה אתמול לדון במשבר בלבנון. בשלב זה, כך ההערכה במערכת המדינית, ישראל זוכה לגיבוי בעולם המערבי אם כי הביקורת עליה גוברת. לפרסומים בעיתון הסעודי אל-ווטן לפיהן ארצות-הברית תגבה את צה"ל בפעולה שתגיע גם על נהר הליטאני, בעומק לבנון, לא ניתן אישור משרי הקבינט.
יו"ר סיעת מרצ, ח"כ זהבה גלאון, קראה הבוקר לחברי הקבינט הביטחוני שלא לקבל החלטות "שמשמעותן כניסה קרקעית מאסיבית לעומק לבנון, שעלולה לגבות מחיר דמים כבד".
אתמול ערך ראש הממשלה אולמרט סיור בצפון, במהלכו אמר: "המבצע לא ייארך חודשים, וגם אם יארך יותר ממה שתכננו, נדע להתאים את הפתרונות לאזרחים. אני לא מתכוון להודיע מתי נפסיק את המבצע. את זה הם (חיזבאללה) ילמדו לבד, ובדרך הקשה".