שתף קטע נבחר

אולמרט: כפר כנא היה מוקד של שיגור רקטות

בהתייחסות ראשונה להפצצה בכפר, בה נהרגו 55 בני אדם, אמר ראש הממשלה: "כל התושבים הוזהרו ונקראו לעזוב. יש מקומות מסתור לרקטות בתוך הכפר והוא מהווה מקום מקלט". הבהיר: "אין לנו מדיניות לחסל אזרחים חפים מפשע. זאת לעומת אלפי טילים שירה חיזבאללה במטרה לרצוח חפים מפשע" ובצה"ל אומרים: "האירוע הוא תוצאה של שימוש נפשע שעושה חיזבאללה בכפרים בלבנון כמגן אנושי; חיל האוויר ממשיך לתקוף בלבנון"

"כפי שנמסר לי, כפר כנא וסביבתו היו מוקד לשיגורים לקריית שמונה ועפולה. מאז תחילת האירועים נורו מאות רקטות מסביבת הכפר ועשרות מתוכו", כך אמר היום (א') ראש הממשלה אהוד אולמרט לשרי הממשלה בישיבה השבועית בהתייחסות ראשונה להפצצה בכפר בה נהרגו לפחות 55 בני אדם. אולמרט עודכן בפרטי האירוע הקשה על ידי מזכירו הצבאי האלוף גד שמני, והוסיף כי "בחיזבאללה משתמשים באזרחים כמגן אנושי".

 

 

"כל התושבים הוזהרו ונקראו לעזוב. יש מקומות מסתור לרקטות בתוך הכפר והכפר עצמו מהווה מקום מקלט למשגרי הרקטות", גילה ראש הממשלה. עוד הוסיף: "אף אחד לא הינחה לירות על אזרחים, וזה לא אומר שמישהו מאיתנו הנחה לירות על אזרחים. אין לנו מדיניות לחסל אזרחים חפים מפשע. במשך 18 ימים נורו מאות ואלפי טילים שמטרתם לרצוח אזרחים חפים מפשע בצפון".  

 

  

ובצה"ל אומרים בתגובה לתקיפה כי "האירוע בכפר כנא הוא תוצאה של השימוש הנפשע שעשה החיזבאללה בכפרים בלבנון כמגן אנושי". גורם צבאי הוסיף כי "מאז שהחלה הלחימה בצפון זיהינו מקרים רבים בהם החיזבאללה מונע מתושבים לצאת מכפרים, מתעמת איתם ועם אנשי האו"ם שמבקשים להתערב. זאת מגמה ברורה, דרך צינית ופסולה ולצערנו גוררת לתוצאות קשות".

 

לדברי הגורם, גם באירוע הנוכחי בכפר כנא, כמו במקרים קודמים, עושים המחבלים בדרך מכוונת את דרכם לאזורים בהם נמצאים אזרחים וזאת על מנת למנוע מצה"ל לתקוף אותם בחסות האזרחים". גורמים בצה"ל דיווחו כי לצד האירוע הקשה, והתחקיר שכבר מתבצע, ממשיך חיל האוויר לבצע תקיפות לעבר יעדים ברחבי לבנון, לרבות חיפוי על הכוחות הקרקעיים הפועלים באזור א-טייבה בגזרה המזרחית. 

 


פינוי הפצועים בכפר כנא (צילום: רויטרס)

 

שר הביטחון, עמיר פרץ, אמר בישיבת הממשלה כי "לפעילות המבצעית של צה"ל נגד מערך הרקטות יש הישגים. טווחי הירי הופכים בעייתיים לחיזבאללה. מפת שיגורי הרקטות משתנה. כל שמתקדמים, משפרות היחידות של צה"ל את הישגיהן".

 


מפת אזור ההפצצה

  

שר הביטחון פרץ עידכן את השרים שהמורל בקרב המפקדים והחיילים בלבנון נותר גבוה. לדבריו ההילוך בו נמצאת הלחימה בלבנון הינו ההילוך הנכון. "לכן, בנקודת הזמן הנוכחית חשוב להמשיך ולפעול", אמר פרץ. הוא הוסיף שחשוב להמשיך ולתת לכוחות הלוחמים לפעול בתוך לבנון. "צה"ל יכול להשתלט כל תא שטח, אם וכאשר יצטרך. המודיעין אותו אוספים כוחות צה"ל תוך כדי הפעילות המבצעית תורם להפיכת הפעולה לתכליתית ויעילה יותר".

 

שר הביטחון הביע את התנגדותו לנסיגה מחוות שבעא במסגרת הסדר מדיני. "החוות אינן קשורות כלל למבצע זה, אני מתנגד להכליל אותן בכל הסדר הקשור למבצע הנוכחי. צריך להמשיך ולדבוק בהחלטה 425 של האו"ם", אמר. 

 

לבני: דרוש כוח בינלאומי אפקטיבי

 

שרת החוץ ציפי לבני נתנה בישיבת הממשלה סקירה מדינית על המתווה המדיני המתגבש להפסקת הלחימה. לדבריה, הבסיס למתווה זה הינו החלטה 1559 של מועצת הביטחון של האו"ם. החלטה זאת גורסת פריסת צבא לבנון על כל שטחה הריבוני של המדינה ופירוק המליציות הצבאיות, כולל חיזבאללה.

  

שרת החוץ אמרה לשרים שבקהילה הבינלאומית כרגע קיימת הבנה מלאה שממשלת לבנון אינה מסוגלת למלא את החלטה 1559 במלואה, וזאת חולשתה של הממשלה הלבנונית. הבנה זאת מקובלת גם בארה"ב וגם במדינות אירופה. לכן, אומרת שרת החוץ, הפתרון המוצע תלוי בהקמת כוח רב לאומי אפקטיבי בעל סמכויות אכיפה.

 

בעניין זה היא ציטטה את דבריו של נשיא ארה"ב במסיבת עיתונאים עם טוני בלייר, ראש ממשלת בריטניה, ביום שישי האחרון. בוש התייחס שם להקמת כוח רב לאומי על פי סעיף שבע באמנת באו"ם, המדבר על כוח חמוש בעל יכולות אכיפה באש.

  

בלשכתה של שרת החוץ ציינו שנושא האפשרות למסור את חוות שבעא לידי לבנון לא עלה בסקירתה המדינית בממשלה.


פורסם לראשונה 30/07/2006 11:39

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
אולמרט. "התושבים קיבלו אזהרה"
צילום: גיל יוחנן
צילום: איי פי
הריסות הבניין בכפר
צילום: איי פי
צילום: אלי אלגרט
פרץ. התקדמות בפעילות נגד הרקטות
צילום: אלי אלגרט
מומלצים