שתף קטע נבחר

לא רק שניצל - 5 מתכוני חזה עוף

למרות ששניצל שעשוי מחזה עוף הוא ללא ספק אחד המאכלים הכי אהובים בארץ, יש מי שרוצים לאכול חזה עוף אבל מחפשים שינוי. בשבילם מציע חנוך בר-שלום חמישה מתכוני חזה עוף מצויינים - מסלט ועד חזה ממולא

בוויכוח המתמשך על מה נחשב לאוכל טוב וטעים, השניצל והצ'יפס הם אחד מקלפי המיקוח הפופולריים ביותר. השילוב "הקטלני" המשעבד מבוגרים וילדים יכול להיחשב כטעם הישראלי הפופולרי המקביל ביותר להמבורגר ולצ'יפס האמריקניים. מהו סוד קסמו של השילוב הנ"ל, לא אדע. אני, שלא גדלתי על שניצל וצ'יפס, מעריך את השילוב הזה כחגיגה ממש. מלבד שניצל, לחזה עוף אפשרויות כמעט בלתי מוגבלות. אידוי, בישול, טיגוןי גריל ואפילו הקבוצה.

 

הכלל הבסיסי בבישול חזה עוף הוא להימנע מבישול יתר. יש כאלה המתעקשים להכות בו עד חורמה, אני מעדיף אותו עבה ועסיסי. אם רוצים אותנו דק או בניתחונים אפשר פשוט לפרוס אותו (לבקש מהקצב).

 

 

שניצל משופר (בציפוי ריחן)

 

המרכיבים:

4 חזות עוף צעיר נקיים מעור ומעצמות

1 כוס פירורי לחם

1 כוס עלי ריחן טרי

קמח

3 ביצים טרופות

מיץ משני לימונים

מלח ופלפל

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים את עלי הריחן ופירורי הלחם במעבד מזון ומערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה ובצבע ירוק, מתבלים את העוף במלח ובפלפל, טובלים בקמח, ביצה ובתערובת הריחן ופירורי הלחם.
  2. מטגנים כ-5-3 דקות. מסירים מהאש, יוצקים מעל את מיץ הלימון ומגישים עם צ'יפס.

 

 

חזה עוף ממולא בתרד ובזיתים

 

המרכיבים:

2 חזות עוף ללא שומן ועצמות

קמח

2 ביצים טרופות

פירורי לחם

למלית:

250 גרם תרד נקי ושטוף, חתוך לרצועות

25 גרם חמאה

2 כפות שמן זית

1 בצל קטן קצוץ

2 שיני שום

150 גרם זיתים שחורים וירוקים (מגולענים), קצוצים גס

קורט אגוז מוסקט

1 כפית טימין טרי

מלח ופלפל

 

אופן ההכנה:

  1. המלית: מטגנים את הבצל במרגרינה ובשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את השום והתרד ומבשלים במיץ של עצמו כ-15 דקות או עד שיתאדו רוב הנוזלים. מוסיפים מלח, פלפל, אגוז מוסקט, טימין טרי וזיתים. מערבבים היטב ומסירים מהאש. מתבלים במלח ובפלפל.
  2. חוצים כל חזה עוף לשניים. חותכים בעזרת סכין חדה פתח למילוי בצד העוף, ממלאים בתערובת, טובלים כל חתיכה בקמח, בביצה ובפירורי לחם, ומטגנים עד שיזהיב. מגישים עם פלחי לימון.

 

 

עוף בארטישוק ירושלמי

 

המרכיבים:

400 גרם חזה עוף פרוס דק

300 גרם ארטישוק ירושלמי (להשיג בשווקים ואצל הירקן) מקולף ופרוס לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

25 גרם מרגרינה בטעם חמאה

2 כפות שמן זית

4 בצלים ירוקים פרוסים דק, חלק לבן בנפרד וחלק ירוק בנפרד

1 כפית קמח 

1/2 1 כוסות מים או מרק עוף צח

1/2 כפית כורכום

מיץ מ-1 לימון

כף גדושה גרגרי פלפל ירוק בחומץ (להשיג במרכולים)

1/2 כוס שמנת צמחית

מלח ופלפל לבן

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את העוף לרצועות ברוחב 3 ס"מ. מחממים את המרגרינה ושמן הזית במחבת כבדה, מטגנים את נתחי העוף כדקה אחת ומסירים מהאש, מוסיפים למחבת את הבצל הירוק (החלק הלבן) והשום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, מוסיפים את המים, מיץ הלימון, כורכום, גרגרי פלפל ירוק, ארטישוק ירושלמי פרוס, מלח ופלפל. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  2. מבשלים בסיר מכוסה כ-20-15 דקות או עד שהארטישוק הירושלמי רך. מוסיפים את השמנת הצמחית ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את העוף והבצל הירוק הפרוס, מבשלים דקה נוספת ומתקנים תיבול. מגישים עם אורז לבן.

 

 

חזה עוף בתחמיץ דבש, שום ונענע

 

המרכיבים:

400 גרם חזה עוף נקי משומן ומעצמות, חתוך לקוביות ברוחב 4 ס"מ

1/2 כוס חומץ בן-יין אדום

1 כוס שמן זית

2 כפות דבש

4 שיני שום כתושות

1 כפית חרדל חריף

1 כף נענע קצוצה דק

מלח ופלפל

200 גרם עלי פילו חתוכים לרצועות ברוחב 6 ס"מ

50 גרם מרגרינה מומסת

3 כפות פירורי לחם

2 כפות שומשום קלוי

1 חלבון

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את החומץ, שמן זית, שום, דבש, נענע, חרדל, מלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף לתערובת, ומשרים כ-6 שעות במקרר.
  2. מנגבים את הנתחים, מטגנים כדקה ומצננים.
  3. מניחים ריבוע חזה עוף בקצה עלה הפילו, מורחים את העלה במעט מרגרינה, מפזרים מעל שומשום קלוי מעורב בפירורי לחם, מקפלים מעל הריבוע את הקצה ואחר כך את השוליים ומקפלים את החלק הממולא שוב ושוב כלפי פנים עד שמגיעים לקצה. מורחים את הקצה כמעט חלבון ומהדקים. מטגנים בטיגון עמוק עד שיזהיב.
  4. אפשר להגיש בסלסלת קש ממולאת בעשבי תבלין.
  5. אפשרות: מסדרים את הנתחים על שפוד, וצולים כ-6-5 דקות על הגריל.

 

 

סלט חזה עוף ולבבות ארטישוק

 

המרכיבים:

300 גרם חזה עוף נקי מעור ומעצמות, חתוך לקוביות

3 כפות שמן זית

800 גרם לבבות ארטישוק מבושלים נמי מלח

1/2 כוס מיונית

1 כף חרדל

2 כפות עירית קצוצה

מעט מיץ לימון

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מטגנים בשמן זית את העוף כשתי דקות, מסירים מהאש ומצננים.
  2. חותכים את לבבות הארטישוק לארבע. מערבבים בקערה חרדל, מיונית, עירית ומיץ לימון, ומוסיפים לקערה את הארטישוק וחזה העוף. מערבבים היטב ומתבלים במלח ובפלפל. שומרים כשעתיים כמקרר.
  3. להגשה: מעבירים למגש, מפזרים מעל עירית. מגישים עם בגטים טריים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בילי ואבירם
להיט לאומי. שניצל
צילום: בילי ואבירם
אפשר גם בכריך. חזה עוף
מומלצים