שתף קטע נבחר

תמיר: נסייע לסטודנטים הלומדים בצפון

שרת החינוך אמרה כי בכוונתה לפנות למשרד האוצר, בשל הנזק המצטבר שנגרם לסטודנטים בצפון הארץ ולהקים קרן מלגות עבורם. במקביל, מגבשת מועצת נשיאי המכללות, בשיתוף עם ארגון הסטודנטים בישראל, אמנה ובה דרישות להקלות עבור הסטודנטים

שרת החינוך, פרופ' יולי תמיר, דנה היום (ג') עם נציגי הסטודנטים במצבם של הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה שמתגוררים בצפון הארץ, ובנושא הסטודנטים שגוייסו למילואים בצו 8. תמיר אמרה שבכוונתה לפנות למשרד האוצר, בשל הנזק המצטבר שנגרם לאותם סטודנטים ולהקים "קרן מילגות ממלכתית" לעזרתם. 

 

הצדדים דנו גם ביישום דו"ח ועדת וינוגרד להורדה בשכר הלימוד, שיושם עד עתה באופן חלקי בלבד. בפגישה אמרה שרת החינוך כי היא מתנגדת להורדת שכר הלימוד לאפס. לדבריה, "הדבר לא עבד באף מקום בעולם. צוואר הבקבוק הוא לא בשכר הלימוד, אלא בתעודת הבגרות". השרה הציגה שוב את התוכנית האוסטרלית להלוואות ממשלתיות עבור סטודנטים העתידה להיכנס לתוקף בשנת 2007.

 

במקביל, מגבשת מועצת נשיאי המכללות, בשיתוף עם ארגון הסטודנטים בישראל, אמנה ובה דרישות לתת הקלות  לסטודנטים המתגוררים בצפון הארץ, ועבור הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה שגוייסו בימים האחרונים בצו 8 למילואים.

 

ואלה דרישות הסטודנטים כפי שהגיעו לידי ynet: לגבי הבחינות - יש לתת הנחיה גורפת לכלל המוסדות להשכלה גבוהה, כי סטודנט אשר נפגע מן המצב, ולא נבחן במועד א' או לחלופין ציוניו נפגעו במועד א', יוכל לבחור להיבחן במועד ב' וציונו יקבע על פי הציון הגבוה מבין שני המועדים, או שיקבל ציון 'עובר'. עוד הם מבקשים לאפשר לסטודנטים להיבחן במועד ג', על מנת לאפשר לסטודנטים לעבוד במהלך הקיץ ולממן את לימודיהם. אפשרות נוספת היא שכל סטודנט יוכל לבחור מספר קורסים בהם יוכל לקבל ציון "עובר", שמספרם יקבע בעתיד. בקשה נוספת היא לתת לסטודנטים אפשרות להגיש עבודות במקום להיבחן.

 

לגבי סמסטר הקיץ - דורשים הסטודנטים לתת הנחיה גורפת על החזרת כספים לסטודנטים שנמנע מהם ללמוד עקב שירות במילואים או השהות במקלטים. באמנה נכתב כי "יש לקבוע תאריך 'דד ליין' לפתיחת הסמסטר. התאריך יקבע בהתחשב בעובדה כי אין השערה מתי תסתיים הלחימה ואכן קיים חשש שכל מוסד יקבע תאריך התואם את האינטרסים האישיים שלו ובכך יפגעו הסטודנטים".

 

עוד דורשים הסטודנטים כי בתום המלחמה מועד הבחינה הראשונה ומועדי החזרה ללימודים, יהיו לא פחות מאשר חמישה ימי עבודה. "אנו סבורים כי חמישה ימים זהו זמן סביר והוגן בו יוכל סטודנט להיערך למבחן לאחר שחזר משירותו במילואים".

 

לבסוף, פנו הסטודנטים בבקשת סיוע כלכלי, בדמות זרוע ביצועית, שתמצא פתרונות כלכליים לסטודנטים מעוטי יכולת ולסטודנטים שנפגעו מהמצב. הדורשים מבקשים להוריד את שכר הלימוד בחצי מפני שסטודנטים הפסידו זמן עבודה יקר במהלך הלחימה.

 

לבסוף נכתב באמנה: "אנו רואים בדרישות הללו צעדים לגיטימיים והכרחיים על מנת לעשות צדק עם הסטודנטים הנותנים את כל כולם למערך הלחימה ולמען ביטחון המדינה. אנו קוראים למשרד החינוך ולמועצה להשכלה גבוהה לגלות גמישות ראויה ורגישות למצב המסובך שנוצר. במצב חירום, כמו שהסטודנטים מתגייסים למען המדינה כך מצפים הם כי המדינה תתגייס למענם".

 

לדברי יו"ר ארגון הסטודנטים, גל דאי: "הדרישות אותן אנו מציגים בפני השר, הינן כשטר ערבות שמבקשים הסטודנטים מן הממשלה. את השטר יפרעו לאחר שישובו מן הלחימה, יצאו מן המקלטים ויחזרו לשגרת לימודים נורמטיבית. חובתנו להגן על מדינתנו ברורה, ומאידך, חובתינו לעגן את זכויותינו. אני תקווה כי כשנשוב מן המילואים נגלה כי מדינתנו חיפתה עלינו כשהיינו תחת אש".

 

התאחדות הסטודנטים התנגדה בתוקף לכוונת השרה ליישם את המודל "האוסטרלי". יו"ר התאחדות הסטודנטים, איתי שונשיין, אמר: "אנחנו נילחם בכל הכוח, אם לא תיושם התוכנית הישנה של ועדת וינוגרד להפחתה הדרגתית בשכר הלימוד. התוכנית האוסטרלית לא קשורה לווינוגרד. איך נוכל ללכת לתוכנית חדשה כאשר לא סיימו את התוכנית הקודמת. זו הפרה שלטונית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
קרן מילגות. תמיר
צילום: גיל יוחנן
יזכו להקלות? אוניברסיטת חיפה
צילום: לע"מ
צילום: פרג' עזרא
נילחם בכל הכוח. שונשיין
צילום: פרג' עזרא
מומלצים