22 עובדים לקו בהרעלת מזון באיזור השפלה
מצבו של אחד העובדים במפעל התעשייה האווירית הוגדר קשה, הוא מונשם ומורדם ביחידה לטיפול נמרץ. לאחר שלקו 14 עובדים בהרעלה, עוד שמונה עובדים ממפעלים שונים בשפלה פונו לבתי החולים כשהם סובלים מאותם תסמינים. הם אכלו דג טונה, בו היתה כמות גבוהה פי שלושה מהמותר של היסטמין. התעשייה האווירית: הנושא דווח למשרד הבריאות והוא נבדק. חברת הקייטרינג שסיפקה את המזון: "משכנו באופן יזום ומיידי את כל דגי הטונה שסופקו ללקוחות החברה, וסיימנו את ההתקשרות עם הספק לאלתר"
שמונה עובדי מפעלים במושב ניר צבי ובאזור התעשייה סגולה לקו היום (ה') בהרעלת מזון ואושפזו בבתי החולים בלינסון ואסף הרופא. זאת לאחר ש-14 עובדי מפעל התעשייה האווירית בלוד לקו אתמול בהרעלה זהה, שנגרמה כתוצאה מאכילת מזון שהכיל חומר הגורם לאלרגיות.
אחד מהעובדים שאושפזו אתמול הוגדר במצב קשה, כשהוא מונשם ומורדם ביחידה לטיפול נמרץ לב בבית החולים תל-השומר. שמונה עובדים נוספים נפגעו קל וטופלו בבתי החולים תל-השומר ואסף הרופא. העובדים שנפגעו סבלו מאדמומיות בפלג גופם העליון, מחולשה, הקאות וכאבי בטן. עובדים אחרים טופלו במקום על ידי רופא המפעל.
מבדיקת שרותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, עולה שמדובר בהרעלת היסטמין שמקורה בדג טונה, שהוגש אתמול בארוחת הצהריים. דגימות מעבדה שנלקחו ממטבח המפעל העידו על כמות הגבוהה פי שלושה מהמותר של היסטמין בדג.
ההרעלה נגרמה ככל הנראה בעת הפשרת המזון, שנעשתה בתנאים לא מבוקרים. בעת הפשרת הדגים בטמפרטורות לא מבוקרת עלולה להיווצר פעילות אנזימטית בגוף הדגים, שיוצרת את ההיסטמין. היסטמין הוא חומר הגורם לאלרגיות, וכמות גבוהה ממנו עלולה לגרום לתחושת צריבה בפה, אודם בפנים, שינויים בלחץ הדם, כאבי ראש וגירוד בעור. לעיתים נגרמות גם בחילות, הקאות או שלשולים.
חברת הקייטרינג שסיפקה את המזון לעובדי כל החברות שהורעלו היא "קייטרינג שולץ". מהחברה נמסר בתגובה, כי היא "פועלת על פי כל האישורים והנהלים הנדרשים, כמו כן היא בעלת תקני איכות בתחום המזון והייצור. כתוצאה מהחשד שהתעורר בדג טונה שסופק על ידי חברת גול-סחר, משכנו באופן יזום ומיידי את כל דגי הטונה שסופקו ללקוחות החברה, וסיימנו את ההתקשרות עם הספק לאלתר. הדגים נשלחו לבדיקות מעבדה מקיפות, שתוצאותיהן יתקבלו בתחילת השבוע. כמו כן משרד הבריאות מצא שהבעיה לא נובעת מהטיפול של חברת הקייטרינג בדג אלא במרכיבים שמצויים בדגי טונה שסופקו באמצעות חברת גול-סחר".
בחדר האוכל של התעשייה האווירית הוגשו אתמול 900 מנות דג, אולם חלק קטן יחסית מהעובדים התלוננו על סימני הרעלה. דגימות שנלקחו מהיבואן נמצאו תקינות.
"קיימים מקרים נדירים מאוד בהם הרעלת מזון וירידה בלחץ הדם גורמת לפגיעה בשריר הלב", הסביר פרופסור חנוך הוד, מנהל היחידה לטיפול נמרץ לב בבית החולים תל-השומר, שבה מאושפז העובד שנפגע באופן קשה. לדבריו, מכיוון שלא ניתן לקבל ממנו פרטים, מפני שהוא מונשם ומורדם, קשה לדעת האם לקה בלבו כתוצאה מאכילת המזון. "החולה עבר התקף לב קשה, בגלל סתימה באחד העורקים. אנחנו לא בטוחים שיש קשר להרעלת מזון. רק כשיתעורר נוכל לתחקר אותו".
מהתעשייה האווירית ננמסר בתגובה: "אתמול היה אירוע שבו נתגלו אצל מספר עובדים תופעות אלרגיות לאחר אכילת דג טונה (לא טונה מקופסא). העובדים טופלו במרפאה שבמפעל וחלקם הועברו לביקורת בבתי החולים שיבא תל השומר ואסף הרופא. במסגרת נהליה הקבועים, דיווחה החברה על כך למשרד הבריאות שבודק את הנושא".