אחרי חדרה: הנחיות פיקוד העורף תקפות עד ת"א
פיקוד העורף רענן את הנחיותיו והן תקפות כעת גם למרכז הארץ, בעקבות הירי אל חדרה. ראש מחלקת מיגון בפיקוד העורף, אלוף-משנה יחיאל קופרשטיין: "לא צריך להישאר כל הלילה במרחבים מוגנים, אלא להיות עירניים"
בעקבות נפילת הרקטות בחדרה, מרענן פיקוד העורף את ההנחיות לכל היישובים עד תל-אביב. ראש מחלקת מיגון בפיקוד העורף, אלוף-משנה יחיאל קופרשטיין, אמר אמש (יום ו') ל-ynet כי ההתרעה שניתנת לתושבים מחיפה צפונה היא חצי דקה. ההתרעה שתינתן למי שגר דרומית לחיפה ועד תל-אביב היא דקה.
היום תתקיים הערכת מצב מחודשת וייצאו הנחיות מסודרות לקראת יום ראשון, שבו יחזרו אנשים לעבודתם. "לא צריך להישאר כל הלילה במרחבים מוגנים, אלא להיות עירניים. למזלנו מדובר ביום שבת ולכן מחר נקיים הערכת מצב מחודשת וייצאו הנחיות מסודרות לגבי היציאה לעבודה", אמר אל"מ קופרשטיין.
בפיקוד העורף מנחים את האזרחים במרכז הארץ לשמור על שגרת חיים, אך לחפש מרחב מוגן בכל מקום חדש שמגיעים אליו.
מה עושים בעת הישמע צפירה או קול נפץ?
- על השוהים במבנה להיכנס מיד למרחב מוגן או לחדר פנימי, המרוחק מפתחים, חלונות וקירות חיצוניים. השוהים מחוץ למבנה או ברכב נדרשים להיכנס לחדר מדרגות או להיצמד לקיר או מחסה קרוב ולשכב על הרצפה.
- לאחר 15 דקות ניתן לצאת מן המרחב המוגן אם לא ניתה הנחיה אחרת. בפיקוד העורף קוראים להמשיך ולהאזין להנחיות בכלי התקשרות.
- מידע נוסף ניתן לקבל במרכז המידע של פיקוד העורף בטלפון 1207 או באתר האינטרנט.
גם בבתי החולים במרכז הארץ מרעננים הנחיות. בבית החולים הלל יפה בחדרה נערכו בשבועות האחרונים למצב של נפילת קטיושות באזור. כמו בתי החולים בצפון, גם בהלל יפה הוכרזה רמת כוננות 3 שמשמעותה פיקוח הדוק על חופשות של רופאים. פיקוד העורף ומשרד הבריאות הספיקו למגן תשתיות שונות כגון מיכלי חמצן שנמצאים בבית החולים, אולם עדיין לא החלו במיגון החלונות.
בית החולים קלט חמישה נפגעי חרדה בעקבות ירי הטילים. מנהל בית החולים, ד"ר מאיר אורן, אמר ל-ynet: "ההיערכות שלנו לא מקרית ולא פתאומית. זו היערכות משותפת למצבי חירום. עם תחילת המלחמה נערכנו בהתאם להנחיות פיקוד העורף ומשרד הבריאות".
לבית החולים הלל יפה אין כמעט מרתפים ומקלטים ובמקרה חירום ניתן יהיה להעביר אך ורק את המחלקה לטיפול נמרץ למרתף ממוגן. אולם, בכל אחת מהמחלקות בבתי החולים סומנו מקומות המשמשים כמרחבים מוגנים. מדובר בחדרים פנימיים ללא חלונות בהתאם לקריטריונים של פיקוד העורף. בעקבות הירי אל חדרה, נעשה בהן שימוש לראשונה.
"בחלק מהמחלקות הועברו חולים למרחבים מוגנים, מטבע הדברים יש מגבלות בניוד חולים בבתי חולים, לא ניתן להעביר חולים מונשמים או חולים במיטות, הכוונה היא למבקרים או לחולים ניידים", אמר מנהל בית החולים.