שתף קטע נבחר

הבלוגרים חשפו כי התמונה של רויטרס מעובדת

בלוגים וצלמים בארה"ב טענו כי תמונה של רויטרס, ובה נראה עשן מיתמר מעל ביירות, מהווה הוכחה בוטה למניפולציה. היום נאלצה סוכנות הידיעות להודות בעיבוד

הבלוגרים רשמו לעצמם הישג עיתונאי נוסף ושוב הוכיחו כי הם כלב השמירה של כלב השמירה - העיתונות. בעלי יומני רשת הבחינו בעיוות בתמונה של סוכנות הידיעות רויטרס. בתמונה זו נראה עשן מיתמר מעל בניין בביירות, בה נראה יותר עשן ונזק מכפי שהיה בפועל.

 

בתמונה ניתן לראות שני ענני עשן שחורים מיתמרים מעל בניינים בביירות, לאחר התקפה של חיל האוויר בבירה הלבנונית.

 

צ'רלס ג'ונסון, מהבלוג Little Green Footballs, שחשף בעבר ניסיון רמאות מצד תאגיד חדשות אמריקני גדול, כתב "בתמונה של רויטרס ניתן לראות בבירור את המניפולציה. שימו לב לתבניות העשן שחוזרות על עצמן; מדובר כמעט בוודאות בשימוש בכלי השכפול (clone) בפוטושופ, כדי להוסיף יותר עשן לתמונה".

 

ג'ונסון הוסיף "עשן פשוט לא יכול להיתמר בתבניות סימטריות החוזרות על עצמן, וניתן לראות את החזרה בשני ענני העשן. אין שום ספק בכך". בבלוג מופיעים סדרה של תקריבים, המראים, על פי ג'ונסון, שלא רק עשן הוכפל, אלא גם בניינים. ג'ונסון הראה בבלוג שלו תמונה שנראית לו המקורית, ובה יש פחות עשן.

 

רבים ממשתתפי הפורום - Sports Shooter web, הנכתב על ידי צלמים מקצועיים, בחנו את התמונה ואמרו שהיא אכן שונתה. בלוג נוסף שניתח את התמונה, והגיעו למסקנות דומות, כמו Left & Right. הבלוג Ace of Spades כתב "אפילו אני יכול לראות את השכפול החשוד בתמונה, ואני אידיוט".

 

בעקבות הפרסומים הודתה היום (א') סוכנות הידיעות רויטרס, כי התמונה המדוברת עברה עיבוד. הסוכנות הודתה רויטרס ב"שימוש לא ראוי בתוכנת עריכה" וביטלה את התמונה.

 

שאלות לגבי כפר כנא

 

הצלם שצילם את התמונה המעובדת, עדנאן חאג', צילם את התמונות מהאסון בכפר כנא. כעת מתגבר החשד כי גם התמונות האלה עובדו.

 

הבלוג הבריטי EU Referendum חשף לפני מספר ימים כי בתמונות רבות נראה אדם הלבוש

כאיש הצלה, ונושא בידיו גופה של ילד - התמונות צולמו מזוויות שונות ובהפרש של כמה שעות זו מזו.

 

החשיפה האחרונה מצטרפת לשורה של הישגים שזקפו לעצמם בעלי יומני רשת. כך, למשל, השדרן הוותיק דן ראת'ר התפטר, לאחר שמספר בלוגרים חשפו כי מסמכים שעליהם הסתמך בתוכנית התחקירים "60 דקות", אשר לכאורה כללו מידע על שירותו הצבאי של הנשיא ג'ורג' בוש במשמר הלאומי האמריקני – היו בעצם מזויפים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
התמונה המדוברת
צילום: רויטרס
מומלצים