שתף קטע נבחר

לבני: על סניורה למחות דמעותיו ולהתחיל לפעול

שרת החוץ אמרה בדיון מיוחד בכנסת בהשתתפות משפחות החטופים כי ישראל משלמת על חולשתם של ממשלת לבנון והעומד בראשה. יו"ר הכנסת, ח"כ איציק, תקפה את מבקרי המלחמה והחלטות הדרג המדיני והצבאי: "אי אפשר לנהל מלחמה באווירה של ועדת חקירה"

שרת החוץ, ציפי לבני, קראה היום (ג') בנאומה בכנסת לראש ממשלת לבנון, פואד סניורה, "למחות את דמעותיו ולהתחיל לפעול על מנת ליצור עתיד טוב יותר לאזרחים שעליהם הוא בוכה". בדיון מיוחד בהשתתפות הורי שלושת החיילים החטופים, התייחסה לבני לבכיו של סניורה בנאומו בפני שרי החוץ הערבים בביירות אתמול.

 

 

לדברי לבני, ישראל משלמת את מחיר חולשת ממשלת לבנון, וזה גם המחיר שאותו משלם העם הלבנוני. "סניורה משתמש בחולשתו כדי לקרוא לקהילה הבינלאומית לחזק אותו. אנחנו אומרים לה שלא תשאיר את החלטותיה כהחלטות על הנייר, שמצביעים עליהן ולאחר מכן שומרים בארכיונים. אסור לתת זכות וטו לחיזבאללה. כשקהילה הבינלאומית מבינה את חולשתו של סניורה ושל ממשלתו היא נותנת יותר כוח לחיזבאללה".

 

שרת החוץ התייחסה לטיוטת הצעת ההחלטה שהגישו ארה"ב וצרפת למועצת הביטחון של האו"ם, וסירבה למסור את עמדתה הרשמית של ישראל בטענה ש"גם אנחנו עדיין מבקשים לעשות תיקונים".

 

בין השינויים שדורשת ישראל ניתן למנות: קביעה שחיזבאללה החל בעימות, תוך ציון הארגון בשמו, והימנעות מאזכור של החיילים החטופים באותו סעיף עם אסירים. "במקביל התקיים דיון מול הדרישה להפסקת אש מיידית, שבסיומה ידון עתיד לבנון, דרישה שתוביל לטענתנו לוואקום", אמרה לבני.

 

"ההבנה בטיוטה היא שחיזבאללה צריך להפסיק את התקפותיו נגד כולם, כולל חיילינו, ולא רק נגד אזרחי ישראל. ישראל נדרשת לא לייצר פעולה, אבל אין דרישה להסגת כוחותינו. כמובן שנשארת לנו זכות התגובה".

 

"עלינו המציאו את המושג 'פליט'"

 

בפתח הדיון תקפה ח"כ איציק בחריפות את מבקרי המלחמה והתנהלות הדרג המדיני והצבאי ואמרה כי אין זה הזמן לעסוק ב"יום שאחרי". לדבריה, "יש מי שחשוב להם לנהל פנקסנות ולחפש אשמים מתוכנו בזמן שאנו קוברים את מתינו. זה לא הזמן, מדינה לא יכולה לנהל מלחמה באווירה של ועדת חקירה".

 

היא מתחה ביקורת מרומזת על חברי הכנסת הערבים. "נוסף על אלו יש בתוכנו הקוראים בשם ההומניטריות להפסיק את האש, כאן ועכשיו ובלא תנאי. התמונות מלבנון קשות לצפייה, אני מודה, אך לא יותר קשות בעיניי מתמונות אלפי ילדים ישראלים שנקרעו מבתיהם והועברו דרומה מאימת הטילים. הן לא קשות יותר ממראות ההרס, החורבן והשרפה של ערים, יישובים ושטחים חקלאיים מקו חיפה וצפונה. הן לא קשות יותר מתמונות ההרג והדם בכפר גלעדי, חיפה או במג'ד אל כרום".

 

לאלה המוטרדים ממראה הפליטים הלבנונים אמרה איציק: "אין עם שיכול ללמד אותנו מה זה להיות פליט ועקור. עלינו המציאו את המושג 'פליט'. די להלקאה העצמית ולהטפת המוסר הצדקנית. גם כך ישראל מנהלת את הלחימה עם יד אחת קשורה מאחורי גבה, בשל השמירה על עקרונות מוסר והומניטריות מול אוייב הרוצח ללא אבחנה או ערך לחיי אדם. אני עדיין מחכה לאיש חיזבאללה הראשון, ללבנוני הראשון, שיביע צער או התנצלות על פגיעה בחפים מפשע בצד הישראלי".

 

על השנים שעברו מאז יציאת כוחות צה"ל מלבנון בשנת 2000 אמרה איציק כי "את יציאתנו ניצלנו לצורך בניית צימרים ואילו הם, מעברו השני של הגבול, ניצלו זאת להצטיידות בטילים. כשאנחנו טיפחנו את החקלאות, הכלכלה והתיירות הם טיפחו את יכולות השיגור".

 

בדומה ללבני גם איציק יצאה בקריאה לראש ממשלת לבנון ואמרה: "תפסיק לבכות ותתחיל לעשות. סלק מלבנון את אותו טפיל טרוריסטי, סרח עודף, שנקרא חיזבאללה ושני העמים יוכלו לשוב ולחייך".

 

לפני תחילת ישיבת המליאה נפגשה איציק עם משפחות החיילים החטופים, אהוד גולדווסר, אלדד רגב וגלעד שליט, שהגיעו ביוזמתם לכנסת על מנת להבטיח שכל הסדר מדיני יכלול את החזרת יקיריהם. בדבריה שיבחה איציק את "האיפוק והעמידה" שמגלים בני המשפחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
נועם שליט בדיון
צילום: דודי ועקנין
צילום: גיל יוחנן
השרה לבני
צילום: גיל יוחנן
צילום: אלכס קולומויסקי
יושבת הראש איציק
צילום: אלכס קולומויסקי
מומלצים