סקירה: תוכנת האבחון Sandra 2007 Lite
תוכנת הדיאגנוסטיקה של Sisoftware הייתה ונותרה הטובה ביותר, אבל זה לא בגלל שהיא ממשיכה להשתפר - זה בעיקר בגלל שאין לה יותר מתחרים רציניים. הגירסה החדשה כוללת בעיקר ממשק חדש וכמה עדכונים מתחייבים, לא הרבה יותר
בשנתיים לאחר הצגת הגירסה הקודמת, שחררה לאחרונה חברת Sisoftware הבריטית את הגירסאות החדשות של תוכנת Sandra.
Sandra, למי שלא מכיר, היא חבילת כלי הדיאגנוסטיקה הפופולרית ביותר בעולם, בעיקר בזכות הגירסאות החופשיות שלה. היא מציעה מערך מפורט של כלים שמספקים מידע רב על החומרה והתוכנה של המחשב, מאפשרים לבחון את ביצועיו, ומספקים עצות וטיפים לטיפול, שיפור ואופטימיזציה.
במשך השנים זכתה Sandra למעמד יחיד במינו, בין השאר בזכות מבחני הביצועים שלה. הם פשוטים אך מקיפים, ולמרות שאינם הטובים או הנחשבים בתחומם, תוצאות שלהם מצוטטות לעיתים קרובות באתרים המקצועיים כאינדיקציה, לצד תוצאות במבחנים כאחרים.
Sandra גם חביבה על המשתמשים המקצועיים, בגלל המהירות והפשטות בהן היא אוספת מידע על המערכת. יש כלים מעמיקים ממנה, אבל הם תמיד מקיפים פחות.
וכמובן, אחד הדברים שתרמו להצלחה של Sandra היא העובדה שאין לה מתחרה רצינית. אשתקד נפסק הפיתוח של Everest Home Edition (לשעבר AIDA32), התוכנה היחידה שהיוותה איום אמיתי על Sandra. זה אולי הגורם לכך שהחידושים ב-Sandra 2007 הם דלים ופושרים למדי.
העדכונים המתחייבים
החידוש הכי בולט ב-Sandra 2007 Lite הוא הממשק החדש שהוא מאוייר וצבעוני, אם כי לא מרגש במיוחד. אחרי ארבע שנים של עדכונים בהם הממשק הישן לא השתנה, קשה שלא לשאול: האם לזה ציפינו?
חידוש משמעותי יותר היא התוספת של ארבעה מבחני ביצועים חדשים
- CD-ROM and DVD. מבחן נפרד לכוננים אופטיים, שכולל תמיכה בכונני ה-HD-DVD וה-Blu-Ray החדשים.
- Power Management Efficiency. מבחן ביצועים ייעודי למחשבים ניידים שנועד לבדוק את השפעת השימוש בניהול הספק על הביצועים.
- Memory Latency. מבחן שבודק את השהיות (Latencies) של הזיכרון. שימושי במיוחד לחובבי ה-Overclocking.
- Physical Disks. מבחן שבודק ישירות את ביצועי הכונן הפיזי, תוך עקיפת ההגדרות הלוגיות של המחיצות.
בנוסף, עודכנו המבחנים הקיימים למעבד כדי לתמוך בטכנולוגיות החדשות, לרבות SSE3/4, מעבדי AM2 של AMD, מעבדי Core של אינטל, מעבדי VIA C7 ושורה ארוכה של ערכות שבבים. מבחני ה-File System וה-Removeable Storage (בודקים את הביצועים של כוננים קבועים ושל דיסקים חיצוניים/Flash Drives) הורחבו, ומספקים עכשיו יותר נתונים (אם כי הם הנתונים האלה מסופקים בצורה לא אינטואיטיבית בעינינו).
הגירסה הזו גם תומכת בסביבת Windows Mobile 5.01. מערכת העזרה מאורגנת עכשיו בקבצי HTML, והגישה אליה מהירה יותר. ו-Sandra מציעה עוד שורה ארוכה של עדכונים מינוריים יותר בטכנולוגיות הנתמכות ובמידע שהיא יודעת לספק עליהן. אבל שום דבר מסעיר.
גירסה מאכזבת
אז יש שיפורים ותוספות בהשוואה לגירסה הקודמת, אבל הם נראים כמו קוסמטיקה. בעיקר בהתחשב בעובדה ש- Sisoftwareהוסיפה תכונות לתוכנה מהכיס האחד והוציאה תכונות מהשני.
למשל, היא צמצמה את מבחר התוצאות "המוכנות" במסדי הנתונים של מבחני
הביצועים (תוצאות המשמשות כבסיס להשוואה מול התוצאות המתקבלות בריצה בפועל). החלטה מצערת מאד לדעתנו, כי היא עושה עוול למוצר.
אנחנו מניחים שהמטרה של החברה, בהיעדר תחרות על הנישה שלה, היא להמיר את משתמשי החינם ב-Sandra Lite למשתמשים משלמים שייקנו את הגירסאות המסחריות של המוצר. זו זכותה, כמובן, אבל זה נראה לנו כמו מהלך שגוי.
ועם כל הכבוד להכרזה בעמוד הבית של האתר ("fix all issues that can be fixed") - חברת Sisoftware גם לא טרחה לטפל בחסרונות ידועים של התוכנה מהגירסאות הקודמות, כמו נטייתה לזיהוי שגוי של חיישני טמפרטורה בלוחות-אם. או הבחירה לקבל את המידע שהיא מספקת על חלק מהציוד ההיקפי מהדרייברים המותקנים, ללא זיהוי אמיתי שלם - גם כשמדובר בחומרת USB שקל לזהות. והיא עדיין לא מספקת.
ועם כל הכבוד להיותה יחידה מסוגה כיום, היא יכולה הייתה להשקיע קצת יותר במודול -Analysis and Advice (מבצע ניתוח של מרכיבי המערכת ומייעץ מה לשנות), שיכול - ולדעתנו גם אמור - להיות גולת הכותרת של תוכנה כזו.
בקיצור: Sandra 2007 Lite היא גירסה מאכזבת שכוללת מעט מדי חידושים. עדיין מדובר בחבילת תוכנה טובה, אבל היא לא יותר טובה משהייתה בגירסאות של שנת 2005, וזה חבל.
ציון:
![]()
בעד: מידע רב על המערכת, מבחני ביצועים מגוונים, ממשק חדש
נגד: לא כל המידע אמין ומדוייק, אין מספיק חידושים בגירסה
השורה התחתונה: עדיין מובילה את תחום הדיאגנוסטיקה, אבל זה בעיקר בגלל היעדר התחרות.
להורדת התוכנה לחצו כאן.