אינטרנט  |  ynet  |  בעלי מקצוע  |  קניות

   חדשות תוכן ועדכונים 24 שעות - Ynet

רצח בבירה

זירת הפיגוע צילום: איי פי
זירת הפיגוע צילום: איי פי
 
בא מאיטליה, נרצח בירושלים צילום: איי פי
בא מאיטליה, נרצח בירושלים צילום: איי פי
 
 


 

מתנדב השלום נרצח בעיר העתיקה בירושלים

הוריו של אנג'לו פרמרטינו, סטודנט איטלקי בן 24, חששו כשסיפר להם שבכוונתו להקים מחנה קיץ לילדים פלסטינים בבירה, אך גם היו גאים. חששם התאמת אמש כשתוקף ערבי דקר את בנם למוות יומיים לפני שהיה אמור לשוב לארצו. "דבר כל כך יפה נגמר באופן כל כך טרגי", אמר ראש עירו של הצעיר

ניר מגל
פורסם: 11.08.06, 13:17

"הוא האמין במה שעשה ותמיד היה מוכן לעזור לאחרים", כך סיפרו חבריו של אנג'לו פרמרטינו, צעיר בן 24 מאיטליה שהגיע לישראל כמתנדב מטעם ארגון לקידום זכויות אדם ונדקר אמש למוות על ידי תוקף ערבי. אתר האינטרנט של העיתון האיטלקי "קוריירה דלה סרה" דיווח היום (ו') כי פרמרטינו פעל להקמת מחנה קיץ לילדים פלסטינים בעיר העתיקה בירושלים, והיה אמור לשוב מחר לארצו.

 

הצעיר נדקר בגבו בעת שהיה עם ארבע צעירות ברחוב סולטן סולימן בבירה, סמוך לשער הפרחים. התוקף השאיר את הסכין בזירה ונמלט. המשטרה הקימה מחסומים באזור ועצרה שלושה חשודים במעורבות בתקרית. ההערכה היא שמדובר בפיגוע לאומני ולא בניסיון שוד. מאמצי ההחייאה של צוות מד"א שהגיע למקום לא הועילו, ופרמרטינו מת כתוצאה מאיבוד דם.

 

פרמרטינו, תושב מונטה רוטונדו, הגיע לישראל בראשית החודש יחד עם קבוצה מהארגון האיטלקי "ARCI" הפועל לקידום זכויות אדם בעולם. הוא התכונן לחוויה במשך כשנה ונבחר יחד עם צעיר נוסף מעירו להשתתף בפרוייקט. המתנדבים עסקו בהקמת מחנה קיץ לילדים פלסטינים בגילאי 6-14 בעיר העתיקה.

 

פרמרטינו היה סטודנט למשפטים. "היה לו עניין רב בפוליטיקה ובנושאי חברה, כמו לאביו", אמר ראש עיריית מונטה-רוטונדו, אנונינו לופי, "דבר כל כך יפה נגמר באופן כל כך טרגי". ראש העירייה סיפר שגם אשתקד יצאה משלחת של סטודנטים איטלקים מהאזור לישראל, והביע את תנחומיו בשם העיר כולה.

 

"הוא לא היה קיצוני, רק פציפיסט"

 

במכתב ששלח לפני כמה חודשים לעיתון מקומי ביטא אנג'לו פרמרטינו את השקפת עולמו: "עלינו להכיר בכך שמצב של היעדר אלימות הוא מותרות בחלקים רבים של העולם, אך אנו לא מבקשים להימנע מפעולות הגנה לגיטימיות. מעולם לא חלמתי לגנות את ההתנגדות, את דם הווייטנאמים, דם העמים שהיו תחת כיבוש קולוניאלי או את דמם של הצעירים הפלסטינים מהאינתיפאדה הראשונה".

 

שכניו של אנג'לו סיפרו כי הוריו היו מודאגים מבקשת בנם הצעיר לצאת ל"חופשה שונה", אך גם היו גאים בכך ולא הביעו התנגדות. הם יצאו לחופשה והשאירו את בתם הגדולה, פרנצ'סקה, בבית במונטה-רוטונדו. היא הייתה לבדה כשהגיעה הידיעה הקשה מירושלים.

 

"ההורים בחופשה. כשהם ישובו, הבית לעולם לא יהיה עוד כפי שהיה", אמרה אחת השכנות לפני שפרצה בבכי, "הוא היה בחור זהב. הוא עסק בפוליטיקה אך לא היה קיצוני. הוא היה פציפיסט, מסכן".

 


תגובה לכתבהתגובה לכתבה   הדפסההדפסה  שלחו כתבהשלחו כתבה    שמירהשמירה   לפורוםלפורום


נקלעתם לאירוע חדשותי מעניין? שלחו ל - 5335 ישירות מהסלולרי שלכם.

 

 


 
חדשות
דעות
ספורט
כלכלה
צרכנות
תרבות ובידור
מחשבים
בריאות
ירוק
יהדות
תיירות
רכב
אוכל
יחסים
רכילות
וידאו
הוט
רשת
כלכליסט
משחקים
מקומי
קהילות
אינדקס
לאישה
לימודים
דרושים
ynet-shops
ynettours
winwin
בעלי מקצוע
ביגדיל
 

אודות ועזרה
כתבו אלינו
עזרה
מדיניות פרטיות
תנאי שימוש
מפת האתר
ארכיון
לאתר הסלולרי
 
אודות האתר
RSS
הפוך לדף הבית
ynet בסלולר
ניוזלטרים
פרסמו אצלנו
ערוצי תוכן
חדשות
כלכלה
ספורט
תרבות
בריאות
מחשבים
נופש
Xnet
יהדות
דעות
צרכנות
תיירות
אוכל
רכב
בעלי חיים
קטלוג אופנה
יחסים
קהילות
אנציקלופדיה
Israel News
ירוק
לאשה
דילים
כולסטרול
כלכליסט
בלייזר
Go
מנטה
משחקים
mynet
זולי הקיפוד
מוסכים
כלים ושירותים
קניות
מניות
דרושים
מחירון רכב
דירות להשכרה
קופונים
מחירון דירות
רכב חדש
דירות למכירה
לוח רכב
יד שניה
בעלי מקצוע
מפות
עברית.evrit
מחירון שיפוצים
דירות חדשות

בית המערכות מקבוצת ידיעות אחרונותRealCommerce - ניהול תוכןTotal media - Interactive media technologiesApplication delivery by radwarePowered by Akamaiהאתר פועל ברישיון אקו"ם
as32-c  כל הזכויות שמורות לידיעות אינטרנט ©