שתף קטע נבחר

בעלי זכויות היוצרים מסתערים על אתרי האקורדים

בעקבות רשתות שיתוף הקבצים ואתרי המילים, אתרי האקורדים והטבלטורות עולים על הכוונת של בעלי הזכויות. הארגון האמריקני MPA שפתח נגדם במלחמה בחודש יוני, זכה כבר בשני ניצחונות משמעותיים על אתרים מובילים. עכשיו הוא מגייס לעזרתו ארגונים נוספים במטרה להוריד את האקורדים מהרשת

בעקבות תוכנות שיתוף הקבצים, אתרי השיתוף ואתרי ה-Lyrics (האתרים שמציעים מילות שירים), מגיע תורם של אתרי האקורדים והטבלטורות (tablature, שיטה חליפית לאקורדים המשמשת נגני גיטרה). איגוד המו"לים האמריקני MPA (Music Publishers Association), מרחיב בימים האלה את המתקפה המשפטית נגדם, כפי שמדווח האתר ArsTechnica.

 

MPA, המאגד מו"לים בתחום מוזיקה (של ספרי תווים, ספרי אקורדים וכו'), קיבל החלטה בנושא זה כבר בדצמבר אשתקד, ופירסם באתר שלו מסמך המתייחס אליה ומנמק אותה במרץ השנה. ביוני הצטרף אליו ארגון אמריקני נוסף, NMPA, והשניים פתחו בסדרה של איומים משפטיים כנגד האתרים הפועלים בתחום בארה"ב.

 

בשבועות האחרונים החלו האיומים לשאת פירות, ואתרים מתחילים להיסגר. בין הקורבנות של הקמפיין בינתיים, אפשר למנות את אתר האקורדים הפופולרי OLGA ואת אתר הטבלטורות Guitar Tab Universe. שניהם הורידו במהלך החודש האחרון את המאגרים שלהם מהרשת ופרסמו הודעות התנצלות עם הפנייה להתכתבויות המשפטיות עם MPA.

 

בשבוע שעבר פרסם MPA הודעה לפיה מצטרפים למאבק שלו הארגונים המקבילים בבריטניה, גרמניה, צרפת ואוסטרליה, כמו גם הארגון הבינלאומי ICMP (ראשי תיבות של (International Confederation of Music Publishers) המאגד 28 ארגונים קטנים יותר ברחבי העולם.

 

נערכים למאבק נגדי

 

לקמפיין של MPA יש כנראה בסיס חוקי, אבל המהלכים שלו כבר זוכים לביקורת חריפה מצד הגולשים ובעלי האתרים שמנסים להיערך לקרב בלימה.

 

"האתר הזה אפשר לגולשים ללמד ולעזור זה לזה לנגן, בדרך שבה עשו זאת מורים למוזיקה מאז ומעולם", כותב רוב באלך מנהל Guitar Tab Universe בהודעה הרשמית שלו לגולשים. "כאשר אתם מנגנים עם חברים ומראים להם כיצד לנגן שיר ששמעתם ברדיו, האם זו הפרת זכויות יוצרים? ומה אם, למשל, עזרתם לו לזכור את האקורדים בכך שרשמתם אותם, נאמר, על מפית - האם זו הפרת זכויות יוצרים?".

 

באלך מגדיר את הפעילות של MPA כהתקפה על חובבי המוזיקה. הוא גם מעיר כי חלק גדול מהתכנים שסיפק האתר שלו נתנו פתרון לגולשים שבאזור מגוריהם לא ניתן היה לרכוש באופן חוקי את ספרי המוזיקה שרצו. הוא מעודד את הגולשים לפנות ישירות ל-MPA או להצטרף לארגון המורים והסטודנטים למוזיקה (MuSTO) המקיים מחאה משלו בנושא.

 

Guitar Tab Universe ו-OLGA עדיין מפנים לאתרים רבים שממשיכים להציע את התכנים שהם

 הפסיקו.

 

בפורומים שלהם ושל אתרים נוספים, מתקיימים בימים אלה דיונים סוערים במסגרתם עולים רעיונות שונים למאבק נגדי. גם Guitar Tab Universe וגם OLGA מצהירים בהודעות שלהם לגולשים שאינם מתכוונים להרים ידיים, אלא למצוא פתרונות משפטיים שיאפשרו להם להחזיר את האתרים לפעולה.  

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים