שתף קטע נבחר

שנת הלימודים תחל ב-3 בספטמבר

בעקבות פניות רבות לשרה יולי תמיר, הוחלט במשרד החינוך לפתוח את שנת הלימודים ב-3 בספטמבר במקום ב-1 בחודש בכל היישובים בארץ. תמיר הסבירה כי הסיבה לדחייה היא בקשותיהם של ראשי מועצות בצפון הארץ, והעובדה שהשנה חל ה-1 בספטמבר ביום שישי

ידיעה משמחת לתלמידים - יש עוד יומיים לשבת על החוף: שרת החינוך, פרופסור יולי תמיר, אמרה הבוקר (יום ד') בישיבת היערכות מיוחדת לקראת פתיחת שנת הלימודים הקרובה כי הוחלט לדחות את היום הראשון ללימודים מה-1 בספטמבר ל-3 בחודש, בכל היישובים בארץ. לדבריה, השיקול לדחיית פתיחת השנה נעשה בעקבות פניות רבות של ראשי מועצות בצפון שיישוביהם נפגעו במהלך המלחמה, וגם בשל העובדה שה-1 בספטמבר חל השנה ביום שישי.

 

שרת החינוך אמרה כי פתיחת שנת הלימודים בכל הארץ בתאריך הזה היא "אות לסולידריות עם תושבי הצפון וראשי הישובים שביקשו עוד כמה ימים לחופש הגדול".

 

מפקד פיקוד העורף, האלוף יצחק גרשון, אמר בישיבה כי "ניתן לפתוח את שנת הלימודים כסידרה. אם וכאשר יתחדש האיום על יישובי הצפון, נפסיק את לימודים ותלמידים יישלחו למרחבים מוגנים". גרשון הוסיף כי בבתי הספר תועברנה סדנאות ויועברו שיעורי הסברה מיוחדים על ידי מדריכות אוכלוסייה לשעת חירום.


האלוף גרשון, השרה תמיר ומנכ"ל משרד החינוך אבואב (צילום: באובאו) 

 

האלוף הסביר כי בצפון הארץ, לעומת דרומה, הלימודים יופסקו אם יתחדש ירי הרקטות. "תקריות עדיין עלולות להתרחש, אי הבנות יכולות לקרות ועלולה להיווצר התחדשות של האלימות בלי שליטה שלנו. ביישובי 'עוטף עזה' ניתן ללמוד עם קסאם פה ושם. בצפון זה מצב של או אפס או מאה - לומדים כשיגרה ואם מתחדש איום מפסיקים את הלימודים ומאפשרים לתלמידים לרדת למרחבים מוגנים". 

 

כפי שפורסם ב-ynet כ-30 מוסדות חינוך בצפון נפגעו בלחימה באופן ישיר. עם זאת, רק 25 מהם ישופצו השנה. במשרד הבהירו במהלך הדיון כי בימים הקרובים ייחל תהליך מיפוי של מקלטים באיזור הצפון  וייבדק מצבם של 1,180 בתי ספר בצפון על מנת לערוך חלוקת תקציבים לצרכי שיפוצים ותחזוקה.

 

"לוקח זמן להתגבר על המשבר"

 

אחד הנושאים המרכזיים בישיבה היה הדרכים השונות בהן ניתן להתמודד עם הטראומה שחוו תלמידי הצפון בחודש האחרון. יושב ראש ארגון המורים העל יסודיים, רן ארז, אמר כי "בשל המצב בצפון התחלנו בפרויקט ב'אמץ תלמיד' בתיכונים בצפון. במסגרת זו, כל מורה יחנוך תלמיד בטראומה לאורך כל הדרך - בבית הספר וגם בבית, על מנת לשפר את מצבו ולמנוע נשירה".

 

בישיבה נאמר כי התלמידים ביישובי העימות בצפון ובדרום יקבלו השנה תוספת תקציב של 65 מיליון שקלים, כ-1,500 שקלים בממוצע לתלמיד, שישמשו להקמת מערך התמיכה למצבי חירום, הארכת יום הלימודים ו"פעילות הפוגה חוץ בית ספרית". "כל ילד יפוצה כמו כל סקטור אחר. לילד אין חשבון בנק, אבל יש לפצותו בדרכים אחרות", אמרה השרה תמיר. אחת מהפעילויות המתוכננות היא שליחת כ-120 ילדים בגילאי בית ספר יסודי מהצפון לקייטנה עד תחילת הלימודים.

 

השרה אמרה עוד כי בשל המלחמה היא לא מצפה להישגים מרשימים בבחינות. "השנה לא נתפאר בהישגים לימודיים ובאחוזי בגרויות גבוהים. כמו שראינו אצל תלמידים המפונים - לוקח זמן רב להתגבר על המשבר וגם הם עדיין במצוקה. מערכת החינוך תישא בנטל המלחמה ותוצאותיה לאורך זמן רב מאד ועלינו להיערך לכך".

 

אתמול אמרה שרת החינוך כי המשרד ייעשה הכל כדי שהלימודים באיזור הצפון ייפתחו כסדרם. "המטרה שלי היא שב-1 בספטמבר כל ילד יוכל ללכת לבית ספר", אמרה. בכנס בנצרת עילית, בו נפגשה עם מפקחים ממשרדה, הדגישה תמיר כי "גם אם מורה ירגיש שהוא במצב קשה ואינו יכול ללמד - הוא יוחלף לתקופה. אף אחד לא ייפגע ולא יפוטר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
תמיר. עוד יומיים לחופש
צילום: עופר עמרם
צילום: ניב קלדרון
האלוף גרשון. אפשר לפתוח את השנה
צילום: ניב קלדרון
מומלצים