שתף קטע נבחר

בלי מאמץ - ארוחה מלאה לימי הקיץ החמים

חם? אין כוח לבשל אבל צריך? כך תכינו ארוחה אחת, שכולה מתכונים משיבי נפש עם טעמים חזקים, וכלום, אבל ממש כלום, עבודה במטבח

מה אוכלים - תפריט ל-4 סועדים

 

משקה פסיפלורה וקרנברי

מרק קישואים ונענע קר

עוף צלוי בעגבניות

כרובית בכמון וג'ינג'ר

אפרסקים בשוקולד

 

 

משקה רום, פסיפלורה וחמוציות

פשוט, מרענן וצבעוני.

 

המרכיבים (4 מנות):

1/2 כוס רום לבן

6 כוסות מיץ חמוציות

1 כוס תוכן של פסיפלורה (מוכנה, להשיג קפואה ברשתות השיווק ובקונדיטוריות,

או פשוט תוכן של פירות טריים)

קרח כתוש, לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקנקן גדול את הרום ואת משקה החמוציות.
  2. מוסיפים תוך ערבוב את הפסיפלורה ואת הקרח ומגישים מיד.

 

מרק קישואים ונענע קר

המרכיבים (4 מנות):

1 כפית חמאה או מרגרינה

1/4 כוס שמן זית

3 כרישות, החלק הלבן והירוק בהיר בלבד, חתוכות לקוביות קטנות

800 גרם קישואים, רצוי מזן זוקיני, חתוכים לקוביות גדולות

1 ליטר ציר ירקות מוכן (אפשר מאבקה)

1/3 כוס שמנת מתוקה

1/4 כוס נענע טרייה קצוצה

להגשה:

קוביות קרח

עלי נענע שלמים

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר בינוני את שמן זית וממיסים את החמאה, מטגנים את הכרישה כמה דקות, עד שהיא מתרככת ומזהיבה. מוסיפים את קוביות הקישוא וממשיכים לטגן מעל להבה עוד כמה דקות, עד שגם הם מתרככים.
  2. מוסיפים את הציר וממשיכים לבשל כ-20 דקות.
  3. מעבירים את המרק למעבד המזון המזון או לבלנדר, או פשוט משתמשים במוט ריסוק ידני, עד שמתקבלת מחית חלקה. מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הנענע הקצוצה ומערבבים.
  4. מתבלים במלח ובפלפל השחור ומאחסנים במקרר 3 שעות (עד לילה).
  5. ההגשה: מחלקים את המרק לקעריות ומגישים עם קוביות קרח ועלי נענע.

 

עוף צלוי בעגבניות

המרכיבים (4 מנות):

1 כוס קמח

8 כרעי עוף (כ-1.2 ק"ג)

מלח, פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן זית

2 בצלים, חצויים וחתוכים לפרוסות דקות

3 שיני שום, קלופות וקצוצות

1 כף עלי רוזמרין טריים קצוצים

3/4 כוס יין לבן

1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות חתוכות לקוביות

1 כוס ציר עוף (אפשר מאבקה)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים קערה עם הקמח. מתבלים את נתחי העוף במלח ובפלפל השחור וטובלים את פיסות העוף בקמח. מנערים מעודפים.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את העוף 4 דקות מכל צד, או עד שהוא מזהיב לגמרי. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת. מוסיפים למחבת את הבצל, השום והרוזמרין ומטגנים מעל להבה בינונית כ-3 דקות, עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה נוספת.
  3. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים (מותירים פתח קטן לשחרור אדים) ומבשלים כ-35 דקות. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות מעל להבה גבוהה. מתבלים במלח ובפלפל ומגישים חם.

 

כרובית בכמון וג'ינגר

המרכיבים (4 סועדים):

2 כפות שמן

1 עגבנייה, חתוכה לקוביות

1 כף זרעי חרדל (להשיג בחנויות תבלינים)

1/2 פלפלון חריף, חתוך לקוביות קטנות

1 כפית ג'ינגר טרי מגורר

1/2 כפית כמון

1 ראש כרובית, מחולק חתוך לפרחים

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (210 מעלות).
  2. מערבבים בקערה את השמן, העגבנייה, זרעי החרדל, הפלפל, הג'ינגר והכמון.
  3. מוסיפים את פרחי הכרובית ומערבבים, כך שיצופו היטב בשמן המתובל. מסויפים את המלח. מסדרים בתבנית ואופים 25 דקות, או עד הזהבה. מגישים חמים.

 

אפרסקים בשוקולד

הרעיון הוא של אמא שלי: בילדותי, כשלא היה לה חשק לטרוח ולהכין עוגה - זה היה הקינוח האהוב אצלנו בבית.

 

המרכיבים (4 סועדים):

6 אפרסקים או נקטרינות, חצויים ומגולענים

100 גרם שוקולד מריר, חתוך לחתיכות קטנות מאוד

40 גרם חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (220-250 מעלות) ולמצב גריל.
  2. מסדרים את חצאי האפרסקים בתבנית, ממלאים את השקע בשוקולד ומניחים מלמעלה
  3. פיסת חמאה קטנה. אופים במרכז התנור 12-10 דקות, או עד שהאפרסקים מזהיבים קצת והשוקולד נמס. מגישים מיד, חם.

 

  • רגע, ואם רוצים להכין את זה ועכשיו לא העונה? משתמשים באפרסקים משומרים מסוננים ויוצא נהדר.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קינוח בלי טרחה. אפרסקים בשוקולד
קינוח בלי טרחה. אפרסקים בשוקולד
צילום: ליאת פז
מומלצים