שתף קטע נבחר

לבנון מחתה בפני האו"ם על גיחות מטוסי צה"ל

ראש ממשלת לבנון מחה בפני מזכ"ל האו"ם על הגיחות האוויריות שביצע אמש צה"ל, על פי דיווחים זרים, באזור בעלבק. שעות ספורות לאחר מכן דיווחו גורמי ביטחון בלבנון על מטוס ישראלי שתקף במזרח המדינה. מוקדם יותר מסר צה"ל: לא תקפנו אווירית מאז הפסקת האש

הפסקת האש בסכנה? גורמי ביטחון בלבנון דיווחו לפנות בוקר (שבת) כי מטוס קרב של חיל האוויר תקף מטרות במזרח המדינה. זאת לאחר שאמש נשמעו דיווחים סותרים באשר לפעולות אוויריות נוספות של צה"ל. סוכנות הידיעות הצרפתית ציטטה גורמים במשטרה הלבנונית שמסרו כי מטוסי חיל האוויר שיגרו ארבעה טילים לעבר מטרות באזור בעלבק. רשת אל-ג'זירה דיווחה מנגד שהמטוסים חגו מעל האזור אולם לא הצליחה לאשר שאכן בוצעו תקיפות.

 

לאחר הדיווחים אמש טלפן ראש ממשלת לבנון פואד סניורה למזכ"ל האו"ם, קופי אנאן, ומחה בפניו על "המשך ההפרות של הריבונות האווירית של לבנון מצד מטוסי חיל האוויר הישראלי".

 

בצה"ל בודקים את הדיווח על התקיפה לפנות בוקר, אולם מוקדם יותר מסר דובר צה"ל כי מאז הפסקת האש לא הייתה כל תקיפה אווירית מעל שמי לבנון. עוד נמסר, כי כוחות קרקעיים עדיין נמצאים בלבנון, וגיחות חיל האוויר באזור לא נחשבות כהפרה של הפסקת האש. קצינים בכירים אמרו שחיל האוויר ימשיך לבצע גיחות על פי הצורך, ובכלל זה גיחות צילום וגיחות שמטרתן להבטיח את ביטחונם של הכוחות הקרקעיים. עוד נמסר כי מטוסי צה"ל לא ספגו פגיעות במהלך הגיחות הללו.

 

אמש מסרו גורמים ביטחוניים בלבנון לסוכנות הצרפתית כי חיל האוויר תקף ארבע מטרות במעוז חיזבאללה בבעלבק. על פי הדיווח, האזורים שהותקפו אינם מאוכלסים ולא ידוע על נפגעים. גם רדיו לבנון דיווח שהמטוסים פתחו באש.

 

סוכנות הידיעות איי.פי דיווחה גם היא מפי גורמי ביטחון בלבנון ואמרה שמטוסים ומזל"טים חגו מעל אזור בעלבק אך לא ירו לעבר האזור. עוד נמסר שלעבר המטוסים נורתה אש נ"מ משטח לבנון. גם סוכנות הידיעות רויטרס דיווחה על גיחות אוויריות, אך לא על תקיפה.

 

הפסקת אש בצל תקריות

 

ב-14 באוגוסט נכנסה לתוקפה הפסקת האש לאחר 33 ימי לחימה, יותר מ-150 הרוגים בצד הישראלי וכאלף בצד הלבנוני. עד סמוך להפסקת האש המשיך צה"ל לבצע פעולות התקפיות והגנתיות תוך הפעלת אש. סוללות ארטילריה ירו פגזים לעבר איזורים בדרום לבנון ובכך למעשה המשיך הירי הארטילרי באופן כמעט רצוף. בשעות הלילה שלפני ההכרזה על הפסקת האש ביצע חיל האוויר גיחות התקפיות בשמי לבנון.

 

כמה שעות אחרי נצירת האש אירעו כמה תקריות: בצה"ל דיווחו כי איש חיזבאללה ניסה לפתוח באש לעבר חיילים בכפר חדת'א שבגזרה המערבית. החיילים ירו לעברו ופגעו בו; לא היו נפגעים בקרב החיילים. בצה"ל ביקשו להדגיש ש"הכוח פתח באש לצורך הגנה עצמית. צה"ל מכבד את הסכם החלטת האו"ם, אך ימשיך להגן על הכוחות הפרוסים בשטח ועל אזרחי מדינת ישראל".

 

לאחר מכן אירעה תקרית נוספת בין חיילים ואנשי חיזבאללה בכפר רנדוריה בגזרה המזרחית בדרום לבנון. כוחות צה"ל פתחו באש לעבר מספר מחבלים; אחד המחבלים נהרג ואין נפגעים בקרב הלוחמים.

 

צבא לבנון ממשיך להתפרס

 

מוקדם יותר אתמול המשיכו כוחות של צבא לבנון להתפרס בדרום המדינה. הכוחות הגיעו בפעם הראשונה עד גבול ישראל-לבנון, ושני חיילים בג'יפ אף ערכו סיור לאורך הגדר. הם הגיעו אתמול גם לאזור חוות שבעא שבמובלעת הלבנונית, שם נערכו בעבר קרבות קשים בין ישראל לחיזבאללה. 

 

מקור צבאי בכיר בלבנון מסר לסוכנות הידיעות רויטרס כי כ-4,500 חיילים לבנונים כבר התבססו דרומית לנהר הליטאני, ויחידות נוספות צפויות להצטרף אליהן. בסך הכל אמור הכוח לכלול כ-15 אלף חיילים.

 

מלבד צבא לבנון אמור להגיע לאזור גם הכוח הרב-לאומי. נציגי 40 מדינות באו"ם התכנסו זה מכבר כדי לגבש את הרכב הכוח שיגיע לדרום לבנון ולקבוע לוח זמנים להצבתו באזור. סגן מזכ"ל האו"ם קרא למדינות אירופה לקחת חלק נרחב יותר בבניית הכוח הרב לאומי שיתפרס בלבנון. "על הכוח להיות מגוון על מנת שיזכה לאמון שני הצדדים", אמר סגן המזכ"ל ששיבח את מדינות אסיה על מחוייבותן ליטול חלק בכוח.


פורסם לראשונה 18/08/2006 22:26

 

בהכנת הידיעה השתתפו: רועי נחמיאס, עלי ואקד וחנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
תקיפה אווירית בלבנון (ארכיון)
צילום: דובר צה"ל
צילום: איי אף פי
הכוחות הקרקעיים עיין בשטח (ארכיון)
צילום: איי אף פי
מומלצים